Gerçekten de yapılanlar bir getirisi olmayan! götürüsü ise sayılamayacak kadar olan bir davranıştır.

  Yazacağım konu ?Vefasızlık? Fakat bir hikaye ile romandan veya tarih kitabından alınmamıştır.

  Bizzat 41. Yılının doldurmak üzere olduğum mesleğimin son Çeyrek asrında bir kısım atanmış ve seçilmişler tarafından yaşatılanlardır.

  Bu akla ziyan vefasızlıklardan ilk akılıma gelenlerden bazılarını  aşağıya tarihe not düşmek için yazıyorum..

  Eğer ki yeterli yerimiz kalırsa gösterdiği ahde vefayla bu yazımıza ilham veren Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın 2 ahde vefasını bu akıl bu başta bu can bu tende oldukça unutmadan yazacağım. 

   Yerimiz yetmez ise çok çok önemli bir gelişme olmadıkça nasip olursa Çarşamba günü bu konuya değineceğim.

 AKSARAY´I VİLAYET YAPAN ÖZAL VE ALTINSOY´UN CENAZELERİNE NE DÖNEMİN VALİLERİ KATILDI! NEDE İLİ TEMSİLEN BİR YETKİLİ GÖNDERİLDİ!

   Aksaray´ımızın hiç hak etmediği asla ve asla da hak etmeyeceği 56 senelik 2. İlçelik esaretinden kurtaran Türkiye´nin efsane siyasetçisi, Şehit Başbakan Adnan Menderes´ten sonraki  2.adamı 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal vefat ettiğinde tüm Türkiye adeta kendisine ağlarken o zamanki Vali Ferit Ünal bu törenlere katılmadığı gibi vilayeti temsilen bir görevlide gönderilmedi.

    Vilayetimizin Özal ile birlikte 2 baş mimarından birisi olan memleketimizin hayırlı evladı Mehmet Altınsoy 17 Şubat 2007 de vefat ettiğinde ne o zamanki Aksaray Valisi Sebati Buyuran cenaze törenine katıldı, ne de vilayeti temsilen birisini gönderdi.

MEMİŞ AKIN TAKİ BEY VE EMİN GÜRÜN´E AHMET ER VE OSMAN ERTUĞURUL İLE MEMİŞ AKIN´A, ORHAN AYDIN ASLAN TOLGA´YA VE DİĞERLERİNE, NEVZAT PALTA İSE ORHAN AYDIN´A VEFA GÖSTERMEDİ!

  Yakın tarihimizdeki siyasi vefasızlıklar zinciri ise 1989-94 yılları arasında Aksaray Belediye Başkanlığı yapan Memiş Akınla başladı.

    40 Metrelik yolun makastan başlayarak  Taki Beyin döneminde başlanıp, Emin Gürün´ün  döneminde  ise Uluırmaka kadar açılmasına ve ırmağın üstüne ise köprüyü  merhum Raşit Daldal´ın isteğiyle Bayındırılık bakanlığı tarafından yaptırılmasına rağmen bu yolun açılışında kendileri olmadığı gibi törenlerde kendilerinden de hiç bahsedilmedi.

   Aksaray´ın Taki Beyin Pınar Mahallesindeki 1. sinden  sonraki 2. Gece kondu önleme bölgesi olan? Belediye Arsaları? olarak bilinen Maliye Hazinesine ait yerler Memiş Akın tarafından  vatandaşa Tapu Tahsis Belgesiyle verilmiş olsa da sonuçta şu anki buradaki yapılaşmayı başlatan olmasına rağmen Ahmet Er tarafından buraların tapu dağıtım törenine Memiş Akın davet edilmedi.

    Osman Ertuğrul döneminde Memiş Akın tarafından karkası tamamlanan Terminal binası bitirilip yapılan açılışın ada Memiş Akın çağrılmadı.

    Orhan Aydın´ın Ak Parti il başkanlığı döneminde hizmete açılan SSK hastanesinin açılış törenine Hilmi İşgüzarın Bakanlığında buranın çalışmasını başlatan  Merhum Taki Bey ile daha sonra burasını belirli bir seviyeye getiren DSP il başkanı Aslan Tolga davet edilmedi.

    Aksaray´ın Doğalgaza kavuşmasını öncelik hale getiren şehrimize gaz verilmesine sağlayacak Vanayı Orhan Aydın´ın bizzat dönemin Enerji bakanı Zeki Çakanı getirerek koydurmasına ,bunu da kendisine anlatmama rağmen.

    Yine Ata yadigarı Ulu Camimizin restorasyonunu o zamanki parayla 5.5 Trilyona yaptırmasına  ve Ak Parti hükümeti kuruluncaya kadar hak edişleri aksatmadan ödetmesine rağmen  Aksaray´ın gaza kavuşturulması töreni ile Ulu Cami çevre düzenlemesi törenlerine Nevzat Palta tarafından davet edilmediği gibi parayla  getirtilen sanatçıya plaket ve hediyeler verildi.

   Yakın zamanda yaşanan onlarca vefasızlık olmasına rağmen yerimiz dolduğundan ve Çarşamba günü ahde vefayı nasip olursa yazma sözü verdiğimden ömrümüz olursa bu konuya ileride devam etmek ve hiç  kimseye yakışmayan bu vefasızlıkların bundan sonra yaşanmaması, aksine  herkesin daima ve her şartta ahde vefanın gereğini yapmaları dileğiyle.

    Rabbim yar ve Yardımcımız Olsun.


20.11.2017 08:46:32

Ali Genç

Akla Ziyan Ahde Vefasızlık(lar)!

Akla Ziyan Ahde Vefasızlık(lar)!