Geçtiğimiz hafta Milletvekili İlknur İnceöz hanımefendi ile Ağaçören ilçemizde idik. Burada 27 köy muhtarı ile toplantı yapıldı. Milletvekili muhtarları dinledi sorunlarını not aldı. En çok şikâyet konusu Medaş müessese müdürlüğünün uygulamalarından oldu. Daha sonra ilçe esnafları hiç atlanmadan tek tek ziyaret edildi. Zaman zaman esnaflarla uzun uzun konuşan Milletvekiline ilçe halkı sorunlarını ileterek Milletvekilinin ziyaretinden memnuniyetini bildirdiler.

 

      Milletvekili İnceöz ile beraber Ak Parti İl Yönetiminden Ahmet Varır ve Melikşah Tekdurmaz ile beraber yola çıkarak Ağaçören ilçesine vardığımızda Milletvekilini İlçe Başkanı Mustafa Yeniceli, İl Genel Meclis Üyeleri Ercan Yeşilöz, Seyit Bağçeci, parti yöneticileri, ak parti aday adayları ve 27 köy muhtarı karşıladı. Belediye Başkanı Fırat Salman hacda olması nedeni ile katılmadı.

 

       Karşılama sonrası parti binası salonunda toplanan partililer ve muhtarlar ile sohbet yapan Milletvekili burada muhtarların problemlerini dinledi. Hemen hemen ufak tefek ara yollar haricinde yol problemleri olmadığını söyleyen muhtarlar.

 

       En çok problemlerinin köylerindeki sokak lambalarının Medaş tarafından söküldüğünü kenar mahallelere de hırsıza davetiye çıkarıldığından şikâyet ettiler. Muhtarların tamamı bu konudan dert yanarken görevlilere konuyla alakalı soru sordukları halde kendilerine cevap bile verilmediğini söylediler.

 

       Hâlbuki yasa gereği her iki direk arasına mutlaka bir sokak lambası konması gerekirken mevcutlarında çoğunluğunun söküldüğünden dert yandılar. Kendilerini mağdur etmeden hizmet verilmesi gerektiğini söyleyerek insanlar mağdur edilerek tasarruf olmaz dediler. Milletvekili de şikâyetleri not alarak ilgileneceğini söyledi.

 

       Bu arada Yenice köyü Muhtarı da köylerinin yakınından çıkarılan Mermer ve taşocaklarından taşınan yük tırlarının yollarını bozduğunu. Fazla tonajlı araçların geçtiği yerdeki köylerin yolları tonajlı araçlar nedeni ile bozulduğunu bunun önlenmesini istediler.

 

      Muhtarların probleminin dinlenmesinden sonra Kaymakamlık ziyareti yapıldı. Burada kaymakam Şaban Arda Yazıcıyı makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları dinlendi. Sayın Yazıcı gerçekten beyefendi ve işinin ehli bir kaymakam. İlçenin de sevdiği bir isim, ilçe ile özdeşleşmiş bir idareci.

 

      Ben kendisini bu bölgeye gittiğimde ziyaret ediyorum. İlçeye bağlı bütün köylerin ne problemi varsa eli ile koymuş gibi biliyor. Hatta kendi elleri ile köylerin bütün fotoğrafını çekerek geçmişlerini arşivleyen tek kaymakam desem yalan olmaz.

 

        Daha sonra ilçe merkezinin tamamını dolaşarak esnaflarla hasbihal edildi. Zaman zaman yerel idareden şikâyetlerde oldu. Hatta Ziraat odası Başkanı vatandaş için kurdukları eleme fabrikasına on metre uzak olan bir yerden içme suyu bağlatamadıklarından dert yandı.

 

      Buraya gelen insanların susuz tuvalet kullandıklarından şikâyette bulundular. Gezdiğimiz yerde çoğunluk esnaflar yerel idareden şikâyetler etmesi garibime gitti. Beraber gittiğimiz arkadaşlarda buna şahitler. Ben yalnız başıma gitsem yazsam inanmayabilirsiniz ama bunu gittiğimi ekipte gördü. Anlayacağınız burada bir sıkıntı olduğunu gördük.

 

       Çarşı esnafı gezilirken CHP ilçe başkanı ve Belediye Başkan adayının işyerine girildiğinde çok hoşuma giden bir samimi hava ve dostluk gördüm. Çikolata ikramları yapıldı ve seçim yarışı esprileri yapılarak güzel bir manzara oluşturuldu. Hoşuma giden bu manzarayı hemen kayıt altına aldım. Umarım güzel dostluk ve samimiyet diğer yerlere de örnek olur. MHP ilçe teşkilatı ile de aynı dostluk ve samimiyet içinde olduklarını Ak Parti teşkilatı söyledi.

 

      İlçeye hayvancılık ile ilgili süt üreticileri ve birlikler ilçede şube açmışlar buda güzel bir gelişme olsa gerek.

 

      Buradaki ziyaretler sonunda Devlet hastanesi ziyaret edilerek problemler dinlendi. Daha sonra buradan güzel bir bina ile hizmet veren Öğretmen evi ziyaret edilerek dinlenildi. Bu dinlenmenin ardından ayrıldık. Ama her gün bu kadar esnafla görüşüp dil döken İnceöz hanımefendiyi tebrik ediyorum. Büyük bir performans sergiliyor ve Başbakanın tarif ettiği Milletvekili profiline uyuyor.

 

 


28.09.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Ağaçören Muhtarlarından Medaş Şikâyeti

Ağaçören Muhtarlarından Medaş Şikâyeti