Cumartesi günü ilimiz 3 bakanı birden ağırlayarak Aksaray´da bir ilki yaşadı. İlk önce Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Rıza Alaboyun ve Gümrükler ve Tekel Bakanı Cenap Aşçı Sarıyahşi ilçesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Fatih Ünsal ve kaymakamlığı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ettiler. Ardından iki Bakan Ağaçören ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanı Tuncay Atak´ı ziyaret ettikten sonra Ağaçören İmam Hatip Lisesinin temelini atarak vatandaşlarla bir araya geldiler.

      İki Bakan daha sonra Ortaköy ilçe kaymakamlığını ziyaret ettikten sonra vatandaşlarla sohbet ettiler. Ardından Gaziler günü dolayısı ile Orhan Ağaçlı tesislerinde verilen gaziler yemeğine katıldılar. İlçe ziyaretlerine katılamayan eski valimiz İçişleri Bakanı Sayın Selami Altınok´ta katıldılar. Yapılan konuşmalardan sonra gazi ve ailelerine karanfiller dağıttılar. Burada Selami Beyi vatandaşlar unutmayarak kucakladılar. Selami Beyse inanın nerede ise herkese isim isim hitap ederek sohbet ettiler.

      Yemekten sonra Valiliği ziyaret eden 3 Bakan daha sonra Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıyı ziyaret ettiler. Yazgı Selami beye ilin anısına hediyeler vererek Bakanlığından dolayı kendisini tebrik etti ve ? vali olarak gönderdiğimiz valimizi Bakan olarak görmek bizi onurlandırdı? dedi. Bu arada Yazgı Aksaray´la ilgili çalışmalarından bilgiler vererek içme suyu çalışması ile ilgili 3 bakandan destek istedi.

       İçişleri Bakanı Selami Bey yoğun işleri nedeni ile buradan Anakaraya ayrılırken, diğer iki hemşeri Bakanımız Güzelyurt bölgesinde Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu´nu ve meydanda vatandaşları ziyaret ederek dertlerini dinlediler.

       19 Eylül Gaziler günü nedeni ile ilimize gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok terörle ilgili açıklamarda bulunarak şunları söyledi:

        ? terör örgütlerine karşı 24 Temmuz´dan beri çok büyük bir mücadele verildiğini ifade ederek, "Güvenlik kuvvetimiz, polisimiz, askerimiz, jandarmamız gerçekten kahramanca bu memlekette birliği, dirliği ve kardeşlik hukukunu devam ettirebilmek için büyük bir mücadele veriyoruz. O mücadeleyi de bundan sonra aynı şekilde vermeye devam edeceğiz. Biz Anadolu topraklarında kardeşlik türküleri söylensin istiyoruz. Birlik, beraberlik olsun istiyoruz. Kalkınma olsun istiyoruz, insanlarımız daha iyi yaşasınlar istiyoruz.

          Çocuklarımız daha güzel bir geleceği hak ediyorlar onu düşünüyoruz, onun mücadelesini veriyoruz. Ama bir takım güçlerin, dış mihrakların maşalığını yapan terör örgütü bu kardeşlik duygumuzu, hukukumuzu yok etmek, yıkmak, parçalara ayırma adına büyük bir saldırı gerçekleştirmek istiyor destekçileri ile beraber. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti herkes için söylüyorum, herkes bilsin istiyorum, bu belayı da, bu sıkıntılı durumu da bertaraf edebilecek ve üstesinden gelebilecek güçtedir, azimde ve karardadır. Bu azim ve karalılık vardır.

       ?Ayrıca yeni bir gelişmeden bahsedeyim, Sayın Başbakanımızın talimatları ile Doğu ve Güneydoğu´da bulunan 22 vilayetimizde koruculuk sisteminde daha etkin noktaya gelebilme adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosuna ilanlarımızı başlatıyoruz ve 22 vilayetimizde yeni daha genç kardeşlerimizi boş olan, emekli olmaktan kaynaklanan kadrolara 5 bine yakın yeni korucu istihdam edeceğiz. Bunun da müjdesini Güneydoğu´da o kadroların açılmasını bekleyen çok değerli kardeşlerimize, korucu olmak için arzu eden, heveslenen ve sabırsızlıkla bekleyen kardeşlerimize bir müjde olarak vermek istiyorum? dedi.

       Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ile birlikte Aksaray´a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Sarıyahşi ilçesi ziyaretinde yaptığı açıklamada, temennilerinin seçimlerde tek başına iktidar çıkması olduğunu söyledi.

         ?Milletimizin kararına elbette ki saygılıyız ama bizim de temennimiz tek başına bir iktidar çıksın ülkede istikrar sürsün huzur olsun barış olsun terör odakları da dahil yurt dışında bizim ülkemizin önünü kesmeye çalışan bölgesel güç olma hakkımızı kesmeye çalışanlara da Allah ayağına dolasın. Bu nedenle seçim çok önemli Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 1 Kasım milat olsun inşallah. Geçmişte hatalar olmuş olabilir ama o hataların çoğu da düzeltilmiştir, düzeltilecektir de. O hatalardan dolayı kişisel şeyleri doğru bulmam ben o yüzden gönlümüz bir olsun güçlerimiz bir olsun ülkemiz istikrarı huzuruna kavuşsun? dedi.

      Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alabayon, Aksaray´da yaptığı açıklamada, seçim için güvenlik önlemleri aldıklarını ve buna rağmen sabotajların da sürdüğünü açıkladı. Bakan Alaboyun, ?Biz enerji konusunda seçimin güven içerisinde yapılması, demokratik bir şekilde yapılması için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz? dedi.


21.09.2015 12:30:50

Erdogan Kaya

Aksaray hafta sonu 3 bakan ağırladı

Aksaray hafta sonu 3 bakan ağırladı