Bir devlet nasıl kurulur İRADE ile. Devlet kurmaktaki hassasiyetlerin hiç olmazsa bir kısmını uygulamak ve kesin uymak kaydıyla yola çıkarsanız en sağlam BİRLİĞİ kurmuş olursunuz.

         İRADE nedir; hedef, amaç ve ülküdür. Burada İLK ESAS nedir, beni, seni, onu ortadan kaldırarak BİZ, BİZ, BİZ yani Aksaray, Aksaray, Aksaray diyerek yola çıkılırsa bu iş olmuş demektir.

         Amaç ve ülkü hedefleri, detaylı bir şekilde konuşulmalı ve de kayıt altına alınmalıdır. BİRLİĞİN iradesi kesinkes ortaya konulmalıdır.

         Türkiye´nin sahibi kimdir millettir, Aksaray´ın sahibi kimdir Aksaraylıdır. Aksarayın sahibi adına seçilmiş olan STK larımız asla yatırımları ve hizmetleri kenardan seyretmemeli olayları atanmış ve seçilmişlerin eline bırakmamalıdır. Kendi görüşünü net bir şekilde ortaya koymalıdır.

         Güze bir Aksaray, En iyi Eğitimi çocuklarına sağlamış bir Aksaray, Medeni ve Kültürlü bir Aksaray, Zengin ve Fakir farkı olmayan mutlu ve umutlu insanların yaşadığı bir Aksaray,

           Hırsızın, ipsizin, ne idüğü belirsizlerin, haksızların yanında değil; HAKLININ, HAKKIN yanında olan, Dünyanın neresinde olursa olsun Aksaraylıyı bilen ve onu takip eden bir Aksaray,

          Devletten 81 il içinde en çok hizmet alan ve saygın bir yeri olan Aksaray, Partiler içinde iç, partiler arasında hiç kavga etmeyen bir Aksaray,       

          Zinciriye ve Bedriye medreselerini aslına uygun çalıştıran bir Aksaray. Vali, Belediye başkanıyla beraber çalışacak BİRLİĞİ kuran bir Aksaray, neden olmasın?

           Şimdi gelelim esas meseleye, TÜRK DEVLETİNİN siyah plaka verdiği Sivil Toplum Örgütlerine;   

     1- Odalar Birliği 2- Ticaret Sanayi Odası 3- Ticaret Borsası 4- Ziraat Odası 5- Esnaf Kefalet Kooperatifi 6- Şoförler ve otomobilciler Odası.

          Bu kuruluşlarımızın başkanlarına açık çağrımızdır. Doğan Ceylan, Cüneyt Göktaş, Hamit Özkök, Emin Koçak, Yaşar Altın ve Ayhan Tüzün başta olmak üzere arzulanan ÜST BİRLİĞİ diğer katılanlarla kurabilirler.

          Bu altı kuruluşumuza, istenildiği kadar ilave yapılabilir, bazı ilimizde sayı 20-25 kadar olmuş, bizim ilimizde de 15-20 yapılarak yola çıkılabilir. Daha sonra isteyen STK ilave edilebilir.

         Üst birliğin adı, Kent Konseyi, Kent Platformu, Şehir Meclisi, Aksaray İçin Birlik, Gelecek İçin Birlik, Hizmet İçin Birlik gibi daha onlarca isim konulabilir. Önemli olan isim değil, ortaya konacak İRADEDİR.

         Konya ve Kayseri Yi veya daha başarılı herhangi bir ili model olarak alınabilir. Bu illede temas kurulabilinir. Ege, Trakya ve Marmara Bölgeleri bırakın ildeki birliği; bölge çapında birlikler kuruyorlar. Ebette başkanlarımız bunların hepsini biliyorlar. Biz ise sadece ildeki birliği kurmaya çalışıyoruz.

          STK larımız, meselelerin çözümünü; sadece milletvekillerinden, validen, il belediye başkanından, rektörden beklememelidir. Kendileri de birlik kurarak çözüm üretmelidirler.

         Sizi bekleyen ve sizden istenen kahramanlık ve kendinizi Aksaray tarihine yazdırmanız, dağınıklığı yok edip birliği kurmanızla olur. Birliği kuran başkanlar olarak tarih sizi yazacaktır.

         Kuracağınız üst birliğin sekretaryası, sizlerin alacağı rutinin dışındaki üst düzey hizmet projelerinin hazırlıklarını tüm Türkiye´yi dolaşarak hazırlayabilir. Büyük danışmanlık şirketleriyle anlaşarak mastır planlar yaptırarak lokomotif ve itici görevleri yapabilirsiniz. Bizden söylemesi.

                              Hayır, ola, muvaffak ola, muzaffer ola.

 

 


29.11.2018 10:19:19

Rasim Gül

Aksaray´ın Kaderi Altı Kişinin Elinde

Aksaray´ın Kaderi Altı Kişinin Elinde