Aksaraylıların bir kısmı ağzını açtı mı bizim Aksaray´dan bir şey olmaz ellerin memleketinde ah bir görseniz neler oluyor neler diye döktürmeye başlıyor. Bu teraneyi döktürenlere soralım, siz AKSARAYI tanıyor musunuz diye eminim tanıdığı, devede kulak bile olmaz. Aslına bakarsanız Aksaray´ı tanımak, asla zor değil. İnsanlarımızın çoğunluğu oturduğu yerden ahkâm kesmeye alışmış.

      En sinir olduğum, hakaret taşıyan DEDİKODU´ dan bazıları da Aksaray´ da kavak yetişir, adam yetişmez. Yetmişin evliyası, nebileyim şu kadar münafığı var ZIRVALARIDIR. Aksaray´a bunlardan daha büyük hakareti Dünyada yaşayan herhangi bir insan yapmaz, yapamaz. Bu sözleri söyleyen kim olursa olsun, doğrudan kişiliğimize saldırmakta şerefimizi lekelemektedir. ASLA MÜSAADE ETMEMELİYİZ.

       Ey ahali insan kendi kendini bu kadar aşağılar mı? Bu hakaret dolu, boş lafları edenlerde, dinleyenler de vicdan, akıl ve feraset var mıdır?

        Şu an TR 71 İlleri olarak sayılan; Niğde, Nevşehir, Kırşehir Kırıkkale ve Karaman, Çorum, Çankırı hatta Yozgat´tan neyimiz ne kadar eksik. Üstelik Aksaray 29 yıllık bir vilayet, buna rağmen hamdolsun adı geçen illerden özellikle sanayi, tarım ve hayvancılıkta hayli ilerideyiz. Turizmimizin de acilen planlı şekilde ele alınmasını umuyor ve bekliyoruz.

          Bütün bunları sağlayan başka illerin insanları mı, başka illerin siyasetçileri mi? Yeter artık kendi kendimizi aşağılamaktan vaz geçelim, aşağılık duygularından çıkalım.

           Aksaray olarak yetiştirdiğimiz yüzlerce değerli insanımız olduğundan haberimiz olmaya bilir veya hasetten görmezden gelebiliriz bari çenemizi kapamasını bilelim.

            Birde, sizin fırkadansa kötü ve yaramaz olsa bile bulunmaz Hint kumaşı, ekipten değilse ağzı ile kuş tutsa beş para etmez gibi insanlığa yakışmayan ölçülerden vazgeçmemizin zamanı geçeli çok oldu.

             Birikimli ve haysiyetli insanlar, kedi gibi ben buradayım dercesine ayaklarınızın altında dolaşmaz. İlimize ve Ülkemize hizmet etmek istiyorsak bu insanları biz bulup, onlara değer vereceğiz.

              Hizmet için gelmesi gereken yerlere, getirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ki Aksaray´ımıza, Ülkemize ve insanlığa faydamız olsun.

              Aksaray´ı vilayet yapanlara, Üniversitemizi kuranlara, Organize Sanayide 200 e yakın fabrika olmasını, sağlayanlara, Brisa gibi dünya devini getirenlere, içme suyu sorununu çözenlere, daha yüzlercesini yapanlara bunda birey mi ne var dersek en büyük vicdansızlığı yapmış olmaz mıyız? 

       Bas bas bağırıyor, âdeta kendini paralıyor, bu ile çivi çakıldı mı diye. Ali Veliye sormuş yahu bu Koçhisar´ in Şerefi nereden geliyor da Şereflikoçhisar oluyor diye.  Ali, ulan, Veli koskoca Tuz gölünü görmüyor musun, gözün kör mü, işte şerefi oradan geliyor demiş.

          Birincisi, Aksaray´ımız malum 1989 yılında VİLAYET oldu. ELLİ ALTI YIL babalarımız ve dedelerimiz gecesini gündüzüne kattı kar kış, iktidar muhalefet demedi birlikte koşarak gasbedilen hakkımızı hamdolsun aldı.  O zamanda ne olacak, vilayet olunca cebine para mı koyacaklar diyen fanatikler, bağnazlar, militanlar elbette çıktı. Ama ne oldu i.ö. kervan yürüdü gitti, AKSARAY vilayet oldu ne yazık ki önce olumsuzlar, birazda sövenler, iş-aş kuyruğuna girdiler. İş budular, iş adamı oldular böylece herkesin de cebine para da girdi, iş sahaları da yüzlerce misli arttı. Nüfus cüzdanlarına İLİ AKSARAY yazdırarak kimlik te verdi. Helal olsun.

          Vicdan ve İrfan sahipleri ile dertleşelim, başta il merkezi olarak ilin bütün ilçelerini, kasabalarını, köylerini, yayla ve mezralarını gördünüz mü, gezdiniz mi? Orada yaşayan hemşerilerimizle hasbihâl ederek onların dertleri ve sevinçlerine ortak oldunuz mu? Saydığımız yerlere gitmeniz mümkün olmayabilir, öyleyse onlar hakkında görüş beyan etmesek olmaz mı?

        Erdemli insanlar olarak, bildiğimiz konularda fikir beyan etsek, bilmediğimiz konularda da bilenleri anlamak maksadıyla dinlesek acaba kaybeder miyiz, kazanır mıyız? Bizce kesinlikle kazanırız, aynı zamanda birliğe ve bütünlüğe de ziyadesiyle hizmet ederiz.

          ÜLKEDE BİRLİK İSTİYORSAK, GELİN ÖNCE İLİMİZDEKİ BİRLİĞİ KURALIM. Her il kendi içinde birliği kurduğunda Ülkede ki birlik kendiliğinden kurulmuş olur.

           Sevmeye, birlik kurmaya, mutluluğu yakalamaya,  daha hızlı kalkınmaya çocuklarımıza daha güzel ve büyük AKSARAY bırakmaya ant içelim ve birbirimizin ayağına basmadan yürüyelim.

        Bizim,  gönlümüz naçizane, birbirini çok seven ve sayan insanlar şehri, AKASARAY istiyor. Böyle bir Aksaray´da çalışan yetkili, huzurlu ve mutlu olacağından çalışmalarını en az birkaç kat artırır.

          İstediğimizi de elbette yaparız, hem de Türkiye´de örnek il oluruz. Kaderde, kıvançta ve tasada bir olup, birbirimiz anlayarak Aksaray´ı huzur şehri yapamaz mıyız? Elbette yaparız.

           Yeter ki kısır çekişmeleri, hangi cemaatten,  hangi tarikattan, hangi partiden ve nereli olduğumuzu bir tarafa bırakarak insanlık yolunu tutalım. Önce insan olalım emin olun gerisi kolay olur

             Bizce haddini bilen insan olmak çok ama çok kolay, zaten fıtratımız da ve genlerimizde mevcut. Biraz üzeri küllenmiş, külleri aldığımız da her şey çok kolay yoluna girer.

             Önce biz Aksaray´ı ve AKSARAYLIYI sevelim, emin olun sevgi ve saygı her şeyi kökünden halleder

      Kendi ilini, kendi Ülkesini, tatlı sert hatta bezende çok sert tenkit edip aşağılama nereden geliyor biliyor musunuz; OSMANLIDAN. Osmanlı imparatorluğunda iç çekişmelerden kaynaklanan bazı kişi ve gruplara, gayri Müslim ve gayri Türklerde katılınca, kara propaganda bir kısım ahalide karşılık buldu.      . Açık veya kapalı slogan şuydu OSMANLIDAN ADAM OLMAZ, Bu yıkıcı slogana ne yazık ki birçok Müslüman Türk´te katıldı. Sonuç malum koskoca Cihan İmparatorluğunu bitirdiler.

               Dememiz o ki,  bilmeden, incelemeden, gelişi güzel konuşarak, hatta biraz da aşağılayarak nereye varacağız dersinizi?

               Hiçbir yere varamayız, halkımızı ve birbirimizi küçültürüz, samimi hizmet erbabının moralini bozarız, biraz da dinimizce kesinlikle yasak olan dedikodu yapmış oluruz.

               Ancak Ülke ve Devletimiz için yaparsak bölücülere, hırsızlara, başka ülke sevdalılarının ekmeğine yağ değil ANZER balı sürmüş olduğumuzdan kendi ekmeğimizi küçültür veya yok ederiz.

               Biz demiyoruz ki doğruları söylemeyelim, haklı ile haksızı ayırmayalım. Çalışmayana nedenini sormayalım. Yani hırsıza hırsız yolsuza yolsuz demeyelim.

              Ortaya konuşmayalım, lafın sahibi belli olsun yeter. Ne söylersek söyleyelim. Söylediğimizin arkasında durduktan sonra mesele olmaz.

                                           HAYROLA MUVAFFAK OLA MUZAFFER OLA

     


29.05.2018 10:51:15

Rasim Gül

Aksaraylılar; acaba birbirini, bundan daha fazla sevemez mi?

Aksaraylılar; acaba birbirini, bundan daha fazla sevemez mi?