Cuma günü MHP adaylarını tanıtıp, Cumartesi projelerini akşam tanıtım yaptı. Ak Parti ise Cumartesi günü öğle namazı çıkışı seçim bürosu açılışını yaptıktan sonra Tiyatro salonunda aday tanıtımı yaptılar. Aday tanıtımı için seçim bürosundan salona kadar 150 kişi yürüyerek gitti. Her iki toplantıda konuşmalar yapılarak partililere seslendiler.

     Seçim bürosunu bir gün önceden de gezip gözlemledim. Yeri güzel salon büyük ve herkesi ağırlayacak cinsten bir yer. Ertesi günü öğle namazından sonra arkadaşlarımla birlikte PTT caddesindekiyeni yapılan binanın girişindeki seçim bürosuna gittik.

      İlçe ve kasabalardan da katılanlar olduğunu gördüm. Namaz çıkışı 600 civarında bir topluluk vardı, takdim falan olmadan sanki cenaze namazı kılar gibi sade bir açılış yapıldı. Ortaköy Ak Parti seçim bürosunun açılışı bir miting havasında idi. Burası ile kıyasladığımda niye yalan söyleyim Milletvekilimiz İlknur hanım bizzat şahit, oda bunu kıyaslayabilir. İlçenin açılışındaki insanın yarısı kadar insan vardı ve coşkuda yoktu.

     Kimse kırılıp darılmasın organize böyle olmaz ve duyuru yetersiz. Ben trafiğe kapatılan bu sokağın komple dolacağını zannediyordum. Her aday onar kişi getirse 28 Belediye Meclisi adayı, 7 tanede İl Genel meclisi adayı 35 kişilik ekibin getirdiği eder 350 kişiyi sadece bunların getirmesi lazımdı. Buna teşkilatların getireceğini ve partilileride eklerseniz burada bir 2000 bin kişi olması lazımdı.

     Feryadı figan eden bir oy için çırpınan Sayın Başbakan Erdoğan’ın sırtından siyaseti bırakmamız lazım. Onun sırtına binen partililer ise nereye kadar giderse gidiyor bakalım. Ben Sayın Başbakana acıyorum ve üzülüyorum. Onun için ben Sayın Başbakanın Ak Partisindenim ve onun arkasındayım diyorum. Böyle çalışma ve gayreti de kabul etmiyorum.

Kürsüye çıkıp klasik sözler anlatmayı Hükümetin icraatlarını anlatmayı bir tarafa bırakıp adayımıza ve partimize neler veririz ona bakmak lazım. Ortaköy’deki seçim bürosunun açılışında seçmen Ortaköy’ü yerinden oynattı. Burada ne bir tezahürat nede bir alkış vardı.

       Salon açılışı yapıldıktan sonra bu kadar salonda oturup sanki vatandaşın dağılması beklenirmişçesine boş yere oturmadan madem yürüyerek salona gidilecekti, insanları dağıtmadan tamamı ile bir gövde gösterisi yapılmalıydı.

      Tanıtım neden vatandaşın iş güç zamanı yapılıyor onuda anlamadım. Tanıtım ya Pazar günü yada akşam yapılmalıydı ki daha çok katılım sağlanmalıydı. Tiyatro salonu zaten 300 kişilik daha geniş bir salon ayarlanıp tanıtım yapılabilirdi.

      Milletvekilleri konuşuyor, il başkanı konuşuyor, Aday konuşuyor ve adaylar sahneye çıkıyor hiçbir coşku yok. Sadece adayların üç beş yakını gelmiş kendi adaylarını alkışlıyor.

      Gencecik pırıl pırıl bir Başkan adayı Yazgı için sanki az oy alması için kumpas kurulmuş. Küsen küsene, ama Haluk Başkan aday olunca Aksaray Kamuoyu tarafından zaten kabul görmüş yüksek oyla seçilecek, az oy alsın gibi bir gayret gördüm bunlar boş düşünceler. Ben bu düşünceleri kabul etmiyorum, ben şahsen küsmek yerine sadece on kişi ile ben toplantıya geldim. Particilik ve destek bu olmamalı, nasıl olsa Başbakan gelir bir el sallar gider bizim çalışmamıza gerek yok biz oyu alırız’ın hesabının yapıldığını gördüm.

     Akşam MHP’nin proje tanıtımını da izledim, 600 kişilik salon tıklım tıklım dolu, etrafta her yer dolu bin civarında insan var. Arabalar süslenmiş, gençler ortalığı coşturdular.

      Ben seçimi Sayın Haluk Yazgının %60 civarında oyla alacağına eminim ama bu çalışma ile ona yeterli katkı sağlanacağını düşünmüyorum. Kendisine verilen desteği yeterli bulmuyorum. Biraz gayret ve çalışma yapılmalı mesajla adam davet etme yerine adaylar bu işin içine girip herkes elini taşın altına koymalı. Birinci sıra adaylar bile sadece kendileri açılışa katıldılar, nasılsa seçileceğiz havasını görmemek mümkün mü?

      Bunu bir tenkit olarak değil uyarı olarak alırlarsa sevinirim. Seçime şurada ne kalmış ne bir arabada bayrak var ne bir coşku var. Onu yapacak insanları da partiye yaklaştırmıyorlar, yada bazı kesim onlara karşı. Bazıları da hiç ortalıkta görünmezken böyle kalabalığı görünce görüntü vermek için hemen oraya damlıyor ve şov yapıyor. Sonra ortalıkta hiç görünmüyorlar. Ben gözlemlerimi yazdım bunu dikkate alan alır, almayanda bana kızabilir. Övsen kimsenin umurunda değil, eleştirsen küsüp düşmanın çok oluyor. Sonrada aleyhimizde yazı yazdı diye eleştiriliyoruz.

 

 


24.02.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Ak Parti de hareketlilik

Ak Parti de hareketlilik