31 Mart 2019 mahalli seçimlere 3 ay gibi bir zaman kaldı. Tüm partilerde nerede ise CHP hariç il Belediye Başkan adaylarını belirlerken gözler CHP ye çevrildi. Aday çıkaracak mı çıkarmayacak mı? Aldığımız duyumlara göre muhtemelen bir aday çıkaracaklar. Tabi bu arada İyi Parti ile ittifak olur mu olmaz mı bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu arada ilçe ve Beldelerde henüz tam olarak partiler her ne kadar bazı yerlerde adaylarını belirlerken bazı yerlerde hala bir belirsizlik var. Bu belirsizlik daha çok Ak Parti de görülüyor. Diğer partilerde belirlenmemiş yerleri Ak Parti adaylarını bekliyorlar.

      Tabi bunun nedeni ise Ak Partinin aday adaylarının çokluğu. Acaba Ak Parti´den aday olmayanlar bizim partiden aday olur mu diye bekliyorlar. Görünen o ki, geçmişte olduğu gibi yine Ak Partiden aday olamayanlar başka partilerden yer bulmaya çalışacak.

Bunun ne kadar etkisi olup olmadığını bizim kadar kendileri de bilmektedir. Ama maalesef genel olarak bu durum yaşanmaktadır.

      Bağımsız adaylık konusuna geçeceğim ama önce Ak Parti adayını belirledikten sonra sahaya inişlerini aktarayım. Ak parti Belediye Başkan adayı olarak Evren Dinçer´i açıkladıktan bir hafta sonra sahaya indiler. Saha taraması ve gezileri devam ediyor.

Evren Dinçer ilimize geldiği günden bu güne başta il Başkanı Hüseyin Altınsoy, merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk ve diğer teşkilat mensupları ile esnaf ve kurum gezilerine başladılar. Ardından bu hafta Milletvekili Cengiz Aydoğdu´nun eşliğinde ziyaretler devam ediyor.

      Tabi seçimlerde kurum ve kuruluşları ziyaretler bir ısınma maratonudur. Şu anda ısınma maratonunu kurum ve kuruluşlarla başlattılar. Bu maraton her geçen gün tempoyu artırarak devam edecek gibi. Diğer partiler ise henüz bu maratona katılmadılar.

       Geçen hafta sonu MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Başkan adayı Sefer Alkan, il ve ilçe teşkilatı Ak Partiyi ziyaret ettiler. Ardından Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, il      Başkanı Hüseyin Altınsoy ve teşkilat mensupları MHP yi ziyaret ettiler.

     Cumhur ittifakı olarak bu karşılıklı hoşgörü ziyaretleri memnuniyet vericidir. Umarım bu samimi ziyaretler seçim sürecinde de kırmadan dökmeden devam eder. Diğer partilerin adayları aynı şekilde demokratik bir şekilde seçim sürecini devam ettirirler.

       Ak Parti adayı Evren Dinçer kardeşimize eli çantalı diyenler yanılmış görünüyorlar. Adaylığı açıklandıktan sonra görüştüğü insanların algılarının değiştiğini duymaktayız. Yanlış algı yaptıklarını söylemektedirler. Aslında hiçte eli çantalı değil tam Aksaraylı olduğunu söylüyorlar. Hemde Aksaray´ın problemlerine hakim ve vakıf olduğu konuşuluyor.

       İleri ki günlerde bu samimiyet ve heyecana Cengiz Beye İlknur Hanımda katıldığında heyecanın artacağını düşünüyorum. Milletvekili Cengiz Aydoğdu Beyden dinledim. ?Adaylık yarışı bitti, kırgınlık küskünlük olmaz, hep beraber ve birlik içerisinde adayımızın yüksek oyla seçilmesi için el birliği içinde çalışacağız. Bunu göstergesini de önümüzdeki günlerde nasıl tek yumruk olduğumuzu hep birlikte göreceğiz? dedi.

      Şimdi gelelim Turan Yaldır´ın bağımsız adaylık serüvenine, Turan Bey bana göre gaza geldi diye düşünüyorum. Yaldır´ı kişi olarak severim, genç ve siyasi tecrübesi az birisi olarak görüyorum. Siyasi tecrübe okumayla değil yaşanarak kazanılır.

       Eğer bu memlekette bağımsız aday kazansa idi Mahmut Öztürk kazanmalı idi. İç Anadolu´da bağımsız bir popüler ismin kazandığını kim duymuştur? 1977 yılında Niğde´den sadece Adalet Partisinden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı rahmetli Ferudun Zeren kazanmıştı. Bu hikayeyi yarın anlatmak isterim. Turan kardeşimizin bu çıkışı sanki bana seçmenin aklı ile oynamak diye düşünüyorum. Partisiz bağımsız seçilmek çok zordur. Bence İyi Partiden girse idi belki yarışa katılabilirdi.

 


2.01.2019 11:15:47

Erdogan Kaya

Ak parti tam pres sahada

Ak parti tam pres sahada