Kurulduğu günden beri  İlin valisinin başkanlığında MÜTEŞEBBİS HEYET tarafından yönetilen Aksaray Organize Sanayimiz bize göre rüştünü ispat etmiştir.

        Bugün 200 ( İKİYÜZ) fabrikamızın olmasıyla haklı olarak övünüyoruz. Demek ki ortaklar hariç birebir yani her fabrikanın bir sahibi bile olsa 200 kişi ediyor.

       Bu iki yüz kişi içerisinde OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINI yapacak hiç mi kimse yok?

       Kurulduğu günden bu yana müteşebbis yönetim kurulunda başkanlık görevi yapan valilerimize ve diğer yönetim kurulu üyelerine yürekten teşekkür ediyoruz.

       Ülkemizde ki birçok OSB de müteşebbis yönetim kurulları görevlerini tamamladıktan sonra yönetimi asıl sahipleri olan iş adamlarına çoktan devretmişlerdir.

       Aksaray´ımız da özellikle arsa ilaveleri nedeniyle satılan arsaların tapuları hemen verilemediği gerekçesiyle bilmem mevzuatın şu maddesi gerekçe gösterilerek  geçici yönetimler devam etmektedirler.

       Etmeyin eylemeyin beyler Hükümetimiz devamlı özelleştirmeyi uygun görerek özelleştirmeye yapıyor yani bürokrasi görevlisi yönetimden çıkıyor bizim OSB miz bir türlü Müteşebbis yani geçici yönetimden kurtulamıyor.

       Hukukumuza göre birey 18 yaşını doldurunca bütün haklarını kazanıyor da bizim OSB 30 yaşını geçtiği halde halen rüştünü neden kazanamadı.

       Acaba iş adamlarımızdan OSB mizi güveneceğimizi mi bulamadık?

       Bizim bu güne kadar yöneten vali ve diğer zevatla hiçbir meselemiz yoktur olamaz da.O  zaman derdimiz ne ? Derdimiz herkesin kendi işine bakması. Valimiz  İlimizi başarılı şekilde yönetsin diğer baroklarda kurumlarında başarılı hizmetler yapsınlar.

       Bizim Ülkemizde dertler çoktur ama bahsedeceğim derdi başına gelmeyen anlamaz. İnsanımız derdini görüşlerini kendine benzeyen ve kendinden gördüğü kimselere daha rahat anlatır onunda anlattığını anlar.

       Aksaray´ımız da iş adamlarımızın yüzde doksanı ilin valisine içindekileri rahatlıkla dökemez.Çünkü o validir;yani devlettir.Ayrıca özel kalem olan hele vali özel kalemlerini aşarak istediği günde istediği saatte valisi ile hemen görüşmek mümkün mü? Hayır yüzde doksan mümkün değildir.

       Diyelim ki Borsa başkanı HAMİT ÖZKÖK le bir işi varsa hemen görüşür;hatta tartışarak konusun anlatır.İşte biz böyle olmasını istiyoruz. 

       Kimse alınmasın;halk arasında az da olsa görüşememekten yeterli ilgi alaka olmadığından ciddi bazi yatırımların ilimizden gittiği anlatılmaktadır.

      Bir örnek ve bir görüşümü ifade etmek istiyorum. Bilindiği gibi Konya da ALBAYRAKLAR traktör üretimi yapmaktadırlar. Acaba OSB yöneticilerimizden biri ALBAYRAKLARA uğrayıp ta Aksaray´ımıza davet edip bir kahve ikram etti mi?

       Aksaray şeker fabrikasını yapan iş adamını davet edipte ikin bir yatırım  yapmasını isteyerek bir kahve ikram etti mi?

       Bu örnekleri onlara yüzlere çıkarabiliriz.Peki Valimizin bu kadar vakti var mı? Yok işte bizim derdimizde bu bütün vaktini OSB  ye verecek insanlar yönetime gelirse Aksaray OSB si uçar.Uçmasını isteyemeyenimiz olabilir mi? Sanmıyorum.

                                       HAYIR  OLA   MUVAFFAK  OLA  MUZAFFER  OLA

 


14.04.2018 20:39:41

Rasim Gül

Aksaray Organize Sanayi Yönetimi Asıl Sahipleri Olan İş Adamlarına Devredilmeli

Aksaray Organize Sanayi Yönetimi Asıl Sahipleri Olan İş Adamlarına Devredilmeli