Son yazılarımda ülke meselelerine değinmem nedeni ile birçok okuyucumdan tebrik ve teşekkür aldım. Sürekli Aksaray konuları yazmak yerine birazda ülke gündemi ile ilgili fikirlerimi yazmamı isteyenler vardı. Ancak yazılarımın teknoloji sayesinde dünya genelinde okuyucu bulduğu ve bazen 20 bin civarında okuyucu bulması nedeni ile okuyucularımın benden ülke meseleleri ile ilgili yazılar yazmamı istemesi gayet normal, bende bundan sonra genel konular ile ilgili yazılar da yazacağım.

       Almanya’da yaşayan bir hemşerimiz bana meyil atarak OTDÜ de Türkiye için çok önemli bir uydunun fırlatılması için Üniversiteye gelen Başbakanı Üniversiteye sokmamaya çalışan çetenin yaptığı eylem sonunda bazı Üniversitelerin ODTÜ yönetimine tepki göstermesini memnuniyetle karşılıyor. Ancak kendilerini o makama atayan Sayın Cumhurbaşkanını da davet etmeyen OTDÜ’ye muhafazakâr Aksaray Üniversite rektörünün ne gibi bir tepkisi yâda açıklaması olduğunu soruyor.

       Valla ben bir açıklama görmedim yâda duymadım, duyan varsa bana göndersin yayınlayayım. Ama bir bildiğim varsa Üniversitemiz yönetimi konferans için gazeteci Mehmet Altanı getirip hükümeti eleştirtiyor. Hiç beklemediğimiz insanları Üniversiteye getirerek konuşturabiliyor dedim.

        Umarım Sayın Rektör bu yazımdan sonrada bani mahkemeye vermekle tehdit etmez. Bizim neyin mahkemeye verilip neyin verilmeyeceğini bilmeyecek kadar bizi ahmak sanan Sayın rektör geçmişte yazdığım bir yazıdan dolayı mahkemeye vermekle tehdit edip bizi susturmaya çalıştı. Kardeşim biz gazeteciyiz, eğrileri doğruları iftira atmadan yazamıyacakmıyız?

        Giden rektöre yalancı, ikiyüzlü ve ateist diye yazdığım halde beni mahkemeye vermekle falan tehdit etti,  nede benimle küserek köprüleri attı, aksine buna rağmen gördüğü yerde beni kucaklardı. Zatıâlileriniz bana küstüğünüz gibi Üniversite de yapılan etkinliklere davet etmeyi bile yasaklayarak nerede ise üniversiteye sokmama kararı aldınız.

       Hatta iftiracı ve sen kimsin gibi açıklamalar yaparak hakkınızda yazı yazanları müfteri kabul ediyorsunuz. Ne hoşgörünüzü genişletiyor, nede eleştirileri kabulleniyorsunuz.

       Şimdi soruyorum, Mehmet Altanı getirip iktidarı eğleştirtmek kimin hattine. Madem buraya sizi iktidar bakanı tavsiye etti ve iktidar mensupları sizi kimse tanımazken gayretli çalışmayla üçüncü yaparak Cumhurbaşkanına da Rektör olarak atattı. ODTÜ de Sayın Başbakana karşı yapılan çirkinliği neden bir basın açıklaması ile 12 Üniversite gibi kınamadınız? Üstelik Galatasaray Üniversite Rektörü hemşerimizin yaptığını yapamadınız?

      Bundan dolayı diyorum ki, sizi buraya Rektör yapmak için Milletvekillerine tavsiye eden Beşir Atalay ağbeyiyin kulakları çınlasın. Umarım benim bu yazımı okurda haklı olduğumuzu kabul eder.

        Dindarlığı milliyetçiliği ve muhafazakârlığı kimseye vermeyen Sayın Rektörün Aksaray Üniversitesine Mehmet Altanı getirmesini kabul etmiyorum. Asıl milliyetçi muhafazakâr benim Sayın Rektör sen bizimle geçinemiyorsan yâda bizi kabul edemiyorsan kiminle geçineceksin? Sizler gidici bizler kalıcıyız, ben dün bu Üniversite de ideolojik faaliyet yapılıyor. Aksaray’ın yapısına ve düşüncesine uymayan işler yapılıyor diye karşı çıkmıştık. Maalesef yanıldığımı gördüm hiç değilse hiçbir zaman Mehmet Altan gibilerini getirip burada konferans yaptırmadı.

        Adam gibi göğsünü gerip sosyal demokratlara sahip çıkarak kadrolaştı. Bunu tersini sizden görmemiz gerekirken, giden Rektörü arattınız. Biz Sayın Sağlama ideolojisinden dolayı karşı idik, size ne diye karşı olacağız onu da bilemedik sinemize çekmeye mecburuz.

      Hemen bir konu oldu mu neden bize sormuyorsunuz tepkisi. Bunu neresini sizlere soracağız, yâda neden Sayın Başbakana yapılan çirkinliğe karşı çıkmadınız diye sizi mi kışkırtacağız. Gelinen noktada bugüne kadar beklediğimizi bulamadığımızı buradan belirtmek isterim. Benim sizinle kişisel bir meselem yok, bir yakınımı üniversitede işe alın diye de kapınıza gelmedim, işimde olmaz.

       Sayı Gülün kendisinin atadığı Rektörler içinde kendi ilinin Üniversitesine atadığı Erciyes Üniversitesinin Rektörünün ağzı lağım kokan Levent Kırcayı Üniversiteye getirip sağa sola sövdüren rektörleri de Sayın Cumhurbaşkanımız atadı. Üniversiteler irtica yuvası oldu diye çığırtkanlık yapanların kulakları çınlasın. Başbakan kim olursa olsun, hangi partiden de olursa olsun devletin Başbakanını Üniversitede yapılan bir hizmetin açılışı için sokmamaya çalışan zihniyetin uşaklarına destek çıkan ODTÜ yönetimini kınıyorum.


26.12.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Aksaray Üniversitesi Destek Oldu mu`

Aksaray Üniversitesi Destek Oldu mu?