Devletimizin başlatmış olduğu Suriye´deki terör operasyonları sonucu Ak Parti dünyaya karşı iyi bir örnek teşkil ederek başarı sağlamıştır. Uzun zamandır ülkede yaşayan tüm halkımız bu konuya odaklanmıştı. Kimisi endişeli, kimisi başarıdan emindi. Dün gözümüzde büyüttüğümüz ülkelerin dik duran ve ülkesini seven bir liderle ne kadar o ülkelerin adı büyük kendilerinin küçük olduğunu hep birlikte gördük. Rabbım Erdoğan´a uzun ömürler versin.

      Bu mücadele devam ederken, önümüze iki seçim gelmektedir. Bu seçimlerde görünen o ki, MHP ile ittifak sonucu Ak Partinin geleceği de parlak görünmektedir. Muhtemelen 2018 Kasım ayının ilk haftası genel seçim ufukta gözükmektedir.

      Bu seçim sonunda elime geçen en son anketlere göre vatandaşın ittifaka onayı %57 gözükmektedir. Başkanlık seçimi ile ilimizde görünen bir genel seçimde %80 civarında oy alınması büyük ihtimal. Üzerine çıkar altına düşmez diye düşünüyorum.

     İlimiz Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve yeni seçilmiş bir teşkilatla Ak Parti ilimizde en yüksek oyu alacağı yapılan anketlerde göstermektedir. Ben bunu derken afaki konuşmuyorum genel olarak yapılan gördüğüm iki anketten bahsediyorum.

     Ankette Ak Parti il dahilinde bahsettiğim gibi çok yükseklerde. İttifak ilk zamanlar kabul görmemiş gibi görünse de zaman içinde hem MHP hemde Ak Parti tarafından kabul görmüş gözükmektedir. Bunun aksini söyleyenler belli elit kesimlerdir.

     Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile ilgili geçen yıl bir çok algı dedikodusu yapıldı. Ama bunu seçmenin onaylamadığı görülmektedir. Bunu yayan kesimde bana göre en büyük etken Ak Parti içindeki kendi iç muhalifleridir. Yoksa tabanın bununla ilgilendiği bile yok.

      Çarşıda bir çok kişi bana soruyor son dönemlerde Yazgı ile ilgili neden yazılar yazmadığımı, yoksa aramın açık mı olduğu şeklinde. Şunu söylemek isterim ki, Yazgı ile kavga da etsem, tartışsam da onunla benim arama kimse giremez. Biz Yazgı ile siyaseten tanışmıyoruz. Siyaset öncesi evveliyatımız var,siyaset ikinci plandadır, bu siyaset sonrası da dostluk devam eder.

      Ben son dönemlerde Yazgı ile değil siyaset yazmak yerine biraz uzak durmak düşüncesi ile yazmıyorum. Bu sadece Sayın Başkanla ilgili değil genel bir düşüncedir. Biraz dışarıdan seyretmek bazı konulara yakından vakıf olmamızı sağlıyor. İçli dışlı olduğunuzda vatandaş sizinle rahat konuşamıyor. Bu şekilde vatandaşın düşüncesini daha kolay elde edebiliyoruz.

      Bu nedenle Sayın Yazgı ile en ufak bir problemim yok, sıkıntım da yok, bunu böyle bilmenizi isteri. Hatta bunu beni tanıyanlar bilir Yazgı´ya en ufak lafta dahi söyletmem. Hatta zaman zaman kendisi ile ilgili vatandaşların görüşlerini de almadan geri kalmam.

      Şimdi 2018 başlarında Aksaray Belediye Başkanı Yazgı´nın başarılı olup olmadığı ile ilgili yapılan anketleri çok yakından biliyorum. Vatandaşın Alt geçit döneminde buna esnaf dersek daha iyi olur. Yazgı´yı bitti gözü ile gördükleri dönemde Yazgının kamuoyu yoklamaları %67.

      Bu geçen sürede Yazgı´nın oyunun %70 olduğunu düşünüyorum. Bu anket Genel merkezin yaptırdığı anket sonucu. Efendim nasıl olur adamı aday bile yapmazlar diyenleri duyar oluyorum. Eğer kamuoyu yoklaması dikkate alınacaksa durum bu.

     Bakın Ak Parti ve Yazgı ile ilgili olumsuz konuşan kesim çarşı kesimidir. Mahallelere gittiğinizde %70 lerde oyları seyrediyor. Evet çarşı esnafında oyu düşük, dedikoduyu da bu kesim yapıyor. Ama bunun mahallelerde bir yansıması yok Yazgı´yı da başarılı buluyorlar.

      Genel seçimlerde de ve Belediye seçimlerinde merkezde sandıklar açılırken eğer Ak Parti kendisine yakın parti ile eşit oranda oy alıyorsa. Kenar mahallelerde çuvalla oy almış demektir diye düşünmüşüzdür. Bu nedenle seçim ve adaylara çarşı gözü ile değil genel bakmamız lazım. Ak Parti´nin de Yazgı´nın da konumu gayet iyi. Üç Milletvekilinin de durumu fevkalade iyi. Sadece çarşı kesiminde eleştir var, bu her seçimde olan bir durumdur.


8.04.2018 21:31:07

Erdogan Kaya

Ak Parti ve Yazgı´nın durumu

Ak Parti ve Yazgı´nın durumu