Cumartesi günü Aksaray Ak Parti teşkilatında bir yoğunluk yaşandı. Halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık Hanımefendi ilimizde idi. Sabah 9 00’dan itibaren gün boyu çeşitli çalışmalara katılarak toplantılar yaptı. Ben iki toplantıya katılarak çalışmaları yerinde takip ettim. Toplantılar gerçekten çok yararlı ve faydalı olduğunu bunun devamının olması kanaatine vardım.

      Toplantılara Öznur Çalık Hanımefendi ile beraber Gençlik kolları Genel Başkan yardımcısı Zeynep Yıldız, Yine kendi başkan yardımcısı Konya Milletvekili genç Mustafa Akış, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz Hanımefendi, Ruhi Açıkgöz, İl Başkanı A. Kadir Karatay, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Partililer ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

      Sabah basına kapalı olarak ilimiz parti teşkilatı ile yapılan toplantının ardından Valilik ve Belediye Başkanlığı ziyaret edildi. Tekrar öğle sonu sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelinerek 4 saatlik bir birliktelik oluşturuldu.

      Bu toplantıda basına kapalı olarak yapıldığı için ben burada konuşulanları yazmam uygun olmaz. Ben bu toplantıya sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak katıldım.

      Gazeteciliğimin yanı sıra Aksaray’da Genel Merkezi olan bir Vakfımızın Genel Başkanıyım. Ama ben bunu hiçbir zaman dillendirmem ve çığırtkanlık yapmam, orada burada da söylemem. Bu nedenle çoğu kurumlar benim bir sivil toplum kuruluşu Başkanlığımı bile bilmedikleri için beni Gazeteci olarak davet ederler. Meslektaşlarımın ekseriside bu yönümü tanıyıp bilmezler.

      Sivil toplum kuruluşları gerçekten çok önemli konuları dile getirerek düşüncelerini paylaştılar. Olumlu olanlar vardı olmayanlar vardı, bunlar hep not alındı. Daha sonra alınan notlar üzerinde Milletvekilleri İlknur İnceöz Hanımefendi, Ruhi Açıkgöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Başkanı A. Kadir Karatay soruları cevapladılar.

      Kapalı bir oturumda yapılan bu tür karşılıklı soru cevaplar bence fevkalade bir toplantı idi. Bu tür toplantılara zaman zaman ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bazen aklımızda olmayan meseleler ve konular gündeme gelebiliyor.

      Akşam ise Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı misafirleri Somuncu baba Sofrasında ağırlayarak bir araya getirdi. Öğle sonrası toplantıda olmayan sivil toplum kuruluşu temsilcileri buradaki toplantıya katıldılar.

     Yemekten sonra Misafir Milletvekilleri Somuncu baba Minyatür Müzesini gezdiler. Biliyorsunuz Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Malatya Milletvekili olduğu için Darende ilçesi Malatya’nın ilçesi.

     Öznur Hanım bu müzeye hayran kaldılar ve kendisi de Somuncu babanın nerede olduğu değil fikirlerinin yaşaması önemli dediler. Somuncu baba filmi içinde çok memnun olduğunu ve galasına da gelmek istediğini sözlerine ekledi.

      Misafirlerin yolculuğundan sonra tekrar salona geçtik. Burada Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı sivil toplum kuruluşları temsilcilerine bir slayt gösterisi ile bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

     Ardından da bu toplantıların sivil toplum kuruluşları ile bölüm bölüm yapmak istediğini söyleyerek bunun ilkini yaptığını ve devamının geleceğini söyledi. Buradaki konuşmasında; “ biz dedik ben demedim, bu toplantılarımızın asıl amacı ise sizlerin de fikirlerine ve önerilerinize ihtiyaç duymaktayız. Sizin önerilerinizi değerlendirmek istiyorum, bunları önerinizi” dedi.

     Gerçekten bu duruş ve tutum zaten kendisinin yeterli sevilip takdir edilmesine yetmektedir. Daha sonra Milletvekillerimiz İlknur İnceöz ve Ruhi Açıkgöz birer konuşma yaptılar. Daha sonrada sivil toplum kuruluşları ile karşılıklı soru cevaplarla toplantı devam etti.

     


20.01.2015 22:31:24

Erdogan Kaya

Ak Parti de hafta sonu yoğunluğu

Ak Parti de hafta sonu yoğunluğu