Salı günü 68 Aksaray Gazeteciler cemiyetine iadeyi ziyarette bulunan ATSO Başkanı Sayın Ahmet Koçaş’la cemiyet binasında uzun uzun sohbet etme imkânı bulduk. Bir saat süren sohbetimizin konusu Aksaray ekonomisi ile ilgili idi. ATSO içindeki sıkıntılar daha önce bazı meclis üyeleri ile de konuşmuştum. Ama Koçaş ser verip sır vermeden bütün meclis üyelerinin arkadaşı olduğunu söyledi.

       Ziyarette fikir alışverişi dışında Aksaray ekonomisi ile ilgili neler yaptıkları konusunda bilgiler aldık. Yeni binaya kısa zamanda taşınarak burada yeni yapılanmaya giderek yepyeni bir ekip oluşturacaklarını söyledi.

        Şu fikri çok hoşuma gitti, mesela TSE yani Türk Standartlar enstitünün yerini inan ben bilmiyorum. Benim gibi Aksaraylılarında bildiğine inanmıyorum. Bir kişinin işi olsa bu kurumu arar durur. Bu kurumun yeni binada yer vererek buraya taşınmalarını sağlayacağını söyledi. Bu konuda Vali Beyinde olurlarını alarak destek verdiğini söyledi.

        Yine Ahiler kalkınma ajansının binasının da kendi binalarında olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gerçekten bazı kurumlar özel yerlerde hizmet veriyor ancak bu kurumların yerlerini bilen yok. ATSO binasında toplanmaları gerçekten mükemmel olur.

      Ticaretle ilgili olan her kurum bu muhteşem binada bir araya gelmesi fevkalade güzel olur. Çünkü işleri ticaret erbabı ile olan kurumlar bir arada olmalı ki daha sağlıklı hizmet verebilsinler. Bu düşünce hepimiz tarafından olumlu karşılandı.

      Organize sanayide artık Aksaray’a yararlı hizmet verecek ve açılacak fabrikaların kolay kolay kaçmayacağını söyledi. Vali Beyle Belediye Başkanımız, Genel sekreterimiz ve Organize sanayi müdürü ile fevkalade uyum ve yatırım yapacak şirketlere kolaylık sağlandığını anlattı.

      Hatta  ismi şimdilik saklı Holding ile ortak olan bir Japon ortak yatırımcısını .....isimli şirketin ilimizde kuracakları fabrikanın ilimize kurulması için Başta Sayın Valimiz ve diğer yönetim kurulu her kolaylığı sağlama taahhüdü verdiklerini ve bu fabrikanın bir aksilik olmazsa ilimize kurulacağını anlattı.

       Kurulacak bu lastik fabrikası tahminim 200 milyon avro civarında bir yatırım olacağı söylendi. Eğer bu fabrika buraya yapılırsa ikinci bir Mercedes Benz olacaktır.

       İlk etapta 600 işçinin istihdam edileceği ve fabrika tam kapasiteyle çalıştığında bu sayının 1.500 civarında olacağı anlatıldı. Fabrikanın geçmişteki kaçan fabrikalar gibi kaçırmamak için Sayın Valimizin büyük gayreti olduğu ve arsasından tutun altyapısına kadar her şeyin taahhüt edildiği biliniyor.

       Hatta normal Organize sanayi yolunu kullanmayıp çok fazla girdi çıktıları olacağı için mevcut yolun bozulmaması için yeni bir yol açılmasını istiyorlar. Bu isteklerini de Sayın Belediye Başkanı Nevzat Bey yerine getirmek için taahhüt ediyor.

      Sadece bu fabrika değil ilimiz için yararlı olacak her yatırımcıya heyetin yardımcı olması güzel bir uyumun esridir. Tabi ilk defa böyle bir yatırımın ilimize yapılması için büyük gayret sarf eden sayın valimize başta teşekkür ediyorum.

       Daha sonra kendilerini ziyaret ettiğim Ak Parti İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı ’ya konuyu açtım. Kendisinin de içinde olduğu bir heyetin bu fabrikanın açılması için büyük gayret sarf edildiğini söyledi. Umarım verilen bu çaba ve gayret ilimiz için hayırlı olur.

       Sayın Koçaş’ın ser verip sır vermediği ATSO meclis üyelerinin iktidar muhalefet çekişmesinin olmadığını söylesede. Hala seçimin sıkıntıların devam ettiren arkadaşlarının olduğunu duyuyoruz. Bu tür didişmeler Aksaray’a yara aldırır zararını Aksaray görür.

       Ivır zıvır meseleler ile uğraşmak yerine buradaki arkadaşlarımızın hepsi Aksaray sever. Aklıselimli hareket edip eteklerindeki taşlar dökülerek el ele verme zamanıdır. Yoksa geçmişteki gibi bir beş yıl daha heba edilmemeli. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır çekişme zamanı değildir. Beraberce proje üretip neler yapabiliriz de hem fikir olunmalıdır. Kör döğüşü ne dövüşenlere nede yıpransınlar muhalefeti yapanlara bir şey kazandırmaz, zaten buna da inanmıyorum. En güzeli seçim atmosferinden çıkılarak hizmette yarış yapılmalı. Ahmet kardeşime de çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

     Not: dünkü yazımda yine bir isim hatası olmuş, adı geçen hanımefendi Ticaret Bakanlığı Bünyesinde çalışan Serenay olacaktı düzeltir özür dileriz


2.10.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Aksarayın önünü açacak fabrika

Aksarayın önünü açacak fabrika