Aksaray İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan adayları Üniversitenin 1200 kişilik salonunda yapıldı. Tanıtıma adayların tamamı katılırken Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz katıldılar. Salonun tamamı dolarken salondaki boş yerlerde ayakta dolmuştu. Katılımın nerede ise 2000 civarında olduğu tahmin edilmekte idi.

      Toplantı da İl Başkanı, Belediye Başkan adayı Sayın Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz Hanımefendi birer konuşma yaptılar. Bakanın zamanın az olması nedeni ile konuşmaların kısa kesildiği toplantıda Milletvekili Alaboyun Aksaray ile ilgili bilgiler verirken, İnceöz ise çok hararetli bir konuşma yaparak gündemdeki konulara değindi.

       Daha sonra kürsüye gelen Bakan Davutoğlu ise Aksaray’dan %70 oy isteyerek bu oyu alırsanız tekrar sizlerle beraber olmaya geleceğim. Davutoğlu daha sonra, eskiden Türkiye’nin şehit haberleri ile yıkıldığını belirterek, “Şimdi bir yıldır Türkiye’ye şehitlerin acı haberi gelmedi. Bundan sonra da gelmeyecek inşallah. Birileri tekrar bu çatışma ortamından istifade ederek Türkiye’deki iktidarı sarsmak isteyebilir. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bu topraklardaki kardeşlik bilincini daha da kuvvetlendirerek yola devam edeceğiz”
2013 yılı içerisinde bir de 14 Mayıs tarihinin hatırlanacağını belirten Bakan Davutoğlu, “IMF’ye son borcumuzu ödediğimiz hatırlanacak. Borç alan talimat alır. Bakın, ne kadar güzel söylüyorsunuz. ‘Dik dur eğilme, bu millet seninle.' Ama dik durmak için kimseye borçlu olmamak lazım. Borçluysanız size diyetini ödetirler. Ve onlarca yıldır bu memleketi dış borca mahkûm edenler, bu milletin hayat damarlarını kesmeye çalışanlar tekrar sahneye çıkmaya gayret ediyor. Hiç umutlanmasınlar; Nasıl IMF’ye olan borç kapanmıştır, inşallah bir daha bu millet borçlu olma zilletini yaşamayacaktır.

Düşünün, 1999’da İstanbul’da, Sakarya’da deprem olduğunda devlet Ankara’dan Sakarya’ya ulaşamamıştı. Şimdi ise 12 yıl içinde aynı devlet bu kez deniz aşırı bir ülkede tek tek vatandaşlarını bütün köylerden, kasabalardan, şantiyelerden toplayıp bir tekinin dahi burnu kanamadan ülkesine getirdi” şeklinde konuştu. 
Mazlumların her zaman yanlarında olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, “Gerekiyorsa daha da fazla rahatsız edeceğiz. Bizden rahatsız olanlar zalimlerdir. Kendi halkına zulmedenler bilsinler ki, biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bundan kastımız herhangi bir şekilde rahatsızlık vermek değil ama mazlumlara yardım etmek amaçlı o mazlumlara sahip çıkacağız”
Bakan Davutoğlu, önümüzdeki seçimlerin önemine değinerek, “Bu seçim sadece yerel seçimden ibaret değildir. Biz sadece mahalli seçimleri konuşalım isterdik ama bize tekrar büyük bir muhasebe imkânını önümüze koydular. Tekrar muhasebe ediyoruz, kendimizi de, tarihimizi de muhasebe ediyoruz. O tarih misyonu ile yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Bunu da halkımıza her zaman anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Suriye’den gelen mültecileri ağırladıklarını belirten Bakan Davutoğlu, “700 bin Suriyeliyi ağırlıyoruz. Daha önce Boşnakları ağırladığımız gibi. Asırlarca yaptığımız gibi bu gün de Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yapıyoruz. Üzerlerine hava bombardımanı ile saldırılan kardeşlerimizi, kimyasal silahlarla yok edilmeye çalışılan kardeşlerimizi ağırlıyoruz. Bu ne necip bir millettir ki, bu kardeşlerini bağrına bastı ve ebedi kardeşliğini gösterdi. Şimdi sormak vaktidir, bu Suriyeli vatandaşlara kucak açanlar mı suçlu, yoksa o mazlumlara bu zulmü yapanlara bir kez bile tenkit etmeyenler mi suçlu. Tarih bizi hiçbir zaman zalimlerin yanında yazmayacak. Tarih bizi hep mazlumların yanında yazacak” diye konuştu.

 

       Coşkulu kalabalık Davutoğlu’nu sloganlarla yolcu etti. Yarın Ortaköy Ak Parti seçim bürosu açılışı hakkında yazacağım.


10.02.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Aday tanıtımında Davutoğlu rüzgârı

Aday tanıtımında Davutoğlu rüzgârı