Yazıma geçmeden önce Afrind´e şehit olan askerlerimize baş sağlığı diliyor, yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Türkiye´nin başı sağ olsun. Afrine girmek ve terörden kurtarmak askerimiz için zor bir olay değil. Oradaki sivillerin ve kalkan edilen masum insanların zarar görmemesi için temkinli davranmamız nedni ile şehit vermekteyiz.

       Geçtiğimiz günlerde Aksaray Efem Radyosuna konuk olan siyasilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın konuk olduğu programlara bende Gazeteci-Yazar olarak konuk olarak davet edilmekteyim. Konuklara ülke meseleleri ve ilimizle ilgili sorular soruyoruz.

     Katıldığım programlara MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı, Ak Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Atso Başkanı Ahmet Koçaş ve son olarak Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu´nun katıldığı programa katıldım.

      Program konuklarından Ak Parti Milletvekillerimiz icranın başı oldukları için, onlara çok önemli sorular sorararak cevaplar aldım. Milletvekili Mustafa Serdengeçti ile yaptığımız programda kendisinden sağlıkla ilgili konuları sorarak tatmin edici cevaplar aldık. Sempatik ve dobra dobra cevaplar verdi. Programdan çok keyif aldığımı söyleyebilirim.

       Cumartesi günü de Milletvekili Cengiz Aydoğdu bürokrasiden ve icranın başında uzun yıllar idarecilik yapması nedeni ile hem konulara vakıf, hemde neyin nasıl isteneceğini bilen bir Milletvekili. Elbette bunun avantajını Aksaray görmektedir.

      Mesela Karayolları bölge Müdürü ile Bakanlıktan ne istediğimizde koparabiliriz diye istişare etmesi fevkalade güzel. Bunları bürokrasinin içinden gelen bir gazeteci olmamız nedeni ile kendisini çok iyi anlamaktayım. Bir hizmeti istemek için değil almak için yaptığı bu tür ön görüşmeler sonuç alınacak girişimlerdir.

       Tem otoyolunun Aksaray´dan değilde neden Niğde den geçtiği konusunda sorduğum soruya ise şunları söyledi; ? Tem oto yolu ilimizden geçse ilimizdeki tüm istasyonlar ve merkez bundan zarar görürdü. Eskiden otoyolla ilk tanışan Bolu ve Düzcedir. O dönem bu şehirler yeterli kazançta elde ediyordu, her geçen araç oraya uğrayıp alışveriş yapıyordu.

       Bugün ise Tem oto yolu olunca siz hiç Bolu ve Düzceyi görüyormusunuz? Eğer Tem Oto yolu ilimiz sınırlarından geçse idi aynı şekilde şehre uğramadan ve hatta şehri görmeden araçlar geçecekti. Eğer buradan geçen araçlar şehre uğrasın düşüncesi düşünüyorsak yanlış düşünüyoruz. Zaten oto yol ilimizin içinden geçiyor, Konya ve Kayseri hattı buradan geçiyor.

      Ben geçen Nevşehir Milletvekilleri arkadaşlarla görüşürken bana şunu dediler, ? bizim seçmenler nereye gitsek Aksaray´ın gelişmesini örnek gösteriyorlar. Aksaray uçtu gitti, biz hala yerimizde sayıyoruz? diyorlar diye bana takıldılar. Bende bunu gelin birde Aksaray´da bizim seçmenlere anlatın bunun aksini söylüyorlar? dedim.

     Cengiz Bey Hava alanı ile ilgili olarak şunları söyledi; ? Hava alanın´dan önce yapılması gerekenler var. Bunu sürekli dillendirmenin ana nedeni ise Sayın Başbakan neden Niğde´ye hava alanı sözü verdi de bize vermedi diye sitem ediliyor.

       Hızlı Tren ilimizden geçiyor, ben bunun Samsun bölgesini kapsayan bölümüne Ankara´ya yakın yerden geçmesini düşünüyorum. Kayseri, Antalya bölgesinin dışında Ankara^ya da nasıl hızlı trenle gidebiliriz bunun hesabını yapmalıyız.

       Zaten Raylı sistem yük treni Ulukışla´dan Aksaray bölgesine geldiğinde, Aksaray Organize sanayide kimse tutamaz. Ülkenin belli başlı sanayi bölgesi olacağımızdan kimse endişe etmesin. 4 Organize Sanayi kurulduğunda bölgeye gelecekler yatırımlar sonunda zaten Hava alanı kendiliğinden gelecektir. Şu aşamada bir uçak kaldıracak durumda değiliz. Ama o zaman hava alanı elzem olacak ve gelecek? dedi.

       Birçok konuyu konuştuğumuz programdan zaman zaman sizlere aktarma yapacağım.


cumakürklü
4.02.2018 14:29:09
Mustafa bey keşke kıskanılacak konumda olsak gerçekten ön yargısız sevinirim bakın bir üzüntümü daha belirteyim yazın bir üst veya alt geçit inşaatına başlandı çok sevindim yeterli bağlandın Allah´ın izniyle bir gün biter fakat şunu hiç kimse eleştirmedi malesef direk halk tepkisini gösterdi O kadar insan yaşlısı engellisi elinde bebesi olan bir bayan geçecek yol bulamadı kepazelik diz boyu oldu gördüğünüz gibi istenilirse bir geçit yapılırmış.

4.02.2018 10:18:20

Erdogan Kaya

Aksaray çevre illerde kıskanılıyor

Aksaray çevre illerde kıskanılıyor