Merhum Turgut Özal (Makamı Cennet Olsun) Aksaray´ı 1989 yılında tekrar  il yaptı(1920-1933).Sonrasında yapılan mahalli seçimlerde Özal´ın Anavatan Partisi kazanacak diye beklenirken, Necdet Calp´ın CHP.si belediye başkanlığını  Memiş Akın kazandı.

   Aksaray Vilayet yapılırken Niğde´ye Üniversite kurulmuştu.

  Aksaray´a da Üniversite kurulması için Aksaray Kamuoyu ve STK lar la birlikte 

    Zamanın Milletvekilleri, Ahmet Yaşar, Ramazan  Toprak, Ruhi Açıkgöz ve Ali Rıza Alaboyun ?un da destekleriyle 2006 yılında Aksaray Üniversitesi kuruldu. Üniversitenin kurulmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Tıp Fakültesinin kurulması gündeme gelince;

 

    Aksaray Üniversitesi kurucu rektörü Necdet Sağlam, Ankara Hacettepe Üniversitesinden gelmişti, dolayısı ile Hacettepe Üniversitesindeki yakın çevresini de bu işe katalize ederek, Aksaray´daki her kesimin ve siyasetçilerin de desteği ile çalışmalar başladı ve Aksaray Devlet Hastanesinin alt yapısının; Tıp Fakültesini kaldıracak kapasitesinin olduğu  resmi olarak Ankara´ya iletildi.  Tıp Fakültesi tam da kuruluş aşamasında iken;  görünmez bir el Tıp Fakültesini engelledi ve Aksaray´a Tıp Fakültesi kurulamadı.

Bu arada  Kırşehir dahil birçok il Tıp Fakültesini kurdu. Bunu gören diğer iller de sıraya girince Sağlık Bakanlığı nüfusu 750.000´den az olan illere Tıp Fakültesi kurulamayacağına dair bir genelge yayınladı.

   Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Acar atandı. Aksaray Kamuoyu Tıp Fakültesini dillendirmeye başlamıştı. 

2014 yılına gelindiğinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi. Başbakanlığa Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr.Yusuf Şahin atandı. Yeni rektör Tıp Fakültesinin Aksaray´a kazandırılması husunda var gücüyle çalışıyor ve Aksaray´daki tüm Siyasi Partiler ve STK lar da destek veriyordu. Bu arada Türkiye erken seçimlere gitti. Seçimlerde hiçbir parti hükümet kuracak  çoğunluğu sağlayamadı. Koalisyon görüşmelerinden  hükümet çıkmayınca, yeniden erken seçim kararı alındı.(1 kasım 2015)

 Aksaray Milletvekili Syn. İlknur İnceöz Ak Parti  Grup Başkanvekili olmuştu. Aksaray´a Ak Parti için oy istemeye gelen  Başbakan Ahmet Davutoğlu Konyalı olduğunu. Kendisinin de Aksaray´ın 4.Vekili gibi çalışacağını, Tıp Fakültesini kuracağı sözünü verdi.

 Sayın Rektör Yusuf Şahin Tıp Fakültesi ile ilgili çalışmaları 24 saat takip ederek resmi prosedürünü tamamladı. Bu arada Ak Parti İl Başkanı Sayın. Abdulkadir Karatay´da Ankara´ya karargâh kurdu, Erken seçime giden Ankara´da  zamanla yarış başladı. Yukarıda adı geçenlerin özelliklede Syn.  İnceöz ?ün çabaları ile bakanlar Kurulu Kararı çıkartıldı. Başbakan ve Cumhurbaşkanının imzalarından sonra.

   Aksaray´a Tıp Fakültesi kurulması kararı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğü girdi.

 

Sayın İlknur İnceöz ,Sayın Yusuf Şahin, Sayın Abdulkadir Karatay, Aksaray tarihine geçtiniz ve emeği geçen isimsiz kahramanlar hepinizden Allah Razı Olsun.

       Bundan sonra insanlar Ankara-Konya Kayseri illerindeki hastanelere gitmeyip Aksaray´da tedavi olacaklar.

Tıp Fakültesinde okumuş doktorlar da  Aksaray´ın tanıtım elçileri olacak, Tıp Fakültesinin  kurulmasında sağlanan birlik ve beraberlik bundan sonraki hizmetler için yol gösterici olacaktır.

Aksaray Türkiye´nin Parlayan Yıldızı olmaya devam edecektir. Haydi Aksaray yolun Açık Olsun .


1.10.2015 16:24:39

Cemalettin Öztürk

Aksaray Tıp Fakültesine Kavuştu?

Aksaray Tıp Fakültesine Kavuştu?