Turizm haftası münasebetiyle İki gün önce Aksaray İl Özel İdaresi’ne bağlı  Aksaray Kültürevin de Aksaray Valiliği Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. Aksaray Yöresel Ev Yemekleri yarışması yapıldı. Yarışmaya 42 yarışmacı 62 çeşit ürünle katıldı ve stantları yüzlerce kişi ziyaret etti .

Yemek ve tatlı olmak üzere, 2 kategori de yarışmacılar hünerlerini sergilediler. Bence bu yarışmanın  iç yüzü daha da farklıydı. Maksat yarışma adı altında sanırım Aksaray ev yemeklerimizi tanıtmak ve gün yüzüne çıkartmaktı .

Böyle bir organizasyon sanırım Aksaray’da ilk defa yapıldı. Özellikle İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan çok heyecanlıydı. Durduğu yerde duramıyordu. İlk defa olmasına  rağmen hiçbir sıkıntı olmadan program başından sonuna kadar çok güzel geçti. Mustafa Doğan kardeşime teşekkür ediyorum.

Bu programda Valimiz şeref Ataklı ve Hanım efendi  Adile Ataklı nın katkı  ve emekleri çok olduğunu düşünüyorum. Çünkü Valimiz Şeref Ataklı ve değerli eşleri Adile Hanımefendi bu tür sosyal ve  kültürel hizmetlerde  emeklerini hiç esirgemiyorlar. Nerde sosyal ve kültürel programları var hepsinin içinde oluyorlar ve emeklerini esirgemiyorlar. Allah onlardan razı ve memnun olsun. Valimiz ve değerli eşleri, Vali yardımcıları ve eşleri, kadın girişimciler, Daire müdürleri ve 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Südemen ve yönetimine de  teşekkür ediyorum, yönetim olarak hep ordalardı.

Değerli Jüri üyeleri de programın başından sonuna kadar o yemekleri tatlıları ,o börekleri enine boyuna araştırdılar, tattılar. O ürünlerin hepsi güzeldi, alın teri, el emeği vardı. Ama o güzellerin içinden de en güzellerini bulup gün yüzüne çıkardılar. Ahmet Erbaş abim o kadar tatmış ki hatta tatmakla da kalmamış adeta löp löp yutmuş. Bizim deyimimiz ile  valla  karnı küp gibi olmuş.  O gün akşam yemeği bile yememiş, belki de ertesi gün kahvaltıyı da yapmamıştır.

Jüri üyeleri gerçekten çok performans gösterdiler, Hiç kimsenin hatırı kırılmasın, hak eden ürün ödül alsın diye olağan üstü gayret sarf ettiler. Ahmet Erbaş Abim, Hülya Erol, Hatice Şahin Eroğlu ablamız ve isimlerini bilmediğim diğer jüri üyeleri,  harbiden deyim yerindeyse arı gibi çalıştılar, dediğim gibi hepsi güzeldi ama en güzellerinialtın’ladılar.

Bahçe çok güzeldi. Hem de mükemmeldi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Kültür Evi sorumlusu Hasan Öngün ve görevli arkadaşlara binlerce teşekkür ediyorum,  o bahçeyi muhteşem bir şekilde muhafaza ve imar etmişler.

Yarışmada Dereceye girenler Altınlar ve plaketler ile ödüllendirildi. Aksaray’ımızın kültürünü yansıtan yemek ve tatlılarımızı pişirip, imal ederek orada sergileyen tüm yarışmacılara da teşekkür ediyorum. Çok harikaydılar. Ama özel olarak Nevin Aydın ve Ayfer Geçgel hanım efendilere de ayrıca teşekkür ediyorum.

AKSARAY TANITIMI VE KÜLTÜRܒNDE AĞAÇLI İMZASI

Aksaray’ın tanıtımına ve kültürüne katkı sağlayan bir gizli kahraman daha vardı ki, oda Orhan Ağaçlı (Amcamız) oda ordaydı ve başından sonuna kadar takip etti protokol ve davetlilere tesislerinde hazırlatmış olduğu nefis tulum kebabını ikram ederek gönülleri bir kez daha fet etti Orhan Amcam Allah sana hayırlı uzun ömür versin sen bize daha çok lazımsın

aksarayhaberci@hotmail.com


16.04.2015 20:38:12

Mustafa Avcı

Aksaray Kültür’ü için her şey güzeldi

Aksaray Kültür’ü için her şey güzeldi