Cumartesi günü Ak Parti Gençlik kolları Radyo 7’de program yapan ve şiir kitapları olan Barış Can Kaya’nın sunduğu şiir dinletisini Kültür merkezinde organize etti. Kendisini zaman zaman dinlediğim Barış Can Kaya radyodaki gösterdiği başarıyı burada gösterdi diyemem. Nedeni ise çok genç oluşu ve şiirlerini yeterlice öyküleyemedi. Ama salonu dolduran gençler kendisine büyük ili gösterdi. Belki de bizim yaşımıza göre hitap etmemesinden fazla keyif almamış olabilirim.

       Belediye Başkanlığı Tarafından organize edilen Çanakkale anma günü nedeni ile getirilen Serdar Tuncer şiir dinletisi daha keyifli idi. Belki de daha tecrübeli oluşu ve manevi atmosferi yüksek olması nedeni ile keyifli dakikalar geçirmiştik.

     Cankaya’nın genç oluşu salona hakim olamadı, yazdığı şiirleri eline aldığı metinden okuması ayrı bir acemilik idi. Ama ilerde daha güzel program yapacağı kanaatindeyim.

      Gençlik kolları Başkanı Abdussamed Kılıç çok centilmence yaptığı konuşmasını zaman kaybı olmaması için kısa tutarak sahneden indi. Ak Parti İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı ise konuşması esnasında parti yönetim kurulu üyelerine yaptığı sitem yerinde ve dağlar kadar haklı idi.

       Belediye Başkanı Nevzat Palta ise geleceğin gençlerini onura edecek bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından şiir dinletisi başladı. Konuşmalar çok uzun olunca dinleyiciyi sıkıyor, konuşmalar dinleyiciyi sıkmadan içine katılan espriler ile seyirciyi diri tutulur.

      Yıldırıcının sitemine birkaç ilave yapmak isterim, salonu dolduran gençlere destek olmak için ve onları ilerisi için onura etmek il ve ilçe yönetimindeki ağabeylerine düşmektedir. Başkanlar seviyesinde temsil bana göre yeterli değil. Hele organize parti adına yapılıyor sizlere de mesajla iletiliyorsa birkaç parti yönetici değil tamamınız katılmanız lazım.

      150 civarında il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları var. Bu salona en az 100 tane partide görev almış kişi burada olması lazım. Arkadaş eğer gittiğin yerde kendini tanıtırken ben Ak Partinin falan kolunda görevliyim diyorsan buraya geleceksin. Öyle Başbakanın sırtından hava yapmak yok, sende bu partiye bir şeyler katacaksın.

       Belediye meclis üyeleri Yakup Çay hariç bu etkinlikte neredeler? İl Genel meclis üyeleri neredeler, öyle bedavadan hava atmak yok. Seni bir yerlere seçen bu patide görev aldı isen partine sahipleneceksin, sahiplenmiyorsan görev almayacaksın. Kimse bana bu konuda kızıp daralmasın, bu bir özverili eleştiridir. Partiyin etkinliğine sahip çıkacaksın, gençlere de destek olacaksınız.

                       Kırsal kalkınmadan yaralanmıyoruz

      Cuma günü kırsal kalkınma kurulu basınla bir araya geldiler. Kurum çalışmaları hakkında bilgi veren kurum Genel Koordinatörü Selim Biçen çok önemli açıklamalarda bulundu. Kırsal kalkınma deyince biz sadece bu kurumu tarımla ilgili destekler veriyor zannediyorduk. Hâlbuki her alanda ilimizde iş yapanlara destek verildiğini burada öğrenmiş bulunduk.

      Tarım ve hayvancılık deyince sadece isimler üzerinde durduğumuzu biliyoruz. Ancak bu kurum sözde değil ekonomide iş yapanlara destekler veriyor. Projesini hazırlayan herkese destek veriyorlar.

      Yalnız ben burada bir öz eleştiride bulunmak istiyorum, kurumu bugüne kadar kamuoyu ile özdeşleştirememişler. Sosyal olarak Aksaraylılara açılamamışlar, kendi içlerinde kalmışlar. Belki buna yapılaşma ve oluşum nedeni ile biraz geç kalındığı şeklinde mazeretleri olabilir ama bu bir gerekçe olamaz. Bundan sonra sürekli kamuoyunu bilgilendirmeliler.

      Sayın Biçenin iş yapanların direk ayaklarına gidip bilgilendirmeleri güzel ama bunu bilmeyenlerle de paylaşmalılar. Kırsal kalkınma gibi bir kurumun ilimizde olması bir şans. Bu şansı iyi değerlendirerek kamuoyu ile paylaşılmalı. Çünkü o kadar güzel destekler var ki bunlar halka sık sık anlatılmalı. Henüz geç kalınmış değil, biraz daha gayret edilmeli.


14.04.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Ak Gençlikten şiir dinletisi

Ak Gençlikten şiir dinletisi