Anadolu´daki 1000 yıllık geçmişimizde her zaman ve her şartta muhafaza ettiğimiz muhafazakarlığımız ve bu muhafazakarlığımızdan gelen milli ve yerli duruşu ile  ülkemizin birlik ile dirliğinin daima çimentosu olan bu tarafgirliğini 1950  Genel Seçimlerinden bu yana da bu değerleri savunan siyasi görüşten yana devam ettiren Aksaray´ımıza hafta sonu gelen şehit kanlarıyla ciğerlerimize köz düştü.

   Kilis ve Afrin de vatan savunması için canları feda ederek tüm kirli oyunları bozmaya çalışan kahraman Mehmetçiğimizden Peygamberlik mertebesinden sonraki en yüksek rütbe olan Şehitlikle şereflenen vatan evlatlarımıza Rahmeti Gazabını kuşatan Mevla´mızdan sonsuz rahmet ülkemize ise baş sağlı diliyorum.

 AKSARAY? 2004 MAHALLİ SEÇİMLERİNDEN ÖNCE 2 DEFA VE O GÜNDEN ŞİMDİYE KADAR İSE ÇEŞİTLİ VESİLELERLE ONLARCA DEFA VERİLEN SÖZLER ARTIK İHALE VE TEMEL ATIMIYLA İCRATA DÖKÜLSÜN!?

  14 yıl önce şu anda Aksaray Belediyesi Kadın Aktivite merkezinin bulunduğu yerde ilk söz verildi.

 Burada konuşan o zamanki UDH Bakanı Başbakan Yıldırım Aksaray´a tren sözü verdi.

 Ardından günümüz 15 Temmuz Milli İrade Meydanında o zamanki Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından UDH Bakanı Yıldırım tarafından verilen Aksaray´a tren sözü mitingde teyit edildi.

 Bu söz 2009 yılı Mahalli seçimler öncesi yeniden seçim vaadi olarak tekrarlandı.

  18 Aralık 2010´da Başbakan Yıldırım tarafından UDH Bakanı olarak önce Aksaray OSB´de, ardından ise Ak Parti Genişletilmiş İl Divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro Salonunda Kara Tren gelir mi türküsü eşliğinde Aksaray-Ulukışla tren hattı konusunda söz verdi.

 Bu söz ertesi sene yani  26  Mayıs 2011´de yer yüzündeki tüm mağdur ve mazlumların umudu Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakan olarak Ak Parti Aksaray mitinginde, Başbakan Yıldırım´ın 18 Aralık 2010´da sözünü verdiği Aksaray-Ulukışla hattını uzatarak Aksaray-Ulukışla, Aksaray Kırşehir hattı olarak hem sözünü verdi hem de yapılması emrini verdi.

  O günden itibaren 2015 Genel Seçimleri öncesi yine Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hattın etüt proje yapımı sözü verildi ve Haziran ayında etüt proje yapım ihalesine çıkıldı.

2017 ?DE 5 VE 10 ŞUBAT´IYLA 14 NİSAN´INDA SIRASIYLA UDH BAKANI ARSLAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAŞBAKAN YILDIRIM VE DDY GENEL MÜDÜRÜ TARAFINDAN SÖZLER TEYİT EDİLDİ!

 Geçen sene yani 5 Şubat 2017 Pazar günü Aksaray´ı ziyaret eden UDH Bakanı Ahmet Arslan´a  ilimiz Milletvekilleri Ak Parti Myk üyesi ve Grup Başkan vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, o zamanki Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün ilçe ve belde Belediye başkanları tarafından  bilgi verildi.

    Yukarıda isimleri sayılanlar tarafından Bakan Beye arz edilen istikbalimizin 1. olmaza olmazı Aksaray-Ulukışla tren hattımıza başlanılması.

    Bizimle birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli ve Haymana başta olmak üzere birçok ilçenin can damarı olan etrafında bulunan tesislerde 10.000 kişinin çalıştığı E.90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak çalışmaların yıl içinde başlatılacağı sözü alındı.

   Bende orada bu iki meselemizle birlikte bize komşu illerden bir öncekinden başlanarak ilimize doğru olan yollardaki mesafe ve yön levhalarına Aksaray isminin yazılmasını belirttiğim dileklerimde Bakan bey tarafından söz verilerek not edildi.

   Bu konuda verilen sözleri 6 ve 7 Şubat günü hem gazetedeki 2. Köşem olan (-) Parantez İçinde hem de internet sitelerindeki köşelerimde yayınladım.

     Bakan Beyin ziyaretinden 5 gün sonra 10 Şubat günü Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakan Yıldırım la birlikte yanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki  7Haziran-1 Kasım 2015 arası seçim hükümetindeki Aksaray´ lı Bakanlar Ali Rıza Alaboyun ve Cenap Aşçı, önceki milletvekilleri Ruhi Açıkgöz, Ahmet Yaşar ve Nevzat Palta ile Aksaray protokolünde hazır bulunduğu günde Aksaray-Ulukışla tren hattımızın ihale ve yapımına yıl içinde başlanması sözü verildi.

   Aynı söz Ankara-Niğde otobanın yapım ihalesinin yapıldığı 14 Nisan günü ilimiz Milletvekilleriyle Valilik makamında açıklamada bulunun DDY genel Müdürü İsa Apaydın tarafından yeniden teyit edildi.

YENİ SÖZ DEĞİL, EN KISA ZAMANDA İHALELERİN YAPILARAK ÇALIŞMALARA BAŞLANMASINI İSTİYORUZ

  Aksaray yazının girişinden itibaren özeti verilen 14 yıl önce başlanarak şimdiye kadar defalarca verilen sözlerin bundan sonra tekrarlanmasını değil !!! 14 Nisan günü ihalesi yapılan Cuma günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım´ında katılımıyla temeli atılan Ankara-Niğde Otobanı gibi ilimizin istikbalinin 1.olmazsa olmazı olan  Aksaray-Ulukışla tren hattımızın ve etrafında 10.000 kişinin çalıştığı 50 bin kişiye aş verilen E.90´ın Cuma günü temeli atılan otobandan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak çalışmaların ihalesinin yapılarak en kısa zamanda ise yapılan ihalenin temelinin atılmasıyla çalışmalara en kısa zamanda bitirilecek şekilde başlatılmasını bekliyor.

    Gerekenlerin başta Vekillerimiz olmak üzere tüm atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK´larla Medya tarafından yapılması, aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


5.02.2018 00:29:41

Ali Genç

Aksaray Artık Söz Değil,İhalelerin Yapılarak Temellerin Atılmasını Bekliyor

Aksaray Artık Söz Değil,İhalelerin Yapılarak Temellerin Atılmasını Bekliyor