Çarşamba günü Naci Karaköy baba ile şehrimizde tur atıp şehrin altını üstünü dolaştık. Aslında çoktandır şehrin muhtelif yerlerini pek dolaşmıyordum. Havanın iyi olası nedeniyle merkezden tutun Toki, Terminal Lale bağları, Hacılar harmanı gibi birçok yeri turladık. Turlarken neler olup bittiğine de göz attık. Hatta bir ara Naci baba, ?Haluk şahin Yazgı ne yapıyor diyenler şu çalışmalara bir görse? dedi. Tabi bu arada sanayi arkasındaki Devlet Hastanesi binası dev gibi yükselmiş ama çoğumuzun bundan haberi yok.
Bir ara dedim ki, Naci babaya, ? Belediye seçimleri Sayın Yazgıya pekte iyi gelmedi.? Nedenine gelince kendi seçimi ile beraber 4 seçim geçirdi. Buna ilaveten birde Başbakan değişikliği derken ardından koca yazı boş geçirecek darbe kalkışması.
Böyle bir dönemde size soruyorum seçim üstüne seçim derken birde darbe kalkışması tam iş yapacak zamanı 2 ay yaz ayında meydanları beklemek. Siz olsanız ne yapardınız? Seçimler siyasilerin ellerini kollarını bağlar suya sabuna dokunamazsınız.
Gezerken baktık buna rağmen yılların siyasilerinin kaldıramadığı eski terminal yıkılmış inşaatı dev gibi devam ediyor. Hemen arkasında Salıpazarı yeniden yapılarak hizmete açılmış. Silolar ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiş.
Hiç hizmetin gitmediği kenar mahallerde bozulmayacak asfaltlar atılmış. Laleli mahallesine bugüne kadar hiç hizmet gitmezken son durağa kadar otoban gibi yol ve asfalt yapılmış. Üstelik burasının tüm ara sokakları güzel asfalta kavuşmuş.
İçme suyu ile ilgili Bağlıya şantiye kurulmuş çalışma başlamış. Azmi millinin altına otopark ve üzerine çok yönlü sosyal alan çalışmaları harıl harıl devam ediyor. Selçuklu hamamı nihayet üzerindeki örtü kalkmış çalışma başlamış çalışma devam ediyor.
Toki bölgesine köprüden geçip gittik, köprüyü Tokiye bağlayan özel idare yanı gerçekten çok berbattı. Burası harıl harıl genişletiliyor, gidişin sağ tarafına Belediye mükemmel bir şekilde taş duvarı Toki kavşağına kadar yapmış yol genişleme çalışması devam ediyor. Hemen Akin yoluna giden bölge ile beraber Toki bölgesine mükemmel çalışma yapılmış ve güzel kavşaklar hayata geçirilmiş. Hem de kalın bir şekilde asfalt atılarak.
Makas bölgesine geçtik terminale gelen bölgedeki kavşak ve çevre düzenlemesi çalışması devam ediyor. Burası çok çirkin görünüm arz ederken bittiğinde mükemmel bir görünüm kazanacağını ümit ediyorum. E 90 karayolu boyuna güzel fidanlar dilmiş ve terminal yolu ile beraber mükemmel kaldırımlar yapılarak şehrin girişi güzelleştirilmiş.
Hastane bölgesine baktık bu bölgeye karşılıklı olarak kaldırım yapılarak güzel günüm verilmiş. Bazı yerlere sel baskını nedeniyle köprüler yapmış. Büyük Bölcek köprüsü bir ay gibi bir zamanda tamamlanarak trafiğe açılmış. Yaşlılar evi yaşlılara huzur veriyor.
En önemlisi şehir trafiği ile ilgili çalışmalar sıkıntı içinde. Aslında normal olarak sıkıntı yok ama yol boylarına iki sıra araç parkı trafiği felç ediyor. Bunlar Belediye önünden başlayan yoldan eski sanayi caddesi. Diğeri ise Büyük Bölcek Caddesi ile kurşunlu cami arasındaki yollar. Bu yollar aslında geniş yollar, ama ikişer araç parkı olunca trafik çekilmez bir hal alıyor. Bu yollara kale altı caddesini de ekleyebiliriz.
Bu yollara öncelikle iki aracın park etmesi yasaklanacak. Bildiğim kadarı ile paralel yapı nedeniyle görevden alınan trafik polisinden dolayı trafik polisi yetersizliği bir eksiklik. Buna Belediye Trafik Zabıtası destek olabilir olmalıda.
Burada lise önüne yapılan kavşak düzenlemesi güzel bir çalışma. Ancak Belediye önünden devam eden bölüme yapılan orta refüj olmamış. Çünkü bu yol çarşıya girdikçe daralıyor, refüj bu yolu daha da daraltmış. Vatandaşta bu daralmadan rahatsız, bizde elçiye zeval olmaz diye bu rahatsızlık ve şikâyeti Sayın Haluk Şahin Yazgı Başkana iletelim. Bu 20 metrelik bölüm olmamış kaldırılmalı.
Devlet Hastanemiz hızlı bir şekilde yükseliş göstermiş. Bu çalışma ile kısa zamanda bitecek gibi görünüyor. Bugünde sizlere şehirde gördüklerimizi paylaştık.


8.10.2016 11:11:11

Erdogan Kaya

Aksaray´da neler oluyor

Aksaray´da neler oluyor