Dün gece İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk´ün açıklamalarını okudum. Gerçekten kendisinin yaptığı açıklamalar sanki benim düşüncelerimi aynen ifade ediyor. Ak Partinin çıkışını ve inişe geçişini anlatıyordu. İşin en başında da Ak Partiye ahbap çavuş ilişkilerinin zarar verdiğini. Hatta belli başlı sivil kuruluşlarında yer alan ve işinin sadece ticaret olması gerekenlerin parti misyonu ile örtüşmediği halde, parti içerisine sızarak partiye zarar verdiklerini ima ediyordu

      Bir insan herhangi bir partinin içinde göreve geldi ise orada bir süre hizmet ederek yararlı işler yaptıktan sonra başka yerlere talip olmaları gerektiği çok yanlış mı? Ama maalesef bizim ülkemizde ve her partide bir yere geldin mi orası babasının malı gibi bazı hizmetlere ya kendisi yada bir yakınıolanın orada olması gerektiği hakim haline gelmiştir.

      Yeni nesil bilmeyebilir ama şöyle eski kaybolmuş partilere bakarsanız hepsi ahbap çavuş ilişkisinden kaybolup gitmiştir. Adalet Partisi, devamı olan Doğru Yol Partisi, Ana vatan Partisi gibi birçok partiler bu ilişkiye dönüşünce piyasadan silinip gitmiştir.

     Beyler her ne kadar Sayın Tayyip Erdoğan mirasını yeyip bitirseler de artık bu miras azaldı. Çünkü Tayyip Beye Başkanlık seçiminde oy veren insanlar bu sorumluluktan kurtuldum diyor. O zaman ben Tayyip Beyin hatırını sayarım ama diğer seçimlerde adaya da bakarım diyor.

      Tayyip Beyin mirası artık o kadar değil. Türkiye genelinde 25 Haziran seçimlerinde seçmen ahbap çavuş ilişkisine tepkisini oyu ile verdi. 31 Mart 2019 seçimleri eğer milatsa taban kim ne getirir kim ne götürüre bakması lazım. Metin Külünk´de aynı şeyleri söylüyor.

      Aksaray da son günlerde Başkan adayları belirlendikten sonra, Belediye Meclisi ve il genel meclisinde yakın markajlar olduğu duyumlarımız arasında. Tabi biz bunları not defterimize yazıp kapattık. Süreçte bunlar ne kadar doğru olup olmayacağına bakarak konuşacağız.

      Her gün vatandaşın içindeyiz, köy, kasaba ve ilçe dolaşıp vatandaşın düşüncelerini dinliyoruz. Vatandaş inanın artık eskisi gibi değil. Hiç bir kuruluş ve topluluk vatandaşın oyunu kendi cebinde görmesin. Artık hanımızın oyuna bile hakim değilken, başkalarının oyu üzerinde pazarlık yapma şansınız yok. 

      Toplumda ne kadar karşılığınız var vatandaş artık ona bakıyor. Toplum içine çıkamayan, toplumda karşılığı olmayan insanlar ne kadar varlıklı olursa olsun herkesin oyu kendisine değerlidir. Vatandaşın kullanacağı oyu namusudur, parayla satın alamazsınız.

     Tayyip Beye Allah sağlık sıhhat ve uzun ömür versin. Ülkenin siyasi ve ekonomik durumu ile ilgilenirken, dünya siyonizmi ilede mücadele veriyor. Günde 3 saat uyku uyuyan bir lidere ne kadar katkı sağlayıp destek olabiliyoruz. Katkı mı yapmamız lazım, yoksa sermayesini mi yiyip bitirmek lazım. Onun emeği üzerinden kimsenin çaka satmaya hakkı yok.

      Aklıma geldi paylaşayım bir örnek olması için. Geçen dönem 14 yıl arkasında kale gibi durduğum Ak Partiden il genel meclisine dönemin iki milletvekilimizin teklifi ile partimiz senin sahada yerin var partimize katkın olur diye benim aday adayı olmamı istemişlerdi. 

    Bende aday adayı oldum ve seçilecek bir yerden listeye girmiştim. Ama gelin görün zamanın il Başkanı ve bazı partililer beni Ankara´dan aday listesinden çıkarttılar. Sonra seçim oldu ve seçim sonrası o dönemin il Başkanına nedenini sordum aynen şu cevabı aldım:

    ? abi beraber ekmek yeyip su içtiğimiz arkadaşlardı onlara söz vermiştik. Onun için bazı arkadaşları listeye almak zorunda idik? dedi. Buyrun buradan yakın, Tayyip Beyin semayesi nasıl mi bitirildi? Aday olan bir kaç arkadaş kendi köylerine bile seçim çalışmasına gitmedi, ben gittimTayyip Beye katkı yapmak bu değil, bunun adı sermayeden çalmaktır.

     Ahbap çavuş ilişkisi bitmeli ve bu seçim milat ise seçimekatkı sağlayarak gidilmeli. Mirası tüketmek yerine mirasın üzerine yeni kazanç eklenmeli. Ak Parti mahalli seçimle doğdu mahalli seçimle devam etmeli. Aksi olursa bunun vebalinden kimse kurtulamaz. Aklı olan eski seçimlerdeki gibi ahbap çavuş ilişkisine girmez. Metin Külünk´ü okuyunca acizane bir partili olarak Ak Partiyi uyarmak istedim. 

 


8.01.2019 22:56:39

Erdogan Kaya

Ahbap çavuş ilişkileri her zaman zarar verdi

Ahbap çavuş ilişkileri her zaman zarar verdi