Bu ayın 20.’sinde yapılacak Ak Parti il kongresinde bilindiği gibi Fatih Muhammed Yıldırıcı yeniden  il Başkanlığına aday olmayacak.

  Türkiye’nin kesintisiz olarak 13.yılına iktidar olarak devam eden tek partisinin bu kongrede birliğinin bozulması,en azından zarar görmesi için direk ve dolaylı olarak yapılan çalışmalarla doğması muhtemel olumsuzluklar akli selimle alınan kararla başlamadan peşinen bertaraf edildi.

   Yeni görevi yüklenmeye aday olacakları belirtilenlerin bilinenin aksine medya üzerinden rakibine karşı karalama tartışmasına girmemeleri sansasyonel beklentilerini boşa çıkardılar.

    Parti’nin Aksaray koordinatör milletvekilinin, Aksaray milletvekillerinin ve kurmayların yayın organlarına akseden açıklamaları da,bire bir görüştüklerimden edindiğim intibada tefrika beklentisi içinde olanların son umutlarını da ortadan kaldırdı.

    Kamuoyuna akseden açıklamalardan önce görüştüğüm Ak Parti kurmaylarından edindiğim intiba’da kamuoyuna aksedenlerle bire bir uyuşuyordu.!!!

  Haber kaynaklarımın ardından ilimizin üç vekilinin birlikte partinin genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu’ya tek aday üstünde uzlaştıklarını,bu kararın ayrıca  Belediye Başkanı Haluk şahin Yazgı ile teşkilatların kararı olduğu konusunu da teyit ettirdim.

    Açıklamalardan sonraki görüştüğüm haber kaynaklarımdan çıkarttığım sonuç kongreye aday olanlarla yapılan istişarenin ardından genel başkan yardımcısına da teyit edilen uzlaşmayla aday sayısının tek’e indirildiği.

   Varılan kararın Milletvekillerinin Belediye Başkanın,Parti yönetiminin ortak kararı olduğundan başka aday veya adayların çıkmasının beklenmediği.

   Yine Haber kaynaklarımdan edindiğim kesine yakın intiba üstünde uzlaşılan adayın Avukat Sinan Özkan olduğu bilgisiydi.

     NEDEN SİNAN ÖZKAN?

   Kendileriyle görüştüklerime üstünde uzlaşılan adayın neden Avukat Sinan Özkan olduğu soruma verdikleri cevapta adayların her birinin bir birinden kıymetli olduğu vurgulandıktan sonra” Sinan bey partinin Gençlik Kolları başkanı olarak rüştünü ispatladığından Aksaray merkez ilçenin seçimle gelen 2. Başkanı olarak bu görevinde de çalışkanlığı ve sempatisiyle partililerin ve hemşerilerimizin taktirini kazandı.

   Parti teşkilatları içindeki başarılı geçmişi,Hukukçu kimliği,gençliği ve bu özelliklerini kuşatan samimiyeti nedeniyle üstünde ittifak edilmesi isabetli bir karardır.

   Ak Parti il Başkanlığı görevini en iyi şekilde yerine getirecek tecrübe ve bilgiye sahip olduğundan alacağı bayrağı en yüksek yere taşıyacaktır.”dediler.

   Hem siyasetçi,hem hukukçu hem de bir insan olarak yıllardır kendisini tanıdığım Sinan bey hakkında söylenen olumlu yönlerinin eksiği fazlası yok.!

    Ne hayırlısı ise onun Sinan Beye nasip olması, görevi boyunca istikbalimizin olmaz ise olmazı olan hizmetlerin gerçekleştirilmesini arkadaşlarıyla birlikte başarması.

    Çıkacak sonucun Aksaray’ımıza ve ülkemize hayırlara vesilesi dileğiyle.

 

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


8.12.2014 00:00:00

Ali Genç

Ak Partide Aklı Selim Kazancak

Ak Partide Aklı Selim Kazancak