Pazar günü sevgili dostum ve hemşerimiz Çanakkale Üniversitesinde Yrd. Doç. Dr. Kürşat Solak hocamla bir araya gelerek gün boyu sohbet etme imkânı buldum. Kendileri Aksaray medyasın da da makaleler yazarak Aksaray tanıtımına katkıda bulunan bir hocamız. Sohbetimiz tamamen Aksaray üzerine ve tanıtım konusunda idi. Bir konuda hem fikir olduk, Aksaray’ın daha çok tanınması için ulusal medyayı yeterli kullanamadığımız konusunda birleştik.

 

      Kendisinin çok güzel fikirleri mevcut, ama bunları bende zaman zaman dile getirmeme rağmen muvaffak olamadım. Aksaray da yapılan etkinlik ve tanıtım günlerinde ulusal medyada yeterli yer bulamadığımız bir gerçek. İlk defa bu sene Ankara’da yapılan tanıtım günlerinde yer bulsak da bunun yeterli olmadığını düşünüyorum.

 

      Geçmişte Sayın Valimiz Selami Altınok gibi yumruğunu masaya vurarak bu tanıtım olacak diyen bir başka valimiz daha olsaydı bugün daha güzel yerlerde olurduk. Bu sene gerek valimiz, gerekse Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve Kültür Müdürümüz elbirliği yaparak bir başarıya imza atıldı. Bunun nedeni işin başında bir teknik direktörün olması ve takımı iyi yönetmesi idi.

 

      Ulusal basına taşımamızın tek çözümü görsel ve yazılı basının yazar, yazı işleri müdürü gibi önemli isimleri bir gün ilimize davet ederek onları gezdirip ağırlayarak iyi dostluklar kurmaktan geçer. Bugün ulusal basında yeterli yer bulamıyorsak bunun eksikliği eksik diyalogdandır.

 

       Geçen hafta ilimizde üçüz doğuran bir inek haberi kaç gazete ve televizyonda yer aldı? Eğer bu doğum başka ilde olmuş olsa idi zannedersem her kanalda yer alırdı. Aksaray da gerek idare ve siyasilerimizin çok güzel bir birlikteliği ve uyumu var. Ulusal medya kuruluşları ile ikili ilişkiler kurarak ilimizin burada daha çok yer almasını sağlayabiliriz.

 

       Birbirimizden rahatsız olmayı ve kıskanmayı bir yere bırakarak mesele Aksaray olunca hep birlikte el birliği içinde olmamız lazım. İlimizde yapılan güzel etkinlik ve çalışmaları ilimizde tanıtıp duyurabiliyoruz. Ancak ulusal boyut da ne kadar tanıtabiliyoruz bu çok önemli.

 

       Aksaraylı olan birçok arkadaşımız ve dostlarımız ulusal görsel ve yazılı basında çalışanlar var. Bunları bulup onları teşvik ederek ilimizin tanıtımı için katkı sağlamalarını kendilerinden istemeliyiz. Bu işi yaparken daire müdürü seviyesinin üstüne çıkmalıyız ve ekonomik olarak kısıntıya gitmemeliyiz.

 

      Kürşat hocamla yeni çalışmam üzerine sohbet edip fikir alışverişinde bulunduk. Tanıtım konusunda görüştüğü hemşerilerimizden bahsederken bu konuda Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun’dan övgüyle bahsederek Aksaray tarihine ve tanıtımına çok meraklı olduğunu söyledi.

 

      İl dışında yaşayan Aksaraylıların ilimizde olup bitenlerden yeterli haberdar olmadıklarını söyledi. Bunu internet üzerinden takip etmeye çalıştıklarını, ama ne kadar sağlıklı olup olmadığı tartışılır demekten de kendini alamadı.

 

      Bu konuda şahsımla ilgili güzel şeyler söyledi, “ ben şahsen birçok konuyu internet üzerinden sizin yazılarınızdan takip ediyorum. Sizi tanımadan öncede yazılarınızı okuyordum, benim bibi birçok Aksaraylı sizin yazınızdan Aksaray gündemini takip edip sizi takdir ediyoruz. Aksaray ile ilgili çalışmalarınız zor bir çalışma kimsenin desteksiz yapamayacağı bir çalışmayı ortaya koydunuz. Bu çalışma eleştirme yerine takdir edilecek çalışmalardır.

 

      İki sayfa yazıyı yazamayan insanların bu çalışmalarını eleştirmesi çok çirkin. Bizler il dışından sizi takdir ediyor ve seviyoruz. Gerçekten Aksaray da ikinci bir Erdoğan Kaya yok. Herkes size destek olmalı, bu çalışmalar kolay yapılacak çalışma değil. Benim Aksaray çevresinde akraba çevrem çok geniş sizi herkes tanıyor ve seviyor. Ama il içinde bazı kimselerden eleştirildiğini gördüm. Soruyorum hiçbir neden yok, arkasında kıskançlık var. Güzel işler yapanları kıskanarak yok etme yerine teşvik etmek için ona destek olunmalı” dedi.

 

       Tabi şahsım için bu sözleri onur verici cümleler. Kürşat hocam kendileri de ilimiz için güzel çalışma ve yazılar yazıyor. Birbirini en güzel anlayan insanlar zaten bu konularda çalışma yapanlardır.

 

      Kendisi ile birçok konu üzerinde sohbet ve fikir birliğimiz oldu. Aksaray için il dışından bilim adamlarımızı davet ederek Aksaray ile ilgili Televizyon programları organize etmek. Mesela Aksaray’ın markası olacak hediyelik eşyalar üzerine sohbetimiz oldu. Aksaray için duyarlı ve içten tanıtım istemesi nedeni ile kendisine teşekkür ediyorum.


9.09.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Aksaray-ı Ulusal Medyaya Taşımak

Aksaray-ı Ulusal Medyaya Taşımak