Lütfen hiç kimse yanlış anlamasın.

Hiç kimseyi koyun yerine koymuyorum.

Ak koyun ve kara koyunun bir birinden ayırt edilmesi ifadesi bir atasözüdür.

Bu nedenle bu günkü yazımın konusunu en iyi şekilde ifade edeceğinden yazıma bu başlığı koydum.

Bu atasözünün yerine göre çeşitli manaları olduğu gibi genel olarak manası;

?Kişinin meydanı boş bulup atanının veya atanların veyahut ta her hangi bir konuda kendisini ispatlamak isteyenin işkembeden atıp atmadığının, işin sıkıya gelmesi veya gerçeklerle yüz, yüze gelindiğinde aynı samimiyeti ve cesareti gösterip göstermeyeceğinin tespitidir.?

2007´DEN İTİBAREN OLDUĞU GİBİ YİNE SONUÇLARI İL BAŞKANIN ODASINDA ÖĞRENDİM!

  Pazartesi akşamı mesai bitimine kadar 24 Haziran Seçimlerinde Milletvekili seçileceklerin listelerinin YSK´ya verilmesiyle aday adayları olanların içinden asıl adaylar belli olmasına 2007 Genel seçimlerinden itibaren yaptığım gibi yine Ak Parti il başkanının odasında takip ettim.

   İl başkanı Hüseyin Altınsoy,merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk,Kadın kolları başkanı Ferhan Polat ve Gençlik kolları başkanı Mehmet Emin kılıç ve Aday adayları ile partililer ve meslektaşlarımla  birlikte öğrendim.

   Açıklanan 4 adaydan Muhammet Aktaş dışındaki sıralama her vesileyle bana sorulanlara verdiğim cevapla bire bir örtüştü.

21 MAYIS´A KADAR MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN ADAY,ADAYLARININ SÖYLEDİKLERİNDE SAMİMİ OLUP OLMADIKLARI SEÇİME KADAR  KENDİLERİ ADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞMALARIYLA ÖLÇÜLECEK!!!

   Siyaset kısa mesafe koşusu olmayıp maraton olduğundan ve siyasetin ruhu gereği ahde vefa göstermek gerektiğinden şimdi günlerdir gazetelere, internet sitelerine ve Radyolar ile diğer iletişim araçlarıyla, pankartlarla vekil olmak isteyen aday, adaylarının söyledikleri ve yaptıklarında ne kadar samimi olduklarını ispatlamalarında!

SAMİMİ OLAN KAMU GÖREVLİSİ SEÇİM SONUNA KADAR KENDİSİ ADAYMIŞ GİBİ İŞİNE DÖNMEMELİ!

 Aday ,adaylığı bittiğinden kamu kurumlarından  bunun için istifa edenler partilerinin seçimi kazanabilmesi için yapılacak propagandalarda serbestçe çalışabilmeleri için seçim sonuna kadar görevlerine dönmemeli.

KAMU GÖRVLİSİ OLMAYANLAR DA KENDİSİ SEÇİLECEKMİŞ GİBİ KAPI, KAPI DOLAŞMALI!

 Aday adayı olanlardan kamu görevlisi olmayanlarda adayların açıklandığı andan 24 Haziran günü sandık açılıncaya kendileri bizzat aday yapılmışçasına canla başla çalışmaları, hatta sandıkların açılmasından sonrada elde edilen sonuca ortak olmalı.

TÜM ADAY ADAYLARI VE TARAFTARLARI SOSYAL MEDYANIN TOZUNU ATTIRMALI!

  Aday, adaylarının meşru olan her yolla partilerinin seçimi kazanabilmesi için canla başla çalışarak samimiyetlerin ispatlayacakları yollardan biriside sosyal medyadır.

  Burada hem partilerinin seçimi kazanabilmesi için gerekeni yapmaları, hem de aksi propagandaya canla başla meşru ve legal yollarla kimseyi incitmeden cevap vererek iddiaları çürütmeli.

SINAVI GEÇENLER GELECEK SEÇİMLERDE  ADAYI OLMA HAKKINI KAZANACAK!,SAMİMİ ÇALIŞMAYANLAR İSE GELECEK SEÇİMDE ADAY,ADAYI BİLE OLMAYI HAK EDEMEYECEKLER!!!

   Her ne kadar ?Hafızayı beşer nisyanla maluldür? denilse de insanların genelinin hafızası kolay, kolay özellikle yakın geçmişi unutmayacağı gibi birde yapılanların, söylenenlerin arşivlerde  istenildiği anda çıkartılabilecek şekilde depolandığından aday, adayı iken mangalda kül bırakmayanlardan adaylar belli olduktan sonra ?Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna? diyenlerle, gerçekten canla başla çalışanlarda unutulmayacaktır. Unutulanlar ise Arşivden hemen çıkartılabilecek.

      Hele birde gelecek seçimlerde aday belirlemenin 1980 öncesi gibi partilerin üyeleri veya delegelerinin ilgili ilçe Seçim kurulları gözetiminde yapılacak oylamayla belirlenmesi yöntemi sağlanırsa samimi olan adayların şansı çok, çok daha yüksek olacaktır.

PARTİLER VE VATANDAŞLAR BİRBİRİNİ KIRMADAN, ANTİPATİ YERİNE EMPATİYLE SİYASET YAPSINLAR

   Her zaman her meşru şartta iyinin ve doğrunun yapılması, aksinden ise kaçınılması dileğiyle 24 Haziran seçimlerine kadar herkesin meşru legal yollardan ayrılmadan.

  Legal siyaset yapanların tamamının bu ülkenin kurumları, burada siyaset yapanlarında kendi insanlarımız oldukları, seçimden sonrada bir birimizin yüzüne bakacağımız göz önüne alınarak hiçbir siyasetçinin ve vatandaşın bir birinin kalbini kırmadan, aşağılamadan, dışlamadan yani antipati, dışlama, öteleme yerine empatiyle seviyeli şekilde siyaset yapmaları  ve sandıktan çıkacak sonuca herkesin ?:Başım gözüm üstüne? demeleri dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


22.05.2018 16:05:22

Ali Genç

Ak Koyun Kara Koyun Bundan Sonra Birbirinden Ayırt Edilecek!

Ak Koyun Kara Koyun Bundan Sonra Birbirinden Ayırt Edilecek!