Ak Parti ilçe kongreleri geçtiğimiz hafta başladı. Ben bu kongrelere katılmak istiyordum, rahatsızlığım nedeni ile katılamadım. Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi ilçe kongreleri tamamlandı. Bu üç ilçemizde kongreye mevcut Başkanlarla devam edildi. Demek ki, bu arkadaşlar ilçelerinde uyumlu ve seçmenle güzel geçinen, hizmetlerde öncü arkadaşlar. Kongreyi sanal alem ve oradaki bazı dostları arayarak takip etmeye çalıştım. Tabi buradaki konuşmalara vakıf olmadığım için bu konuda yorum yapamayacağım.

     Kongrelere Milletvekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, ağabey Belediye olarak Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk, eski merkez ilçe başkanı Ömer Gizlenci ve partililer katılırken, Ak Partili olan ilçe Belediyelerde katıldı.

      Kongrede birlik ve beraberlik göstergesi sergilenerek güzel bir tablo oluştu. Ortaköy´de Ali Rıza Özdemir genç ve dinamik bir kardeşimiz. Sempatik ve güler yüzü ile partisini temsil eden bir Başkan olduğunu gelip geçerken uğradığımızda görüyoruz.

       Ağaçören de ise Mustafa Yüksel zaten ilçenin sevilen bir demirbaşı. Sözünün eri, duruşı ile ilçeye Başkan Tuncay Atakla beraber hizmet yarışında olan bir Başkan. Ben ne zaman Ağaçören´e gitsem önce Mustafa Başkana uğrarım.

      Bazen işyerinde köylerden gelenler ve ilçedeki vatandaşlar dolup taşar. Onların her sorunu ile ilgilenen bir kardeşimiz. Bugüne kadar partinin kuruluşundan bugüne göreve devam etmesi ise her kesimle iyi geçinmesinden kaynaklanıyor. Yine bugüne kadar hiçbir kimse ile kavgası olmamıştır. Seçimlerde ise birde dik duruşu olan bir isim, ne dediyse arkasında durur, adam satmaz.

       Sarıyahşi ilçesinde geçmişte teşkilat içinde ve Belediye Başkanı ile zaman zaman kavgalar yaşanmıştır. Belediye Başkanı Fatih Ünsal bir beyefendi. Kendisi ile uyum içinde çalışan Alim Eraslan tekrar Başkanlığa getirilmesi ise bu güzel uyumu göstermektedir.

      Zaten uyum olursa bir bölgede güzel işler ve hizmetler olur. Bu çok önemlidir, merkezde aynı durum yaşanmadığı gibi birkaç ilçede de aynı uyum yaşanmadı. Ümit ediyorum ki, artık geçmiş geçmişte kalarak Ak Partinin misyonuna uygun hizmet ve çalışma verirler. İl de Hüseyin Altınsoy Beyle başlayan güzel gelişmeler ilçelerde devam edeceği kanaatindeyim. Her üç Başkanada yeni görevlerinde başarılar dilerim.

       Milletvekilimiz Sayın Cengiz Aydoğdu son dönemlerde Ankara da ve Televizyonlarda boy göstermesi menmuniyet vericidir. Ayrıca Mecliste zaman zaman söz alarak partisi adına konuşmalar yapmasıda Aksaray adına güzel bir gelişme.

      Cengiz Bey borokratlığını ve ülke meselelerine hakimiyetini konuşturması ayrı bir güzel gelişme. Ben açıkcası söyleyebilirim ki, Cengiz Bey Ankarada yıldızı parlayan bir siyasetci. Öyle herkesi Televizyonlara çıkarmazlar. İnce elenip sıkı dokunma sonucu buraya partisi adına konuşmaya çıkarırlar. Cengiz Bey bunu göstermiş olmalı ki, artık partisini temsil ediyor.

       Siyasetcileri hep biz şu yönden bakarak değerlendiriyoruz. Aksarayda kaç seçmen gezdi, kime ne hizmet yaptı gibi değerlendirmelerde bulunuruz. Halbu ki, Cengiz Bey hem iline hizmet vermeye çalışırken hemde Ankara da partisine katkıda bulunuyor.

      Anayasa komisyon üyeliği kolay bir yer değil, herkesin harcıda değil. Partilerin öncelikli siyasileri ülke siyasetine ve hizmetlerine katkı sağlayacak isimleri ararlar. Cengiz Bey de ülke siyasetine partisi adına katkı sağlayan bir siyasetcimizdir.

      Ben kendisi ile gurur duyarken keyifle seyrediyorum. Mustafa Serdengeçti Milletvekilimizde yerelde halkın sevgi ve sempatisini kazanan bir kardeşimiz. Tam aradığımız bir tip ve siyasetçiidir. Kendilerine başarılar diliyorum.


17.10.2017 09:57:51

Erdogan Kaya

Ak Parti ilçe kongreleri ve Aydoğdu

Ak Parti ilçe kongreleri ve Aydoğdu