Geçen gün gece haberleri sonrası açtığım bir TV kanalında Ahmet Bey konuşuyordu.

        Konuşmada yılların özlemi olan bir hizmet in ihalesinin yapılması diyalogları yaşandığında ise o anki mutluluğu görülmeye değerdi.

       Nasrettin Hoca?nın Damdan Düşme fıkrasında olduğu gibi o mutluluğun benzerlerini yaşayan birisi olarak daha önce Aksaray´ımızın 56 yıl süren hiçbir zaman hak etmediği,asla ve asla da hak etmeyeceği 2. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan 3578 sayılı kanunun TBMM sinde 15 Haziran 1989´da kabul edilmesini yerinde görerek yaşadığımı.

     Kendisinin de 3 yıllık istikrarlı samimi çabasıyla oluşan büyük katkısıyla arkadaşlarıyla birlikte  kendi Üniversitemizin kurulması kanununun kabul edilmesindeki haleti ruhi yemi.

      Yine kendisinin büyük çabalarıyla ve özel girişimleriyle atıl vaziyetteki Şeker fabrikamızın bu halden kurtarılarak hizmete açılması.

   Bu çalışmayla Pancar üreticilerimizin Konya ve Bor Şeker fabrikasına mahsullerini götürmenin maddi ve manevi zahmetinden kurtarılmasının sağlanması.

   Bu belli başlı hizmetlerin dışında 2002-2007 yıllarında Aksaray´ımızın istikbalini ilgilendiren diğer irili ufaklı sayısız hizmetlerin kendileri tarafından alınmasında hissettiklerimin aynısını yaşıyordu!!!

    Kendisini mutluluğa gark eden şey Aksaray´ın arasında duble yol bulunmayan tek komşusu Kırşehir ile ilimiz merkezini bir birine bağlayan Karayolunun bu olumsuzluğunun ortadan kaldırılması ihalesiydi.

    Daha önce il yolu iken kendisi tarafından Milletvekilliğinde Karayolları ağına aldırılan bu yolun Duble yol yapılması ihalesinin yapılmasından dolayı hedefine bir adım daha yaklaşıldığından çocuklar gibi şendi.

   Bu mutluluğu yaşayan Ahmet Bey 2002-2007 yılları arasındaki Ak Parti Aksaray Milletvekili ve vekilliğinin 5 yılı boyunca Aksaray´ın 3 tarafının duble yollarla çevirtilmesi.

      Vekil mazbatasını almalarından itibaren 4 vekil tarafından ortaklaşa başlatılan ve istikrarla sürdürülen çalışmanın sonucunda 2005´in sondan bir önceki günü olan 30 Aralık  sabahına karşı TBMM´den çıkartılan kanunla Vilayet olmamızdan sonraki en prestijli çalışma olan  kendi Üniversitemizin kurulmasının sağlanması.

    5084 sayılı Kalkınmada Öncelikli Yöre (KÖY) teşvik kanunun kapsamına alınmamızla Organize Sanayi Bölgesi ve ilimiz genelinde Yüzlerce irili ufaklı fabrikanın açılması başta olmak üzere yapılan sayısız hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan ve o zamanki 4 vekilin doğal lideri  olan Ahmet Yaşar Beydi.

  1975 yılından itibaren içinde bulunduğu siyasette birimizin bin olması çabalarıyla  ?Aksaray´ın Ahmet Abisi? olmayı hak eden Ahmet Yaşar´ın bu konudaki çabaları nihayet sonuçlanmış ve Kırşehir ile kendi ilçesi Ortaköy, Ortaköy ile Aksaray arasındaki Kara yolu daha yüksek standartlı hizmet veren can ve mal kaybını engelleyen duble yol olacağı için bu kadar mutluydu!!!

   Ahmet ağabeyin Ihlara ve civarına daha çok turist gelebilmesi için Nevşehir Asfaltından başlanarak Ihlara vadisine kadarki Kara yolunun da duble hale getirilmesi ve diğer istekleri de bu konudaki samimiyetini ortaya koyuyordu.

   Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz Hanım,Nevzat Palta ve Turan Yaldır Beylerin Ahmet Beyin ilimizin mutlu istikbalini belirleyecek dileklerinin gerçekleştirilmesi için söylediklerinin gereğini takip etmeleri.

  

  Mevcut vekillerimizle birlikte bundan sonraki Vekillerimizle tüm atanmış ve seçilmişlerimizin de Ahmet Bey´in  40 yıllık siyasi tecrübelerinden de faydalanmaları .

  Faydalandıkları  tecrübelerini kendisinin samimi duygularını da alarak birimizin bin olması çabası içinde olmaları dileğiyle.

   Cuma´nız Mübarek Olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun

 


14.08.2015 07:43:32

Ali Genç

Ahmet beyin mutluluğu

Ahmet beyin mutluluğu