Cuma günü mesleğimizin ağabeyi Naci Karaköy’le beraber üç ilçemizi ziyaret edip güzel bir gün geçirdik. Hirfanlı Barajı kenarında oturup dinlenirken bunalmış sıcaklıktan kurtulup temiz havalı rüzgârda oksijen aldık. Naci ağabey bir ara o güzelim havaya kapılıp, “  şurada yatak olsa da bir miktar kestirsek” dedi. Beton yığınlarının arasından çıkıp yeşillikler ve güzel doğa harikaları içinde olmak insana ayrı bir huzur ve dinlenme fırsatı veriyor.

      Buraya döneceğim, ama önce neler yaptık ondan bahsedelim. Bazı önemli görüşmelerimiz nedeni ile ziyaretlerde bulunduk. Ağaçören ilçemize giderken, Ankara yolu üzerinden Altınkaya’yı geçtikten sonra kestirmeden yola devam ettik. Bu yol daha önceleri düzensiz bir vaziyette iken kulakları çınlayısacı eski Valimi Selami Altınok’un gayretleri ile geçen sene asfaltlandı. Çok güzel bir yol olmuş, kendilerini yolda giderken yad ettik.

      Ağaçören, Sarıyahşi ve Ortaköy ilçelerimizde en çok sevdiğim husus ise mükemmel yeşillikler. Yol boylarındaki köylerin tamamı bir ayrı yeşillik ve bahçelerle dolu. Ağaçören bölgesine geçtiğinizde derelerin içleri ceviz ağaçları ile yüklü.

      Cuma öncesi Ağaçören ilçesinde ilk ziyaretimiz Ak Parti ilçe Başkanı Sayın Mustafa Yenice oldu. Mustafa Bey gerçekten iyi bir misafirper ve candan bir arkadaşımız. İşyerine vardığımızda birçok tanıdık bizi görünce geldiler sohbet etme imkânı bulduk.

       Daha sonra bazı ziyaretlerde bulunduk ve mesai bitiminde geldiğimi duyan Belediye Başkanı Sayın Tuncay Atak geldiler. Onunla bir süre sohbet ettikten sonra Cuma namazına beraber gittik. Cumadan sonra sohbetimiz devam etti.

     Biz bu arada ilçede çekimler yaparken bizi gören birçok insan yanımıza gelerek bizimle ilgilendi. Nedeni ise bu ilçemize çok ziyaret ve çalışma için gittim. 29 köyünde birçok tanıdığım var, burada Aksaray tarihi kitabımı hazırlarken uzun süre kaldım. Küçük yer olması nedeni ile insanlarla daha yakın iletişim kuruyorsunuz. Bende bu ilçemizin her yerini gezerek dostlar elde ettim.

      Naci ağabey insanların bizi tanıması nedeni ile şaşkına döndü, bende burasının fahri hemşerisiyim dedim. Daha sonra Başkan Tuncay Beyle Belediyeye gittik, burada bir süre çay içip sohbet ettik. Enteresan bir husus ise Belediyenin makam odasının kapısını Sayın Atak çıkarmış makam odasının kapısı yok. Ne randevu alıyorsunuz neden izin alıyorsunuz. Tak diye içeri girip kendisi ile görüşüyorsunuz.

      Kendisi ile çarşıda dolaştık, inanın tam bir halk adamı ne resmiyet var nede emniyet gurur var. Sanki başkan değil sıradan bir insan, ama vatandaşa soruyorum herkes onun o halini seviyor. Hatta birçok insan dert ve problemini sokakta kendisine iletiyor.

      Daha sonra Kaymakam Sayın Şaban Arda Yazıcıyı ziyaret ettik. Şaban Bey tam bir beyefendi ve makamının hakkını veren bir Kaymakam, em çok sevdiğim kaymakamlardan birisi. İstikbal vadediyor, ilerde Valiliğe doğru yükselirse hiç yanılmam. Zaten önümüzdeki günlerde büyük bir ilçeye Kaymakam olarak gideceğini biliyorum.

     Daha sonra buradan ayrılıp Sarıyahşi ilçemize yol aldık. Benim burada da çok tanıdıklarım mevcut ve dostlarım var. İlk ziyaretimiz Belediye Başkanı Sayın Fatih Uysalın makamı oldu. Fatih Beyde tam bir beyefendi ve Sarıyahşi’nin sevdiği bir isim.

     Kendisi ile makamında uzun uzun sohbet edip ilçe ile ilgili çalışmalarını dinledik. Zaten başarılı bir Başkan, öyle olmasa idi MHP’den Ak Partiye geçti ve oyunu yükselterek seçildi. Ben kendisini uzun yıllar tanırım, Ak Partiye gelişine de en çok sevinenlerdenim. Çünkü o dönem vatandaştan dinlemiştim keşke bizim partili olsa diyorlardı.

      Önümüzdeki günlerde çok büyük bir hizmeti sıcak kaplıca ile Sarıyahşi ilçesine damga vurmaya hazırlanıyor. Her iki Başkanın çalışma ve başarısına daha sonra geniş bir şekilde yer vereceğim. Şimdilik bu gün bu kadar yeter diyorum.

     Buradan Hirfanlı barajı üzerinden Kırşehir’e bağlanama çalışmalarını izledik. Çok az bir çalışma kalmış, Sarıyahşi Kırşehir yol güzergâhı 30 km. düşüyor. Burada Belediyenin tesislerine oturup hem çalışmaları izledik, hem de güzel doğa harikasında temiz oksijen alamaya çalıştık. Burada uzun uzun oturarak dinlendik ve tesisteki yemek yiyen birçok gurbetçi ile sohbet etme imkânı bulduk.

 

      Buradan ayrılıp Ortaköy ilçemize akşam vakti girdik. Daha önce tanıdığım dostlara uğrayarak burada da onlarla sohbet edip bir süre siyaset yapıp yeni açıklanan kabineyi konuştuk. Yani bir güzel günü hem ziyaret hem hasbihal olarak geçirmiş olduk.


30.08.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Ağaçören ve Sarıyahşi ziyareti

Ağaçören ve Sarıyahşi ziyareti