Bayram öncesi iktidar partisinden aday olmayı düşünene aday adaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Muhalefet partileri adaylarını daha önce açıklamıştı. Herkesin beklediği aday adayları ise Ak Partinin adayları idi. Bu hafta içinde üç aday adayı parti binasında adaylıklarını açıkladı. Ancak bildiğim kadarı ile üç aday adayı müracaatlarını yaptılar. Bugüne kadar aday olmak isteyen sayısı ise beş oldu. Adaylık için bekleyen birkaç kişi var, Bayramdan sonra ise buna yeni ilaveler olacağını biliyorum.
Dün görkemli bir şekilde ustalık için yetki isteyen Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta aday adaylığı için müracaatını yaptı. Çarşamba günü de kendisi benim Güncel programımda Televizyon konuğumdu. Neden üçüncü dönem aday olduğunu uzun uzun anlattı.
Seçimde aday adaylığı sürecinde genel prensibim aday adayları üzerinde herhangi bir yorum yapıp yönlendirme düşüncesinde değilim. Aday adayı arkadaşların hepsi tanıdığım ve dostlarım. Zaten adayı Sayın Başbakan kriterlere göre belirleyeceği için bizim yorum yapmamızın bir anlamı yok
Ben bütün aday adayı ve bundan sonra çıkacak olanlara da başarılar diliyor Allah gönüllerine göre versin diyorum. Tek isteğim aynı partinin aday adayları çalışmaları esnasında belden aşağı siyaset yapmadan, neler yapacaklarını anlatarak siyaset yapmalılar. Burası küçük bir yer, yarın yan yana gelip birbirimizin yüzüne bakacağımız için dikkatli konuşulmalı. Yüz yüze bakamayacağım söylemlerden kaçınmalıyız.
Çarşamba günü konuğum olan Nevzat Beyin konuşmalarından neler anlattığından bahsedecek olursak. Çıraklık döneminde bile çok önemli hizmetlere imza attığını söyledi. ?Tecrübe kolay kazanılmıyor iki dönemdir kazandığımız tecrübeyi ustalık dönemimizle tamamlamak istiyorum. Tabi nasipse Aksaray için bir dönem daha hizmet etmek istiyorum? dedi.
Başkanlık döneminde çalıştığı bütün partili yetkililer ile en ufak bir sorun yaşamadığını, aksine uyum içinde çalıştığını bunu devam ettirerek güzel hizmetlere imza atmaya devam edeceğini söyledi.
Suyla ilgili soruma ise herkes siyaset adına konuşuyor. Ben doğruları söylüyorum suyumuzun içilmesinde hiçbir sakınca yok. Buna yeni ilave kaynaklar bulduk çalışmalar devam ediyor en kısa sürede tamamlayacağız. Şuanda su kesintisinin olmaması bile büyük başarı. Şöyle eskilere bir gidin evlerde leğenlerde su kesilecek diye bacılarımız su depolardı. Şimdi bizden kaynaklanmayan arızalar oluyor, bunu zamanında gideriyoruz. Bunun dışında bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Kaldırım eleştirilerine de sert cevap vererek, ? bu insanlar her şeyin iyisine layık. İnsan bile eskiyip yaşlanıyor, siz aldığınız elbiseyi ömür boyumu giyiyorsunuz. Elbette eskiyor, kaldırımlarda eskiyor. Öyleyse bu şehirde yaşayan insanların rahatı için değiştirip daha güzelini yapacağız. Aksaray halkı her şeyin en iyisine layık? dedi.
Asfalt konusunda ise bu sene hedeflediğimiz asfalt çalışmasının %70 tamamlandı. Daha bir ay gibi bir süre var bu sürede de zannedersem kalan kısmı tamamlayacağız. Atılmazsa atılmıyor, atarsanız seçim malzemesi tenkidi yapılıyor. Ama bunu kapısının önündeki yolların kalitesini gören halka sorsunlar onların görüşü ne diyerek tenkitlere nokta koydu.
Somuncu Baba külliyesi ile ilgili ise tamamlandığını ve bayram sonu Milli Savunma Bakanın katılımı ile açılacağını söylerken. Somuncu Baba somunları çıkarmaya da başladıklarını anlatırken bu somunlar mevcut ekmeklerden farklı olduğunu içinde bal karışımı katkı yapıldığını anlattı.
Seyir terası eleştirilerine de katılmadığını bunu dışardan gelenlere sorulması gerektiğini anlatırken, her şehirde şehri geniş gören yerlerde seyir terasları var. Aksaray?ı gelen misafirinize seyrettirmek isteseniz nereden seyrettireceğiniz diye karşı çıkanların niyetlerinin halis olmadığını söyledi.
Kılıçaslan parkının ikinci etabının tamamlanmak üzere olduğunu. TOKİ bölgesine spor kompleksi ve yeni parklar yapıldığını anlattı.
Köprülerin yapım eleştirisine ise ne güzel işte biz projesini hazırladık kaynakta bulduk Karayolları yaptı. Mesele buraya hizmet yapmak değil mi? Bunun yanlışı nerede denize düşenin bulduğu kütüğe sarıldığı gibi buna sarılarak eleştiri getirmek onlara bir yarar sağlamaz dedi. 
Daha birçok konuyu gündeme getirerek kendilerine sordum ve net cevaplar aldım. Umarım bu programı izleyenler sorularımızın cevabından tatmin olmuşlardır.


10.10.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Aday adayları ortaya çıkıyor

Aday adayları ortaya çıkıyor