Referandum geride kalalı 3 gün oldu.

   Şimdi referandumda kimin ve kimselerin ne dediğine, ? Evet´ mi Hayır´ mı? dediğini!

   Ardından ise yine galiple mağlup ve bunun sebeplerini arama yerine geçmişin geçmişte kaldığı gerçeğiyle buna bir sünger çekilerek istikbalimiz için yeni bir beyaz sayfa açılmalı.

AKSARAY GENELİ,YURT İÇİ VE DIŞINDAKİ 1.5 MİLYON AKSARAYLI GELCEĞEMİZ İÇİN YEK VÜCUT OLSUN

   Yani eskilerin dediği ?Dün dünde kaldı can cağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım!? sözünün gereği lafla peynir gemi sininde yürütülemeyeceği bilinciyle yurt içi ve dışındaki hemşerilerimizle ilimiz genelindekilerle birlikte toplam sayıları 1.5 milyonu geçen hemşerilerimizin tamamı istikbalimizi ilgilendiren konulara bakılmalı!!!!

 İSTİKBALİMİZİN BİRİCİ OLMAZSA OLMAZI 2 DEFA İLÇE PRANGASINA ÇARPTIRILMAMIZA SEBEP OLAN BİZİ LİMANLARLA HAMMADE MERKEZLERİNE BAĞLAYACAK OLAN AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTIDIR!

     Kadim tarih boyunca antik İpek ve Kral yolunun sınırlarımız içinden geçmesi ve bazı yerlerde ise tıpkı E.90 ile Akdeniz´i Karadeniz´e bağlayan karayolu gibi çakışmasıyla bu tüm kadim geçmişinde yer yüzünün en işlek yeri konumunda olan Aksaray´ın demir yolları hatlarının dışında kalmasıyla adeta kuş uçmaz, kervan geçmez konuma geldi!!!

     Bizim kara talihimiz olan bu olumsuzluğun ortadan tamamen kalkması ilk önce 13 Ekim 1920´de Aksaray´ın 1. İlçelik esaretinden kurtularak vilayet olmasını sağlayan 40 Numaralı kanun Büyük Millet Meclisinde görüşülerken Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Süphi Bey tarafından dile getirilmiş.

SOYSALLI İSMAİLİN KONUŞMASININ VERİDĞİ İLHAMLA 3 YIL ARALIKSIZ DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIMIZIN İLK MEYVESİNİ BAŞBAKAN YILDIRIM´IN 18 ARALIK 2010 DAKİ MÜJDESİ OLDU!!!

    Bu konuşmanın verdiği ilhamla2007 yılından başlayarak istikrarlı şekilde 2008 yılından itibaren her yıl yaptığımız onlarca haber ve köşe yazısının yanında cep telefonları mesajlarıyla önümüze gelen tüm siyasiler, Meslek Odaları ve STK yöneticileriyle mensuplarının ve ilimizin Kanaat önderlerinin  nezdindeki girişimlerimiz ilk olumlu meyvesini 18 Aralık 2010´da verdi.

      Başkan Binali Yıldırım Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanıyken ilimize yaptığı ziyarette önce OSB´de kendisiyle görüşen daha önce tarafımdan bilgilendirilen iş adamları ve Meslek Kuruluşlarıyla STK yöneticileri ve mensupları tarafından kendisinin ikna edilmesiyle  önce orada.

    Daha sonra ise Ak Parti Genişletilmiş il Divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro salonunda 18 Aralık 2010 daha önce hiçbir hükümet planlamasında olmayan Aksaray-Ulukışla tren hattımız için söz verdi.

CUMHUR BAŞKANI ERDOĞAN´IN 26 MAYIS 2011 DEKİ MÜJDESİ VE TALİMATIYLA PROJE BAŞLADI!!!

     Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ise Başbakan olarak Genel seçimler öncesi 26 Mayıs 2011 günü ilimize geldiğinde kendileriyle görüşüp benim yazıp Ataları ecdatlarının ruhlarının şad olması konusunda daima duacı olduğum 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ve Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar´a attığım.

    Yine üstüne basarak tekrarlıyorum ?Ataları ecdatlarına rahmet olsun? Ali ve Celil başkanlarında attıkları cemiyetlerine bağlı gazetelerden Uluırmak ve Egemen dışında kalan 11´i tarafından  kaleme aldığım haberin yayınlanmasının da etkisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın burada bu hattın hem sözünü ve hem de yetkililere yapılma talimatını verdiği.

    2013 yılında ÇED projesi tamamlanan 16 Nisan 20016 günü başlanan Etüt proje çalışmasının ise %90´ından fazlası tamamlanan bizi Limanlara ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla hattımızın.

    Bu hatla birlikte Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir tren hatlarımızın akıbetleriyle ilgili olarak 2,5 ay önce 10 Şubat Cuma günü ilimizi birlikte ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından bu hatların ihalelerinin mutlaka bu yıl içinde yapılıp, gelecek yıl ise inşaatlarına başlanılacağı sözünü verdiler.

   Referandumdan 2 gün önce ilimize gelerek Vali Aykut Pekmez´in makamında  ilimiz milletvekilli Ak Parti Grup Başkan vekili İlknur İnceöz,Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu , Mustafa Serdengeçti,eski milletvekilleri Ruhi Açıkgöz ve Nevzat Palta  ile birlikte düzenlediği  basın toplantısıyla ise DDY Genel Müdürü İsa Apaydın tarafından projenin ihale aşamasının startı verildi.

    Üstünde açıklama yapılan haritadan bir tanede bana veren ve harita üzerinde bana da projeyi anlatan genel müdür bey ve çalışma arkadaşlarıyla daha sonra hat güzergahında incelemelerde bulunuldu.

    Yapılan açıklamada bu hattın devam eden etüt proje çalışmasının yakında bitirileceği, yapım ihalesinin yakında yapılacağı ve yıl dolmadan ilik kazmasının da vurulacağı belirtildi

     Şimdi Aksaray´ın tüm atanmışlarıyla, seçilmişlerinin, Meslek Odalarıyla STK ları ve Medya organları tarafından 2002´den bu yana yapılan 5 Genel, Üç mahalli seçim,16 Nisanla birlikte üç referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimindeki Aksarayın her daim Türkiye ortalamasının en az %15 üstündeki desteğimizin.

   Bu desteğimizin ivme kazanarak artmasıyla 16 Nisandaki Türkiye 2.liğimizinde desteğiyle konunun takip edilip sonuca ulaştırılması olduğundan herkesin cürmünce yer yakarak gereğini  azimle yapması ve yaptırması dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


cemalettin öztürk
19.04.2017 17:45:14
Aksaray´ın en önemli konusu.Tren yoludur.Gerisi kendiliğinden olur.

cemalettin öztürk
19.04.2017 17:45:16
Aksaray´ın en önemli konusu.Tren yoludur.Gerisi kendiliğinden olur.

Necmettin Akpınar
20.04.2017 16:21:07
Hiçbir zaman çantada keklik olmayacaksın.!!! Hiç gereği yokken havaalanı bile yapılan Rize´nin desteği Aksaray´ın gerisinde ise; düşünmek lazım ...

ALİ GENÇ
20.04.2017 17:17:07
Değerli başkanım sevgili hemşerim Cemalettin Bey söylediklerin kesinlikle doğru. Yıllar yılıdır bize gerekmeyen demiyorum,gelmesinide istediğim fakat Antalya da liman olmadığından bizim OSB ve il genelindeki sanayi kuruluşlarında üretilen mallardan ihraç edeceğimiz veya sanayimizin imalatında kullanılacak ithal veya ihraç edileceklerle ham madde merkezlerinden gelecek mallar için birince derecedeki tren hattımızın Aksaray-Ulukışla hattı olmasını,tüm insanlarımızın sonunda liman olmayan hatta harcayacağı enerjisini boşa harcamamasını, birici hattımızın hizmete girmesinden sonra ise tüm enerjimizin bu ikinci hatta ve hava limanına harcanmasını,Hava limanı içinde şu anda acil bir sıkıntının olmadığını çünkü çok samimi çabalarla kapadokya hava limanı ile aramızdaki mesafe 68 km ye indi. Önce bu trenimiz hizmete girsin sizinde buyurduğunuz gibi gerisi sonradan kendiliğinden gelir. SELAMLAR.

Bekir DENİZ
20.04.2017 17:33:23
ŞEHİRLERİNATASI,YER YÜZÜNDEKİ SAYISIZ İLKLER VE TEKLERİN MEMLEKETİ,İYİ İNSANLAR VE ZAFERLER YURDU,SELÇUKLUNUN ŞANLI BAŞKENTİ AKSARAY

19.04.2017 08:19:11

Ali Genç

Aksaray-Ulukışla Tren Hattı İçin Yek Vücut Olma Zamanı

Aksaray-Ulukışla Tren Hattı İçin Yek Vücut Olma Zamanı