Aksaray Ak Parti Gençlik kolları Başkanlığı seçimi Pazar günü yapıldı. Yapılan seçimde tekrar Av. Abdussamet Kılıç güven tazeleyerek Başkanlığa seçildi. Abdussamet Kılıç kardeşim gerçekten sevimli ve etliye sütlüye pek karışmayan işini yapan bir başkan. Ben kendisini takdir ettiğim Başkanlardan birisidir, en çok takdir ettiğim konu ise kendi ekibine sahip çıkan bir Başkan. Bugüne kadar kendisi hakkında en ufak bir olumsuzluk duymadığımız bir genç siyasetçi. Herkesle uyumlu, hiçbir grupçuluğa alenen karışmamış bir kardeşimiz.

       Ben ilk defa bir Gençlik kolları seçimine katıldım. Salon tıklım tıklım dolu idi, bende biraz gecikmeli geldiğim için ayakta kalıp arkalardan izleme imkânı buldum. Kongreyi yoğun bir kalabalık izlerken kendisi de güzel bir konuşma yaparak alkış aldı.

      Kongreye İl Başkanı Sayın Abdul Kadir Karatay, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Belediye Başkanları, eski parti yöneticileri, partililer ve çok sayıda aday adayı kongreyi takip etti. Hakikaten bir büyük kongre havasında geçen kongrede ilk defa bir gençlik kolları seçimi izleme imkânım oldu.

      Kendisine yeni dönemde başarılar diliyor bu duruşunu muhafaza etmesini temenni ediyorum. Çünkü duruş çok önemli ve saygınlık farklı bir olay diyorum.

                    Karatay’dan aday adaylarına nasihat

      Ak Parti Milletvekili aday adaylığı başvuruları Cuma günü sona erdi. Yanlışlığım yoksa bildiğim kadarı ile 60 aday adayı Milletvekili seçimi için müracaat ettiler. Hepsi de bu işe kendilerini layık gördükleri için müracaat ettiler. Ben aday adaylarının tamamının adaylık başvurusunu izleme imkânım olmadı. Üç sefer partide adayların müracaatını izleme imkânı buldum. Kimisi sessiz sedasız müracaat ederken bazıları da gurupları ile şov yaptılar.

       Son iki gün bir yoğunluk vardı, bizim gazeteci ekipte partiye minder atarak haber yaptılar. Son iki gün her yarım saatte bir aday adayı müracaat ederek gün boyu partide canlılık yaşandı. Bütün adayların yanında yer alan İl Başkanı Sayın A. Kadir Karatay ve İlçe Başkanı Gizlenci yer aldılar. Karatay her adayı tanıtma konuşması ile tanıttı.

      Burada ilgimi çeken bir konu ise Sayın Karatay her aday adayını tanıtma öncesi kendilerine bir baba nasihatinde bulunarak onlara öğüt verdi. Bunun asıl amacı kırmadan dökmeden bir yarışın içinde olmalarını ve adaylık sonrasında partiye küsmeden herkesin seçimde çalışarak birlik beraberlik oluşturmalarını kendilerinden istedi.

     Gerçekten bu çok önemli bir gelişme olmakla beraber başarının sırrı buradan geçmektedir. Geçmişte bunun aksi örneklerini çok gördük, aday olamayanlardan ters çalışanları ve ben olmazsam gerisi tufan düşüncesinde olanlar olmuştur, ama hiçte tufan olmamıştır.

      Particilik uzun soluklu bir yol, bugün olmazsan başka bahara olursun. Kırıp döker bir daha dönemeyeceğin o kapıyı kapatacak sözlerde bulunursan o yüze bakamazsın. Hatada olabilir yanlışta olabilir, seçim işi bir kısmet meselesi diye biliyorum. Sayın Karatay’ı da bu tavsiyelerinden dolayı kutluyorum, bizim işimiz doğruları da doğru olarak yazmaktır.

     Seçim sürecinde yaşanacak yarışta tüm adaylara başarılar dilemekten başka diyeceğimiz bir şey yok. En güzel seçimi ve tercihi Genel Merkez yapacaktır takdir onların.

                     Akimder mezunlarını tanıttı

    Aksaray İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları Derneği Pazar günü Öğretmen evinde bir istişare toplantısı yaparak burada bulunan aday adayı mezunlarını mensuplarına tanıttı. Tabi toplantıya bu camiayı kendisine yakın gören bazı aday adayı da katıldılar. Kalabalık bir gurubu kısa zamanda bir araya getiren Başkan Kuddüsi Bakar kardeşime teşekkür ediyorum.

      Bende bu camianın bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Böyle bir toplantı ile en azından görmediğimiz arkadaşlarımızı görme imkânı buluyoruz. Umarım bu camianın içinden en az bir aday çıkar diye düşünüyorum.

      Buraya katılan bütün aday adayları katılımcılara tanıtılarak sahneye çağırıldı. Tabi mezun olmayıp ta kendilerini bu camiaya yakın gören aday adayları da burada kendilerini tanıttılar. Güzel bir ortam ve hava içinde geçen toplantıda guruplar halinde çok güzel sohbetler oldu. Tabi bu camiadan çıkmış Belediye Başkanları da bu toplantıdalardı. Ben buradan tüm adaylara başarılar diliyorum.


23.02.2015 10:23:32

Erdogan Kaya

Ak Parti gençlik kolları tekrar kılıç dedi

Ak Parti gençlik kolları tekrar kılıç dedi