Bir haftadır Aksaray´da Suriye´de yaşayan soydaşlarımıza yardım kampanyaları çığ gibi büyüdü. Bayırbucak yardımlarına Sivil toplum kuruluşları ve siyasilerimiz büyük destek veriyorlar. İl merkezinin dışına taşan yardım kampanyası ilçelerde destek verdiler. Bunun en güzel örneğini Eskil ilçemiz vererek 3 Tır dolusu eşyayı Bayırbucak bölgesine gönderdiler. Gönderme törenine çok sayıda Eskilli ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

      Eskil içleşesindeki yardım gönderme programına bende katıldığım için konuya önce buradan başlamak istiyorum.

      Eskil Müftülüğü ve İmam arkadaşların gayretli çalışmaları sonucu İHH ile birlikte Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçayın destek vermesi sonucu 3 tır dolusu yardım bölgeye gönderildi. Belediye önünde yapılan törene Belediye başkanı Niyazi Alçay, İlçe Müftüsü, cami imamları, Eskil İHH şube Başkanı, Aksaray´dan Müsiad Başkanı Eyüp Dağdaş, İHH Başkanı Önder Özkan ve çok sayıda Eskilli vatandaş katıldı.

      Tören konuşma ve dualarla son bularak yük Tırları uğurlandı. Tabi bu yardımların 25 Aralığa kadar devam edeceği bu süre içinde 1 Tır yardımın daha gönderileceği söylendi.

      Eskil ilçesinde yapılan törendeki konuşmalarda iki konu dikkatimi çekti. Birisi Eskil halkı keyfine düşkün hayır işi ile ilgilenmez şeklinde başlayan yardımda Aksaray´ın en çok yardım yapan ilçesi olması gerçekten takdire şayandı.

      Belediye Başkanı Niyazi Alçay´ın konuşması arasında anlattığı şu cümleler ise dikkat şekilciydi, ? bir yaşlı teyze Belediyeye telefon açıyor, ben yaşlıyım oraya gelemem oğlum. Benim evimde 3 tane eski battaniyem var onları alın ben eski giysileri bir araya getirip diktiğim sırmam var ben onlarla idare ederim? diyor. Yardımseverlikte kendisi eskilerin deyimiyle diktiği çullukla idare etmeyi söylüyor, işte bu düşüncedeki insana şapka çıkarılır.

     Eskilin insanı yardım yapmaz burada kampanya açmaya gerek yok derken, 3 tır dolusu yardım yapan ilçede üstelik kendi yattığı battaniyesine kadar veren teyzelerin çıkması bu konuda herkese örnek olmalı diye düşünüyorum. Bundan dolayı teşekkürler Eskil diyorum.

       Cuma günü Cuma namazından sonra Müsiad Başkanı Eyüp Dağdaşın öncülüğünde kent meydanına yardım çadırı kuruldu. Çadırı İl Müftümüzün yaptığı hayırlı dua ile başlandı. Bu çadıra ilimizde faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu destek vererek birer temsilcileri çadırda görev alarak işe başladılar. Tabi çadırın kuruluşunda ve diğer konularda Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgının desteklerini unutmamak lazım.

      Cumartesi günü ise yardım çadırına destek amacı ile Ak Parti Gurup Başkan vekili ve Aksaray Milletvekili Sayın İlknur İnceöz hanımefendi, Anayasa komisyonu üyesi Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Dışişleri Bakanlığı komisyonu ve temsilcisi Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Abdulkadir Karatay ve beraberindeki partililerle beraber yardım çadırını ziyaret ederek destek verdiler.

      Suriye´deki soydaş kardeşlerimize hükümeti ile, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla beraber destek verilmesi için yapılan bu dayanışma hala yardımseverliğimizin yok olmadığını görmek insanı mutlu etmektedir.

      Yardım çadırını ziyaret eden Milletvekillerimiz ile beraber heyet daha sonra hafta sonları yaptıkları vatandaşa teşekkür ziyareti için çarşıya inerek esnafımızı ziyaret ederek kendilerine teşekkür edip hasbihal yaptılar. Bende bir süre heyetin ziyaretlerini takip ederek izleme imkanı buldum. Gördüğüm kadarı ile vatandaşlar bu ziyaretlerden ziyadesi ile memnun olduklarını gördüm. Hem de vatandaşlar ayaklarına gelen heyete istek ve taleplerini ayaklarında iletmiş oluyorlar. Ben yarın neden vekiller gelmiyor sorusu soran vatandaşların bu isteklerinin doğrumu yanlış mı olduğu ile ilgili bir yazıyı kaleme alacağım.

      Akşam saat 19.00 da ak Parti Milletvekilleri ve İl Başkanı ile teşkilat Eskil ilçesini ziyaret ettiler. Sosyal tesislerde yapılan toplantı salonu tıklım tıklım dolu idi. Tabi bu toplantıyı organize eden Belediye Başkanı ve eskil teşkilatı bir başarıya imza atmışlardır.


14.12.2015 12:14:59

Erdogan Kaya

Aksaray´da Bayırbucak hareketliliği

Aksaray´da Bayırbucak hareketliliği