Her hangi bir işin uzmanı olmayan kişinin yapacağı bu işte başarılı olabilmesi veya yapmak istediğini gerçekleştirebilmesi ancak ve ancak uzun, uzun deneme yanılmalarından sonra mümkündür.

 

 

     Deneme yanılmaya harcanan ham madde, mamul madde bunlara harcanan para en önemlisi de bunun için  harcanan zaman göz önüne alındığında yapılacak işin yüzü içinden pahalıya mal olur.!!!

   Birde yapılacak deneme yanılma ile sonuca ulaşacak olanların  bu işin yolunu yordamını da bilmiyorsa yapılacak iş misli, misline pahalıya ve uzun zamana mal olur ki ulaşılan hedef yapılacak şeye çoğu zaman hiçte değmez.!!!

    Oysa yapılacak iş için tarih boyunca bu konuda yapılan denemelerden, ilmi araştırmalardan faydalanılsa hem yapılacak hedefe daha kısa zamanda hem de daha az maliyet ve zaman içinde ulaşılır.

     Buda yapılacak işin hem maliyetini düşürür hem de yapılanın daha mükemmel, daha işlevsel ve daha fazla kendisinden yararlanılma imkânı oluşur.

     Bu ise işi bilmeyen alaylılar yerine işinin ehli mektepli kişiler tarafından yapılırsa yani bilim adamları tarafından yapılmasıyla mümkün olur.

AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEDEN AKSARAY ÇİN YAPILACAK OLANIN EN İYİSİNİ ÜNİVERSİTEMİZ GERÇEKLEŞTİREBİLİR!!!

     Bu çerçevede en sağlam, en modern ve en estetik her konuda ilimizin jeolojik yapısına ve iklimine uygun yapılacak olan her türlü yapıları Aksaray Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi gerçekleştirebilir.

     Çünkü öncelikle bu işin uzmanı hocalarımızın hem bilgileri, hem de pratikleri var.

     Ayrıca bu işi için gerekli olan laboratuvarlar ve diğer Ar-Ge geliştirmelerini yapacak zaman ve mekânda buralarda bulunuyor.

     Yine Aksaray’ın kuruluşundan İslami dönemine Dini ve milli tarihiyle İslam’ın bu topraklara gelmesinden sonraki geçen dini ve milli geçmişinin araştırılması.

      Bu konuda Aksaray da, Türkiye’nin ve dünyanın kütüphaneleri ile arşivlerinde olan belgelerin araştırılarak günümüze kazandırılması.

      Yer altı ve üstünde bilinen ve bilinmeyenlerin bilinir hale getirilmesi gereken maden, su ve termallerimizin en iyi şekilde araştırılmasıyla, yapılacak araştırmalarda madenler ile su ve termallerimizin miktarlarının yani rezervlerinin belirlenmesi.

     Bunların neye faydalı olduğu, sulama, içme ve hastalıkların tedavisinde nasıl kullanılacağı da yine en az maliyet ve zaman harcamasıyla üniversitemizin Hocaları veya hocalar tarafından görevlendirilen, görevlendirilecek olan öğrencilerle asistanlar tarafından gerçekleştirilir.

      Tarım konusunda ülkemizin iç pazarları ile dünya pazarlarının kısa, orta ve uzun vadede hangi mahsullere ihtiyacının olduğunun belirlenmesi.

    Bunlar için hangi yöntemler harcanarak en az sulama yöntemiyle sulanmasının gerçekleştirilmesi, en az hangi tür gübrelemeye ihtiyaç olduğu.

    Nerenin mera, nerenin hububat, neresinin ise meyvecilik ve sebzeciliğe ilimizin genel olarak hangi ilçesinin ve bölgesiyle, özelde ise köyünün ve köylerin bölgelerinin müsait olduğunun tespiti de.

    Üniversitemizdeki mevcut fakülteler ve gelecekte bunun için kurulacak fakültelerindeki işinin uzmanı hocalarımız tarafından ellerinde olan laboratuvar, araç ve gereçlerle daha kolay ve daha kısa zaman ile daha az maliyetle belirlenebilir.

     Turizmin tüm dallarında nerede neyin yapılacağı, hangi fiziki ortamların oluşturulacağı da, gecelemeye, yemeyle içmeye ve alışveriş yapmayla diğer hizmetleri verecek tesislerin yapılmasının gerekip,gerekmediğide.

    İlimiz genelindeki ve mücavir alanlarındaki yaygın olan hastalıkların tespiti ile koruyucu hekimlikle bunların önlenmesi, Yüz ve çene ile organ nakli konusundaki Akdeniz Üniversitesi hastanesi örneğinde olduğu gibi yeni yöntemlerin bulunması sağlanabilir.

    Bunun için dünyanın ilk beyin ameliyatının yapıldığı yer olarak 10 bin yıldan fazla olan geçmişimiz, Selçuklulular zamanında Anadolu’nun en eski Şifahanesinde uygulanan 1000 yıla yaklaşan yöntemlerinde ışığı altında en iyi teşhis, tedavi ve en yeni yöntemler bulunabilir.

     Bunlarda yıllar önce dosyası hazırlanan ve olabilirlik raporları alınan kurulacak Tıp fakültemiz ile diğer sağlık hizmeti verecek olan Eczacılıkla Diş Hekimliği Fakültelerimiz aracılığıyla ortaya konulabilir.

     Yani lafın özü Üniversitemiz bizim için hem şu anda içinde bulunduğumuz zaman diliminde hemde geleceğimizin şekillenmesinde en önemli vaz geçilmez kurumumuz olacaktır.

    Bu bilinçle en maksimum seviyede her yönüyle bu kurumumuzun geliştirilmesi için siyasisinden atanmışına ve seçilmiş mahalli idarecileriyle Meslek Odaları ve STK’larına kadar herkesin kendi cürümü kadar geleceğimiz olan bu kurumumuzu en iyi şekilde desteklemesi gerekir.

      Aklın yolunun takibiyle Üniversitemizin en yakın zamanda önce ülkemizin daha sonra ise her yönüyle dünyanın gıpta ettiği eğitim kurumu olmasının sağlanması dileğiyle.

     Bugünkü 8. yıl dönümü ve yarın ulaşacağımız 9. yılının göğsümüzü kabartacak nice, nice başarılarla dolu olması dileğiyle kuruluş yıldönümünü ve bu kurumumuzun Rektörü Profesör Dr. Mustafa Acar Hocam ile tüm kurmay heyetini ve çalışanlarının tamamının ve hemşerilerimize üniversitemizin yeni yıl dönümü kutlu olsun.

 

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


28.12.2013 00:00:00

Ali Genç

Aksaray`ın Geleceği Üniversitenin Başarısında!

Aksaray?ın Geleceği Üniversitenin Başarısında!