Aksaray Ak Parti 32 İl Danışma Toplantısı Belediye tiyatro salonunda yapıldı. Toplantıya Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Nevzat Patla, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Yazgı, İlçe Başkanları, İlçe Başkan ve Kasaba Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, parti temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Salonun almamsı nedeni ile dışarıya taştı.  Toplantıda Has Parti İl ve İlçe Başkanları Ak Partiye katılarak rozet taktılar.

     Pazar günkü toplantıda ilk konuşmasını yapan İl Başkanı Muhammet Fatih Yıldırıcı ülkeye yaptıkları hizmetleri uzun uzun anlatarak şunları söyledi; “ Ak Parti ülkemizin her yerine çok büyük hizmetler yapmıştır, dün IMF’den borç alırken bugün IMF’ye borç veren ülke haline geldik. 2002 yılından sonra ülkemizin nereden nereye geldiğini herkes görmektedir” diyerek güzel bir konuşma yaptı. Ardından kürsüye Belediye Başkanı Sayın Nevzat Patla geldi.

      Dokuz yılda ana başlıklarla belediye hizmetlerinden bahsederek sanayi kentsel dönüşümden bahsederek, dönüşüm ile ilgili bilgiler verdi ve akabinde bir slayt gösterisi ile kentsel dönüşümü partililere izletti. Bu hizmetin Aksaray için çok önemli olduğunu anlattı.

      Kentsel dönüşümden bahsetmişken bir konuyu burada anlatarak yazıma devam edeyim. Cumartesi günü Milletvekillerimizden Sayın Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, İl Başkanı Yıldırıcı, İlçe Başkanı Yazgıdan oluşan bir gurup partililer bazı ziyaretlerde bulunmuştu. Ben bu ziyaretlerin tamamına il dışında olmam nedeni ile katılamamıştım. Ancak benim için çok önemli olan Mütahitler Birliğindeki hayırlı olsun ziyaretine katıldım. Benim gibi il dışında olan Belediye Başkanımızda bu ziyarete en son yetişerek katıldılar. Burada konuşmalardan sonra konu döndü dolaştı Kentsel dönüşüme geldi.

      Mütahitler birliğinde olunca, Milletvekili Sayın Alaboyun konuyu açarak, “ sanayi projesi için ne düşünüyorsunuz” diye Mütahitler Birliği Başkanına sordu. Mütahitler Birliği Başkanı Sayın İsmail Gümüşsoy, “ bu proje Aksaray için hayati proje, sonuna kadar destekliyoruz. Bu proje mutlaka hayata geçirilmesi lazım, biz başka bölge ve alanlarda da inşaat alanları bularak işimize devam ederiz. Ancak Toki mevcut projesinin dışındaki kalan bölgeleri Aksaraylı Mütahitlerle paylaşırlarsa seviniriz. Biz bu projeye karşı değiliz, mutlaka insanlar ikna edilerek hayata geçmeli” dedi.

       Aksaray da inşaat sektörünün önünü tıkanıyor diye inşaattan anlamayan birilerinin hayalen İnşaat sektörünü savunmasına güzel bir cevap olduğu kanaatindeyim. Demek ki ben iddialarımda haklıyım, proje üzerinden siyaset yapmayı bırakın bu işi bilenler konuşsun diyordum. Bilen sektörden konuyu bizzat dinledim, inşaatçıları istismar edenlerin kulakları çınlasın.

       Biz konumuza devam edelim, daha sonra kürsüye Milletvekili Sayın İlknur İnceöz Hanımefendi geldi. Konuşmasında ağırlıklı olarak sanayi projesi ve yeni yapılacak hastane konusuna değinerek şunları söyledi; “ Sanayi projesinin bir Belediye projesi olmadığını herkes bilmeli, bu proje hükümetimizin projesidir. Projenin sonuna kadar arkasındayız, 287 dönüm arazi üzerine yapılacak 400 yataklı hastanemiz en kısa zamanda hayata geçecek, gerekli ödenekler ayrılmış vaziyette. Akabinde 2500 kişilik kapalı spor salonu ile ilgili ödenekte ayrılmıştır, önümüzdeki günlerde temeli atılacaktır” dedi. Ardından kürsüye gelen Milletvekili Sayın Ruhi Açıkgöz de kentsel dönüşüme değinerek;

       “  kentsel dönüşüm olmazsa olmazlarımızdandır, sanayi kesin yapılacak bundan kaçış yok. Ne zaman sanayiye gitsek esnaf bizden sağlıklı bir çalışacak sanayi istedi, bizde bunun üzerine çalışma başlattık. Şimdi kıymetinden değerinden bahsediyorlar. Biz burasını değerlendirdik, yoksa kimse değerli görmezdi, Toki burasını yapmazsa yine değer görmeyecek. Biz projenin sonuna kadar yanındayız. Eskille ilgili arazi satışı konusunda sona gelindi, önümüzdeki günlerde çözülecek” dedi.

       Daha sonra kürsüye gelen Sayın Milletvekili Ali Rıza Alaboyun duygusal bir konuşma yaparak şunları söyledi; “ Siyaset zor bir iş, bunu herkes bilmeyebilir, bunu en iyi sizler anlarsınız. Teyzem vefat etti, cenazesini getirip namazını kılamadan Bürükselde bir toplantı vardı Türk heyetine başkanlık yapmak için oraya gittim. Sanayi ile ilgili konuyu arkadaşlar sizlere aktardı, ben biraz değişim ve terör olaylarına değineceğim. Sayın Başbakan kimsenin alamadığı riski alarak konuyu bitirmeye çalışıyoruz. Doğuya MHP gidebiliyor mu? CHP Diyarbakır’ın dışında var mı? Dün MHP parti idarecilerinin yarısı Kürt kökenli hemşerilerimizdi ne oldu da birden onlara düşmanlık beslendi. Doğu dindar bir toplum, daha dün doğuda Belediyeleri RP alırken bugün BDP alıyor. Ne oldu da bu insanlar başka yerler gitti. Bunları iyi hesap etmek lazım” dedi.

       Daha sonra Has Parti İl Ve İlçe yönetimi Ak Partiye Katılarak rozet takıldı. Daha sonra Has Parti adına il Başkanı Nurettin Aktan bir konuşma yaptı. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.


4.03.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Ak Parti il danışma toplantısı notları

Ak Parti il danışma toplantısı notları