Cuma günü ilimize gelen Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz ve İlknur

İnceöz’le beraber bir dizi ziyaretlerde bulundular. Cuma günü merkez ziyaretlerinden sonra, Sultanhanı ve BOTAŞ Doğalgaz depolama sondaj çalışmasını yerinde incelediler. Aynı gün Nevşehir’den Ankara’ya dönen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın ziyaretleri ve ziyarette 12 milyon civarında maliyeti olan 2500 kişilik kapalı spor salonunun 2013 yılı yatırımına alınması sözü alındı.

      Geçtiğimiz Cuma günü bazı resmi ve sivil toplum kuruluşlarımız ile Aksaray ile ilgili konularda toplantılara katılan Milletvekillerimiz Cuma günüde Sultanhanı kasabasına ziyarette bulundular. Cumartesi günkü bu ziyaret ve geziye bende katıldım.

       İlk olarak Sultanhanı kasabasına giden Milletvekillerimize Belediye Başkanımız Nevzat Palta, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Yazgı, eski İl Başkanı Latif Ağar, İl Genel Meclis üyesi Dede Teke ve bazı partililer katıldılar. Ak Parti Sultanhanı belde teşkilatını ziyaretleri sırasında Sultanhanı’nın problemlerini ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyen heyete en fazla ilçelik konusu soruldu.

        Milletvekili Alaboyun; “ ilçelik konusunda arkadaşlarımızla beraber önerge verdik. Ancak yasa gereği ilçe olabilmek için 30 bin nüfusu bulmak gerekiyor. İlçe olmanın ön şartı artık bu, buraya bir yüksek okul açılması için gayret edelim ve sosyal aktiviteyi geliştirelim” dedi.

      Vatandaşların bu talepleri dinlendikten sonra, BOTAŞ’ın Sultanhanı sınırlarındaki doğalgaz depolama sondaj çalışmalarına gidilecekken Milletvekili Alaboyunun telefonu çaldı. Telefonun öbür ucundaki Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’dı. Nevşehir dönüşü Aksaray’a uğrayacaklarını söyleyerek yola çıktıklarını söyledi. Milletvekilleri müsaade isteyerek kalktılar.

        Ancak BOTAŞ’ dada bir hazırlık olduğu söylendi. İki arada bir derede kaldılar, Milletvekili İlknur İnceöz ile Belediye Başkanı Nevzat Beyi Aksaray’a Bakanı karşılamaya ve buradan diğer ekip dönene kadar oyalamaları istendi. Ekip burada ikiye ayrıldı ve program devam etti. Çünkü Bakanı karşılayacak hiçbir partili Aksaray da yoktu, bakan direk uğrayıp geçebilirdi. Milletvekillerinin derdi Bakan gelmişken birkaç hizmet ve yatırım koparmaktı.

       Bakan Aksaray da bazı yerler gezdirilip oyalanırken heyet BOTAŞ’ın Çinlilere verdiği ihaledeki sondaj çalışmasına giderek burada incelemede bulundular. 12 kuyunun vurulacağı kendilerine bir brifingle anlatıldı. Ben şahsen Tuz gölü civarına vurulacağını zannettiğim sondaj çalışması ilimiz sınırları içinde imiş. Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve İlçe Başkanı Haluk Yazgının da bulunduğu bu incelemede bu bölgeye bir köy kurulacağı anlatıldı.

       Hatta Milletvekilleri ile beraber ben aynı arabada idim. Şöyle bir konuşma geçti. Milletvekillerimiz burasının adını Sultanhanı Doğalgaz depolama olarak değiştirtelim hem Sultanhanı hem de Aksaray’ın tanıtımına katkıda bulunur dediler. Hatta Ruhi Bey müteahhit firma yetkililerine, “ ne kadar işçi çalışacak” diye sorduğunda, bitiminde bin civarında işçi çalıştırılması düşünülüyormuş. Şöyle bir düşünce oluştu, bu çalışacak işçilerin Aksaray dan gelmesi yerine ekseriyetle Sultanhanı bölgesine yakın olması nedeni ile buradan işçi alınacağı ve Sultanhanın da işsizliğin biteceği kanaatine varıldı.

      Gerçekten Türkiye’nin %25 civarında doğalgazını depolayacak olan bu depolama bölgesi ilimiz için ayrı bir iş kapısı olacaktır. Buradan ayrılan heyet yüklenici firmalardan birisi olan Emin İnşaat sahibi Hatice Şahin Eroğlu’nun bu bölgeye kurduğu Prefabrik tesislerde çay içtikten sonra şehre döndüler.

       Şehirde gezi ve ziyaretlerle oyalanan Gençlik ve Spor Bakanı ile beraber olunarak burada ilimiz için çok önemli 2500 kişilik bir kapalı spor salonunun 2013 yılı yatırımına alınması sözü alındı. Bu kapalı spor salonunun yaklaşık maliyeti 12 milyon TL. Gibi bir yatırım.

       Aksaray’a çat kapı gelen bakan gezdiği spor kompleks ve Olimpik Yüzme Havuzunu pırıl pırıl görmesi övgüler yağdırmasına neden oldu.

        Hafta sonu bir dizi ziyaretlerde bulunan Milletvekillerimizin inanın iki ayakları bir babıca sığmıyor. Bu gezilerin ardından yurt dışı görevleri olanlar yurt dışına, mecliste görevi olanlar meclise döndüler. Tabi milletvekillerimizi ve teşkilatları hep birlikte Aksaray için koştururken görmek çok güzel. Bu birlik ve beraberliğin daim olmasını diliyorum, çünkü kazanan Aksaray olacaktır. 


19.11.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

AKP`nin Hafta Sonu Çıkarması

AKP?nin Hafta Sonu Çıkarması