Yıllardır benim yazdığım bir husus ise, siyasiler klasik siyaset yapıyor. Yani seçmenin ayağına gitmeden oturduğu yerden oy istiyor diye söylerdim. Siyasetçi ilçe ve kasaba dışında siyaset yaptığı bölgedeki her köyü isim isim bilmeli. Hatta o köylerde bir kaç ismi kafasında tutup halını hatırını ismen sormalı. Bunu yapan siyasetçi o köyde kahramandır ve unutulmaz. Geçmiş siyasetçiler hep bunu yapmıştır, Mahmut Öztürk ve Avni Kavurmacıoğlu unutulmadı ise bu yüzden unutulmamıştır.

Bende zaman zaman Ak Parti Milletvekilleri neden yaz tatillerinde Aksaray´ı bölge bölge dolaşmaz diye hep eleştirmişimdir. Gittiğimiz her yerde vekiller niye gelmiyor sitemi vardı. Meclis tatilinde bunlar yapılabilir demişimdir.

Ak Parti Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu bu dönem brokratlığın dışına çıkarak artık siyasetçi olmuş. İl ve ilçe teşkilatını yanına alarak sahaya inmiş adım adım Aksaray´ı dolaşıyor. Valla ne diyeyim çok menmun olduğumu söyleyebilirim.

Milletvekili İlknur İnceöz hanımefendi ile de görüştüm bazı işleri olduğunu bunları hallettikten sonra kendisininde sahada olacağını bize iletti. Eskisinden daha aktif halde sahada olacağını söyledi. Bizlerin arzusu da bunlar olsa gerek.

Zaman zaman Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoya ve ilçe Başkanı Hamza Aktürk birlikte bazı yönetim kurulu üyeleri ile ziyaretler yapıyorlardı. Ama bu bir kopukluk oluyordu, yaz tatili ile birlikte beraber ziyaretler yapması dikkat çekmektedir.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu Bey aslında Valilikten geldiği için halkın dilini çok iyi biliyor. Seçim dışında dolaşığında ikili ilişkileri iyi kullanan bir vekilimizdir. Vatandaşda zaten bu tür ziyaretlerden hoşlanıyor ve menmun oluyorlar.

Ak Parti heyetinin Sarıyahşi ilçesini ziyaretinden birkaç gün sonra bende Sarıyahşi ilçesini gezdim ve bazı tanıdıklarla oturup sohbet ettim. Hakikaten bu ziyaretlerden son derece menmun olmuşlar. Birde bazı köyleri ziyaretleri aliyyun ala olsa gerek.

Köylerde vatandaş hep sitem ederlerdi gelmiyorlar gitmiyorlar diye. En azından bu sitemleri bertaraf etmiş olurlar. Yani asıl sitem adam yerine koymuyorlar şeklinde olduğu için kızgınlık vardı. Bu ziyaretler devam etmeli ve halkın gönlü alınmalı.

Ben bu gönül işinin alındığında halkın teveccühü daha çok artacağını düşünüyorum. Zaten Başkan Erdoğan´da bunu istiyor. İlk defa bir yaz aylarında köylere kadar inildiğini görmek vatandaş kadar bizleride mutlu etmiştir.

Aksaray Belediye Başkanı Sayın Yazgı da Belediye Mahallemde projesi ile mahallelere inerek vatandaşın problemini ayağında dinleyip çözmeside güzel bir gelişme. Ben şahsen bu çalışmalardan son derece menmun oldum.


1.08.2018 13:36:36

Erdogan Kaya

Ak heyet sahaya indi

Ak heyet sahaya indi