Dünkü yazımda ?Dananın kuyruğu 18´de kopuyor? demiştim. Gerçekten Dananın kuyruğu koptu hem de kökten koptu diyebilirim. Aksaray´daki kayıp kaçak ve algıyı genel merkez iyi tahlil etmiş. Bende 5 aday adayı ile ilgili bir tahminim vardı ama burada yazmadım. Kafamdaki bu isimleri bazı dostlarla paylaştım ve paylaştığım 5 isimden 3 aday oldular. Adaylık açıklaması sonrası kamuoyu ile yaptığım görüşmede baktım herkeste bir olumlu hava var ve herkes adayları beğendiğini söylediler.

     Bu 5 kişi içinden sadece olabilir olmayabilir de endişem Cengiz Aydoğdu valimde idi, ama bir bakan siyasetçimiz demek ki konunun üzerinde iyi durarak gücünü göstermiş oldu. Tabi 36 aday adayından hepsi aday olmayacağına göre 3 kişi olacaktı. Diğer iki tahminde bulunduğum arkadaşlar ve diğerleri Aksaray´ı temsil edecek yetenekte idiler.

      Dün yazımı okuyan Sayın Ahmet Yaşar ağabey gece beni aradı biraz kritik yaptık. Kendisine tahminlerimi söyledim ve bu aday olan isimleri uzunca anlattım. Benim asıl üzerinde durduğum konu ise eski listede değişiklik olacak mı olmayacak mı idi. Üzerine basa basa listede iki değişikliğin olacağını herkese söyledim.

      Hatta benim bu sözümün yanlış olacağını söyleyenler bile oldu. Aksaray hezimetin sonucunu biliyordu da Ankara ahmak mı idi. Burada en çok akil insanların dinlendiğini defalarca söyledim. 7 Haziran seçimlerinden sonra iki defa benimde fikrim alınmıştı. Buradan yola çıkarak değişiklik olacağını nelerin üzerinde durulduğunu bildiğim için değişim olacak dedim. Birde bazı isimlerin üzerinde durulup sorulması ise bende 5 isim tahmini doğurdu.

      Bunları yazılarımda paylaşmak uygun olmazdı, adaylık sürecinde diğer aday adaylarının ekserisi sevdiğim ve dostlarım olması nedeni ile üzmek istemedim. Bir gazeteci arkadaşımla Perşembe günü sohbet ederken yaptığı tahminlerin tamamen yanlış olduğunu ve aksi olacağını kendisine de söyledim. Hatırlarsa benim bu sözlerimi doğruluğu çıkar.

      İlknur İnceöz Hanımefendi ile ilgili tartışmanın bile yanlış olacağını onun banko aday olduğunu her yerde söyledim. Parti üst kademesinin nerede ise her yerinde görev alan bir Milletvekilinin kolay harcanmayacağını benim gibi çok kişide biliyordu.

      Mustafa Serdengeçti benim belki de 30 yıldır tanıdığım ve çocukluğu yanımızda geçmiş bir kardeşimiz. Hiçbir zaman kendisi ile münasebetimiz kesilmedi her zaman görüştük. Hatta aday adayı olmadan oğlumun Üniversitede okuması ve ev işleri için Konya´da iken kendisini aradım. Aday olup olmadığını sordum. Bana, ? ağabey evet istifa ettim adaylık için başvuru yapacağım, şimdi Aksaray´a gideceğim orada görüşelim? dedi. Bende aslında aday olacaksan sonradan gelme işin başında ortaya çık diyecektim.

      Adaylığı kesinleşince kendisini arayıp tebrik ettim. İşi sıkı tut en çok iş sana düşecek deyince, ? ağabey benim kaybetmem önemli değil, Aksaray kaybeder ve Ak Parti bir Milletvekilinden olur. Süreci hep birlikte yaşadık, toplum olarak bunu gördük? dedi.

      Daha sonra Belediye Başkanımız Haluk Beyle görüştüm listeden memnundu. Ama şunu biliyorum Sayın Yazgı uzun zamandır aday yanlışlığının düzeltilmesi için Ankara´da bir gayreti vardı. Çünkü oda Aksaraylılar gibi bir Milletvekili kaybının üzüntüsünü yaşıyordu.

      Burada şunu da belirteyim aday değişimi nedeni ile adayların hiçbir gurubun adamı olmaması. Kimsenin güdümünde bir aday olmamaları Ak Partiyi şanslı kılmaktadır. İlknur Hanım tecrübesini, Cengiz Aydoğdu bürokratlığını ve Mustafa Serdengeçti ise hekimliğini kullanarak Ankara´da el ele verip Aksaray için çalışacaklarını düşünüyorum.

      En önemlisi Milletvekilleri ile Belediye Başkanı bir sacayağıdır. Ayağın birisi topal olursa işler topal aksak yürür. Bu adaylık belirlemesinde ayakların sağlam olduğunu düşünüyorum. Burada en zor seçim dönemini Turan Yaldır kardeşimiz yaşayacak, bana göre işi daha da zorlaştı diyebilirim. Şimdi neye ve kime vuracak çok merak ediyorum. Çünkü ufukta Ak Parti 3-0 gibi görünüyor. Cengiz valinin MHP tabanından getireceği oyu da unutmamak lazım.

      Ben bütün partilerin adaylarına başarılar diliyorum. Ama Ak Parti ülke genelinde olduğu gibi bu sefer ilimizde de aday belirlerken iyi ders çıkarmışlar ve tespit yapmıştır.


19.09.2015 12:26:26

Erdogan Kaya

Ak Parti adayları cuk diye oturdu

Ak Parti adayları cuk diye oturdu