Kesin emin olmasam da yüksek ihtimal ile bugün Aksaray siyasetinde yeni bir ilk daha yaşanacak.

     Şimdiye kadar Aksaray’da Mahalli Seçimler ile Genel Seçimler için çok eli çantalı aday,adayları oldu.

     Mahalli seçimlerde kendilerine pek itibar edilmese de bu eli çantalılardan Genel seçimlerde çok aday,adayı da,bu aday adaylarının içinde partilerinden aday gösterilenlerinde,seçilenlerinde sayısı epeyce fazla.

     Hatta Nevzat Palta örneğinde olduğu gibi nadiren de olsa eli çantalı olmasına rağmen mahalli seçimlerdeki aday adaylığından sonra aday gösterilende, seçilende oldu.

     Dün aday adaylığına Ankara’da müracaatta bulunup bugün ise Aksaray’a gelecek olanın siyasette bir ilki başlatmasının sebebi şimdiye kadar alışık olunan eli çantalılardan farklı yerden gelmesidir.

    Bu gelen aday,adayı listesine girmek istediği partisinin girdiği ilk mahalli seçim olan 2004’den günümüze kadar genel merkezinde kesintisiz olarak faal görevlerde üst yönetici olarak bulunmasından dolayı daha önce bir siyasi partinin genel merkezinde görev yaparlardan siyasete  atılan olduğundan kendisi Aksaray’da yeni bir ilki yaşatacak.

     Bahsettiğim kişi Aksaray’ımızın siyasetine yeni bir nefes getirmesi beklenen ve çocukluğundan beri kendisini tanıdığım Ayhan Yeni.

     Kendisi ile birlikte ailesini de tanıdığım Ayhan Yeni Ahmet Erbaş ağabey’in tabiriyle alnı secdeli bir delikanlı.

   Çocukluğundan itibaren çalışkanlığının, dürüstlüğünün ve ailesine olan sevgi ve saygısının yanında dindarlığıyla da bilinen bu nedenle de sevilen bir hemşerimiz.

   1969 doğumlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Ayhan Yeni 1982-2004 yılları arasında 12 yıl Şekerbank Genel Müdürlüğünde Kredi İzleme,Mali ve İstihbarat,İç Denetim Müdürlüklerinde uzman olarak görev  yapmasının yanında Bankanın Kredi Riski ve Likidite Riski komitelerinde de üyelik yaptı.

    2004 yılında Ak Parti Genel Merkezinde göreve başladı.

   Göreve başladığından itibaren Genel Merkezin Mali ve İdari İşler Başkanlığı’nda 2004-2005 yılları arasında Baş Denetçi ve 2005–2009 yılları arasında Özel Kalem Müdürlüğü.

        Seçim İşleri Başkanlığı’nda ise 2010–2015 yılları arasında uzman olarak, toplam 12 yıl görev yaptı.

       Seçim İşleri Başkanlığı’ndaki görevinde 2010 Halkoylaması, 2011 Milletvekili, 2014 Mahalli İdareler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin yürütülmesinde aktif görev aldı.

     Yani sözün özü Ak Partinin 2004-2015 arasındaki başarılarının sağlandığı mutfağın isimsiz şeflerinden birisi.

    11 yıldır Ak Partinin Genel Merkezinde görev yapması nedeniyle tüm yönetimi tanıyan, dolayısıyla yönetiminde tanıdığı Ayhan Yeni kardeşimiz bu avantajını Aksaray’ın çok yakından bildiği dert ve meselelerinin çözümüne kanal ize etmek için başlattığı aday,adaylığı hayırlı olsun.

    Kendisi ile birlikte bu gün daha da netleşecek olan tüm partilerin aday adayları arasında siyaset etiği dahilinde ve kendi siyasi gelecekleri yerine Aksaray ve ülkemizin geleceği için sürdürmeleri dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun


12.02.2015 08:32:02

Ali Genç

Ak Partinin kalbinden gelen aday, adayı

Ak Partinin kalbinden gelen aday, adayı