Davetiye ve afişlerde “ Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” yazıyor. Ama bizim yazılarımızı Dünyanın her yerinden insanlar okuduğu için ben başlığımın başına Aksaray ismini ekledim. Zaten aslıda öyle, ama ben biraz daha mikro milliyetçilik yaptım. Cuma günü sanayide Şoförler odası avlusunda çok önemli bir açılış vardı, açılışın amacı Aksaray için önem arz eden bir hizmetin tanıtımı yapılıyordu. Sanayinin yeni yerine taşınması, taşınan yere ise sanayi konut dönüşümü idi.

        Uzun zamandır çaba sarf edilen ve en sonunda hayata geçirilmesinin ilk adımı atılan Aksaray-Merkez yeni sanayi mahallesi Aksaray küçük sanayi sitesi kentsel dönüşüm ve gelişme projesi Aksaray yeni küçük sanayi sitesi projesi ile konut projesine ilk adım atıldı.

       Toki-Aksaray Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmanın görüşmeleri yapılmak üzere sanayinin girişindeki Şoförler odasının birinci katına açılan ofiste tamamen Toki elemanları görev yapacak. Burada mülk sahipleri ve sanat sahipleri ile diğer talepçilerle görüşülecek. Anladığım kadarı ile ilk önce burada mülkü olanlarla anlaşma yapılacak.

        Yapılan görüşmelerde mal sahipleri ve talepçilere en ince detaylarına kadar bilgi verilerek bilgilendirilecek ve ondan sonra kendilerinden imzalar alınacak. Böyle bir bilgilendirmenin Toki tarafından yapılması ayrı bir güven olacağı kanaatindeyim. Çünkü burada insanlarla devletin elemanları görüşüp teminat verecekler.

      Ben açılışı yapılacak bu görüşme ofisini önceden gittiğim için Sayın Nevzat Başkanda gelmişti birlikte gezdim. Halkımız ile görüşmek için iki ayrı görüşme odası yapılmış. Ayrıca girişte gelen misafirleri Belediyece ağırlamak için oturma ve ikram yeri yapılmış. Burada ilgimi çeken husus ise, yapılacak yeni sanayinin renkli projeleri renkli olarak yapılıp asılmış. Yine kalkacak sanayinin bulunduğu bölgeye yapılacak yeni konutlar ile ilgili fotoğraflar asılarak görücüye çıkarılmış. En önemlisi slayt haline getirilen bu görüntüler ekranlara yansıtılarak nasıl bir konut ve işyerleri olacağı en ufak detaylarına kadar burada kamuoyuna sunulmuş.

       Aksaray’ın ortasında kalan sanayinin çirkin bir görünüm arz ettiğini bilmeyen yok. Toki ve Belediye işbirliğinde yapılacak olan bu çok önemli hizmette Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve Valimizin büyük gayretleri olmuştur. Gerek arsanın alınması, gerek Toki ile işbirliği yapılarak Toki tarafından yapılmasında AKP iktidarının çok büyük emekleri olmuştur.

       Ben her zaman şundan yanayım, iktidarla Belediye aynı partiden olmalı. Çünkü uyum ve hizmet anlaşması çok önemli, diyelim ki Belediye muhalefette olsa idi arsada ve diğer işlerde engel çıkarırdı. Yeni yapılacak hastanede aynı şekilde, iktidar hizmeti getirecek Belediyede sahiplenecek. Tıpkı Hamidiye Belediyesinin geçen dönem yapılacak sanayinin yerine engel çıkardığı gibi. Belediyelerin iktidar partisinden olması hizmetleri biraz daha kolaylaştırdığını düşünüyorum, uyum çok önemli.

        Açılışa, çok sayıda sanayici katıldı, burada Toki yetkilileri çok güzel açıklamalarda bulundular. Belediye Başkanı Nevzat Bey ise ince detaylarına kadar konu hakkında bilgi verdi. Kimsenin bir endişesi olmamasını söylerken Aksaray için çok büyük bir hizmete öncülük ettiklerini söyledi.

       Sayı Valimiz Selami Altınok ise buradan eskiden geçtiğinde çok çirkin görünüm arz ettiğini sanayiciler ile paylaştı. “Aksaray’ın çok önemli bir konumunun olması ve gelişen bir kent Ümit vaat ediyor, her şey Aksaray için” derken yine Aksaraylı gibi konuşarak gönülleri aldı.

        Mevcut sanayimizin gerçekten hali içler acısı, sağlıksız ve insanların rahat edeceği bir ortam olmadığı belli. Araçlar işyeri içine giremediği için dükkânlar küçük, araçlar yollara taşıyor. Buna birde çevreye atılan atıkların olduğunu düşünün bu çok çirkin görünüm arz ediyor.

       Yapılacak sanayinin görüntüsünün modernliği yanında bir şehir görünümündedir. Isınmasından tutun dükkânların içine banyo bile düşünülmüş. Umarım bu güzel modern bir şekilde yapılacak sanayi şimdiki halini almaz. Esnaflarımız ve mülk sahipleri de biran evvel iştirak ederek kısa zamanda çözüme kavuştururlar. Sanayi bir an evvel taşınır da yerinede yeni bir şehir inşa edilir. Şehrin ufku değişir ve yeni bir görünüm kazanır. Burada ayrı ayrı isim saymayacağım ama AKP iktidarının böyle bir hizmeti Aksaray’a layık görmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Yalnız sanayi girişine yapılan köprünün ne kadar yanlış yapıldığının şimdi daha iyi anlaşıldığını bir başka yazımda ele alacağım


15.12.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Aksaray`a sanayi kentsel projesi

Aksaray?a sanayi kentsel projesi