Ak Parti Aksaray Gençlik kolları Muharrem ayı nedeni ile geçtiğimiz Pazar gecesi Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Yazgı ve çok sayıda partililer katıldı. Kültür merkezi tamamen dolarken yapılan etkinlikte O muhteşem okunan Kuranı kerim inanın yüreğimi dağladı. İbrahim coşan hoca efendiye sonsuz saygılarımı sunuyorum ağzına sağlık.

       Burada gerek Belediye Başkanın, gerekse İl Başkanı ve Gençlik kolları Başkanı Abdüssamet Kılıç’ın konuşmalarına fazla değinmeyeceğim. Ben bugün bu gecedeki muhteşemliğe ve gençlerin yaptığı bu etkinlik ve çalışmalarından bahsedip onları onura etmek istiyorum.

       Gecede Kuranı kerim tilaveti yanında aşure dağılımı, ney dinletisi, İbrahim Coşanın ezgileri ile Mustafa Caymazın konseri eşliğinde gösterilen semazen gösterisi muhteşemdi.

      Böyle programlara pek fazla katılım olmadığını biliyorum. Çünkü genelde kalabalık olan salonlarda ya dansöz, ya pop,  yâda buna benzer müzikler gelirse salonu doldurursunuz. Maneviyatla ilgili geceler nedense pek fazla ilgi görmez, hele bunu birde parti yapıyorsa partililerden başka kimseler gelmezler, ilgide göstermezler. Salonlar öğrencilerle doldurulur.

       Ben hasta bir Fenerbahçeliyim, ama fanatik değilim iyi bir taraftarım.  Pazar günü etkinlikle çakışan maç vardı ama kendisini sevdiğim Gençlik kolları Başkanı Abdüssamet Kılıç ve ekibinin davetine katılmamak olmazdı. Hem de yaptıkları etkinlik Muharrem ayını anma etkinliği olunca sular durulur.

       Geceye yarım saat erken gittim, girişte gençler sırayla dizilmişler misafirlerini karşılıyorlar. Hemen girişin oturma bölümünde partili arkadaşlar ve iki başkan sohbet ediyorlar. Bizde bu sohbete eşlik ederek oturduk, çok güzel bir samimi hava ve ortam mevcuttu.

        Ben birkaç dakika erken kalkıp salona geçtim, bu sefer ön taraflara oturma yerine en arka ve üstlerden bir yere oturup ortama bakıp izledim. Hanımlarında ağırlıkta olduğu gecede sessizlik ve alkış hakimdi. Mustafa Caymazın müziği eşlindeki seman gösterileri gerçekten harika idi.

       Birçok gencin güncel eğlence ve gecelere katıldığı bu gecede oradaki gençleri görmek beni şaşırttı. Dedim ki, gerçekten manevi duygularımıza sahip çıkan gençler hala çoğunlukta. Çok terbiyeli ve saygılı olan bu gençlerimizi inanın çok seviyorum ve gıpta ediyorum. Salonda böyle gençleri çoğunlukta görmek mutluluk verici.

        Birçok genç cebinde üç beş kuruşu varsa, cebinde birde son model telefonu da varsa, buna ilaveten birde babasının ikramı altında birde arabası mevcutsa ve bir ilavede ben yapayım güzel bir kız arkadaşı da varsa. Maneviyattan ona ne, böyle Muharrem ayı onun neyine, ülkede olan bitenden ona ne. Şu gece kafesi senmisin, yâda şu köşe bu köşe senmisin, o işin dalgasında.

       Samimi söylüyorum çok gençlerimizin bir gün olsun gazete okumadıkları gibi açıp bir haberde dinlemiyorlar. Dünyada ne oluyor, çevremizde ne var haberleri yok. Yarının ülke idarecisi olacak gençlerin içinde, böyle bir dönemde ülke siyaseti içinde olan bu gençlerimizi tebrik ediyorum, en azından ülke siyaseti içinde bir şeyler üretiyorlar. Milli ve manevi duygularımıza sahip çıkıyorlar.

      Ben Gençlik kolları Başkanı Abdüssamet Kılıçı başarılı buluyorum. Geçtiğimiz günlerde Üniversite gençliğini bir araya getirerek, üç Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, İl ve İlçe Başkanları ile tanıştırarak gençliğin sorunlarını Milletvekillerine anlattılar.

       Gençlik kolları Başkanı çok girintili ve sosyal bir Başkan. Başbakanımız ve Bakanlarımız ile diğer Genel Merkez yetkilileri ile gençlik toplantısında bire bir tanışması çok güzel bir görüntü.

       Sonuç olarak Ak Gençlik adına birçok gencimizin lay loy lom yaptığı bir dönemde onların Muharrem ayına sahip çıkarak aşure dağıtarak gece düzenlemeleri kadar güzel bir şey olamaz. Böyle bir gecede bizi manevi düşünceye götürecek bir gece hazırlayan Başta Başkan Kılıç, ekibi ve emeği geçen bütün gençlere teşekkür ediyor, bu tür organizelerin devamını kendilerinden beklediğimizi buradan duyuruyorum. Emeğinize sağlık gençler.


26.11.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Ak Gençlikten Muhteşem Gece

Ak Gençlikten Muhteşem Gece