ALABOYUN´LA İNCEÖZ  ?AKSARAY? LEVHALARINI 19 AYDA KARAYOLLARINA KOYDURTAMADILAR!!!

                                                                                                                                      AMSTERDAM

                                                                                                                                                     ==============

     Aşağıdaki serzenişim atalarımızın ?Demiri tavında dövmek? deyiminde belirttikleri gibi şikâyetimi kendilerine ilettiğim anda ilgili siyasetçi veya yüksek rütbeli bürokrat aransaydı 07.04.2015 Salı günü yayınladığımı bu yazıyı yazmama gerek kalmayacaktı.!!!

    Şikâyetim en önemli sıkıntılarımızdan olan tanınmamız ada olumlu katkı yapacak olan kara yollarında bulunulan yere Aksaray´ımızın uzaklığını belirten levhaların olmamasıydı.!!!

  Bu konudaki dileğimi milletvekillerimiz Ali Rıza Alaboyun Bey ve İlknur İnceöz Hanımefendiye 2013´ün Ramazan´ının iftarında ilettim.

   Bir yıl sonra yani 2014´ün Ramazan´ından öncede bu konuda gerekenin ne zaman yapılacağını telefonla sordum.

  Ali Rıza Bey icra makamında olmasına rağmen sanki muhalefetteymiş gibi bölge müdüründen şikâyetçi oldu.

 İlknur Hanım ise en azından serzenişte bulunmayarak  gerekenin yapılması için girişimde bulunacağını belirtti.

 Aksaray ın İstanbul Feshanede yapılan ikinci tanıtım gününün 2. Günü ise beni telefonla arayan İlknur İnceöz Hanım Ulaştırma ,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarıyla görüştüğünü ve konuyu takip edeceğini.

     Sonuçtan da bana bilgi vereceğini belirtti.

   Şimdiye kadar ne gerekenler yapıldı, nede bu isteğin ne zaman gerçekleşeceği konusunda bilgi verildi.

   Ankara, Kayseri, Isparta, Antalya, Adana çıkışlarıyla, Nevşehir, Kırşehir girişlerine Aksaray´ın bulunulan yere uzaklığını belirten birer  tabelanın yazılması veya buralardaki tabelalara Aksaray isimin ide yazdırmak bu kadar zor mu?!!!

İLKNUR HANIM VERDİĞİ SÖZÜ TUTARAK E. 90 KARAYOLU ANKARA-KULU MAKASI ARASINDAKİ YÖN VE MESAFE LEVHALARINA AKSARAYIN İSMİNİ VE BULUNULAN YERE UZAKLIĞINI YAZDIRDI!!!

   19 ayda gerçekleştirilmeyenin zaman geçirilmeden yerine getirilip geçen zamanın telafi edilmesi dileğiyle.? Diye belirttiğim bu isteğimin sadece Ankara Gölbaşı çıkışından başlanarak Konya makasına kadarki E.90 Karayolundaki yön ve mesafe Levhalarına Aksaray ismi İlknur İnceöz hanımefendi tarafından bu yazımdan bir kaç  ay sonra yazdırıldı.

 KOMŞUSU İLDEN ÖNCEKİ İLDEN BAŞLAYARAK İLİMİZE DOĞRU AKAN TÜM KARAYOLLARIYLA, OTOBANDAKİ YÖN VE MESAFE LEVHALARINA AKSARAY İSMİNİN YAZILMASIDA İLKNUR İNCEÖZ,CENGİZ AYDOĞDU,AYHAN EREL VE RAMAZAN KAŞLI´YLA SELAMİ ALTINOK´A NASİP OLSUN!

  Aksaray´ın istikbalinin 1. Olmazsa olmazı olan ve 2 defa ilçe yapılmamıza sebep olan  Aksaray-Ulukışla Demiryolu ve  can damarımız olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde otobanından en ez az şekilde etkilenmesini sağlayacak sıkıntımız dan sonraki ilimizin hiç kuşkusuz en büyük sıkıntılarının başında vilayet olmamızın üstünden 15 Haziranda 30 yıl geçecek olmasına rağmen tanınamamaktır.

   Bu konuyu tamamen çözemese de 5 Şubat 2017 günü ilimizi ziyaret eden dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan beyinde belirttiği gibi her ilin kendisine komşu olan ilden bir öncekinden başlanarak kendisine doğru akan otoban ve oto yollardaki yön ve mesafe levhalarına isminin yazdırma hakkı vardır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

   Bunun gereğinin İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel ,Ramazan Kaşlı ve ilimizin 5. Vekili Vali Selami Altınok tarafından yapılarak, Kayseri,Yozgat,Çankırı, Adana, Mersin, Kırıkkale ,Karaman, Isparta, Afyon, Antalya ve Eskişehir´den ilimize doğru akan karayollarına Aksaray ismini yazdırarak tanınmamamıza  neşter vurulması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

12.02.2019 19:35:36

Ali Genç

Alaboyun´la İnceöz "Aksaray" Levhalarını 19 Ayda Karayollarına Koydurtamadılar !

Alaboyun´la İnceöz "Aksaray" Levhalarını 19 Ayda Karayollarına Koydurtamadılar !