Geçtiğimiz hafta uluslararası yapılan İstanbul´daki Emit fuarında Aksaray yine yerini aldı. Gördüğüm kadarı ile yine geçen seneki stant da yerini aldı. Kapının girişinden başlayan stant 60-70 metre uzunluğundaki bir bölümü kapsıyor. Bu sene yine Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı standa yerini alarak misafirlere ev sahipliği yaptı. Tabi bu arada gördüğüm kadarı ile Sultanhanı Belediyesi ve Ihlara Belediyesi de satanda yerlerini aldılar. Tabi bu arada İl Kültür ve Turizm müdür Mustada Doğan Beyi de göz ardı etmemek lazım.

     Emit fuarını bizzat görüp gezdiğim için nasıl bir tanıtım olduğunu fevkalade biliyorum. Burada Türkiye´den nerede ise her bölgeden il ve ilçeler katılıyor. Bunun yanında uluslararası firmalar bu fuarda kendisini tanıtıyor.

     4 gün devam eden fuara İstanbul´da yaşayan insanlar akın akın ziyarete geliyor. Bu ziyarette her stant gezilip ziyaret edilirken sergilenen illerin kültürünü, turizmini, ve yöresel sergilerine tanık olup tanıma imkanı buluyorlar. Fuarı ayrıca Bakan ve siyasiler gezerek ziyaret ediyorlar. Ayrıca her ilin Belediye Başkanları ve valileri ile tanışma imkanı oluyor.

     İlimizi değişik alanlarda tanıtırken Malaklı köpeğide statntda ilgi ve alaka görüyor. İnsanlar Malaklı ile resim çektirmek için Aksaray stantına akın akın gelerek resim çektiriyor. Sanki Malaklı bu fuarın bir simgesi halinde.

      Aksaray son dönemlerde fuarların dışında tanıtımda muazzam bir tanıtım dönemi yaşadı. Mesela ilk defa kabul edersiniz etmezsiniz tanıtım yetersiz diye şikayet ederken, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı işe gelir gelmez ilin amblemini değiştirerek Selçuklu armasını ile güzel bir başlangıç yaptı. Şehre de cuk diye oturdu.

      Ardından sinema filmleri festivalini yaparak ilimize birçok tanınmış filim yapımcıları gelerek festivalde yer aldılar. Hemen ardından Somuncu Baba filmi yapıldı ve Aksaray dünyaya tanıtıldı. Bu filimle ülke genelinde Aksaray´ın tanıtıldığını hepimiz gördük.

      Ardından değişik filmler Aksaray da çekilmeye başladı. Ünlü diziler bile Aksaray´da çekilmiştir. Yine yeni bir dizi filim için Güzelyurt ilçemiz seçilerek çalışmalara başlandı. Filim yönetmenini Belediye Başkanı Yazgı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu misafir ederek bölgeyi gezdirdiler. Zannedersem ? Deli? isimli filmin çekimine yakında başlanacak.

     İlimizde eski otomobillerden oluşan Ralli gösterimi ve yarışı her yıl Belediyenin öncülüğünde ilimizde yapılıyor. Bu yarışma sadece Aksaray da değil dünya çapında duyurusu yapılıyor ve tanıtılıyor.

       Hasandağı paraşüt uçuşları artık Aksaray´ın simgesi haline gelmiştir. Yazın bu uçuşları uzun süre severek izleme imkanı buldum. Burada tek gördüğüm eksiklik Hasandağı yolunun yeterli bir şekilde bakımının olmadığı. Bu yol yapılırsa daha güzelleşir diye düşünüyorum.

      Yine Belediyenin girişimleri ile ulusal kanallar sık sık ilimize gelerek ilimizin Turizm ve Kültürü ile yöresel özelliklerimiz çekilerek yayınlanıyor. Son bir kaç senedir bu konuda güzel gelişmeler ve tanıtım yapılıyor.

      En önemlisi ilimizde bir milli Hentbol maçının yapılması ayrı bir güzellik. Aksaray tarihinde bir ilk gerçekleşmiştir. Sayın valimiz Aykut Pekmez, Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ne gerekiyorsa seferber olmuşlardır. Tabi bu arada federasyon üyesi Hakan Gümüşsoy´un emeklerini de bir tarafa atmamak lazım.

       Bu arada bugüne kadar ilimiz Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Doğan işin arkasında başarılı bir şekilde ilimizin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyor kutluyorum.

      Uzun lafın kısası son dönemlerde Valimiz ve Belediye Başkanımız ilimizin tanıtımı için ne gerekiyorsa yaptıklarını görmekteyiz. Kendilerini tebrik ediyor başarılar diliyorum.


29.01.2018 10:04:39

Erdogan Kaya

Aksaray tanıtımında güzel gelişmeler

Aksaray tanıtımında güzel gelişmeler