Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yıllar önce Milletler arası her toplantıda özelliklede  BM toplantıları olmak üzere her yerde her vesile ile dillendirdiği ve her ne kadar BM´nin 5 büyükleriyle onların koltuk değneği olanlar tarafından bu söylemden hazlanılmasa da yani sevilmese de!!!

ERDOĞAN´IN FİNCANCI KATIRLARINI ÜRKÜTEN?DÜNYA 5´TEN BÜYÜKTÜR? SÖYLEMİYLE TÜRKİYE´DEKİ ADAYLARIN GENEL MERKEZLER TARAFNIDAN BELİRLENMESİ YÖNTEMİ BÜYÜK TEZAT TEŞKİL EDİYOR!!

  Hatta bu söylemden rahatsız olanlar tarafından kendilerinin aynaya akseden görüntülerini Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yakıştırarak? Diktatör(!)? yaftası vurularak 2007 yılından itibaren Cumhurbaşkanı ve partisinin iktidardan uzaklaştırılması için Gezi´den,17-25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz hain darbesine kadar içeri ve dışarıda akla gelip gelmeyen girişimlerde bulunulsa da.

    Bu akla izana, vicdana ve hukuka uymayan girişimler özelde mazlum ve mağdur milletler arasında olmak üzere milletler arası kamuoyunda tutulan ?Dünya 5´ten büyüktür? söylemi bizdeki Milletvekilinden tutunda il genel ve Belediye meclisi üyelerinin aday tespiti bu söylemle tam anlamıyla bir tezat teşkil ediyor.

TÜRKİYENİN MİLLETVEKİLİNDEN İL VE BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİNİN ADAYLIĞININ BELİRLENMESİNE KADARKİ YÖNTEMİ 12 EYLÜL 1980 DARBESİ ÖNCESİNDEKİ ADAY BELİRLEMENİN GERİSİNDE!!!

    Yani Dünyanın 5´den büyük olduğu gerçeği Türkiye´deki 1980 yılı 12 Eylül Darbesinden önceki aday belerileme yönteminden de geri olmasıyla, yani Partilerin ve genel merkezlerinin ülkemizin sahibi olan milletten büyük görülmesi görmezden geliniyor!!!

  Böyle olunca da iktidarından, ana muhalefet ,yavru muhalefet ve  mecliste girip giremeyen partilerin tamamının Milletvekilinden tutunda büyük şehir, il, ilçe ve belde  Belediye başkanı ile il genel meclisi veya belediye meclisin üyelerinin adaylıklarına parti genel merkezleri veya teşkilatlar karar veriyor!!!

KARGAŞANIN SEBEBİ ADAYI GENEL MERKEZE MAHKUM EDEN 40 YIL ÖNCESİNDENDE GERİ SİSTEM!!!

 Bu milletin Parti genel merkezlerinden büyük olduğu görmezden gelinen kelimenin tam anlamıyla ucube olan, ne seçilene, ne de seçene  faydası olmayan sistemle her genel ve mahalli seçim öncesi yaşanan ömür törpüsü olan sonuçların yaşanmasına sebep veriliyor.

   Her genel ve mahalli seçim öncesi aday, adayları ile taraftarlarını ve parti genel merkezlerini strese  boğan çalışmanın mahalli seçimlerle ilgili olarak önce Ak Partinin adaylarının belirlenmesinin ilk bölümünün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından  2´si büyük şehir ve 40 civarındaki illerin merkez ilçe belediye başkanının açıklanmasıyla ,ardından ise geçtiğimiz Çarşamba günü içinde Aksaray´ında bulunduğu illerin belediye Başkanlarının tamamlanmasıyla 6 il ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı adayının belirlenmesi dışındaki il Belediye başkanlarının belirlenmesi bitti.

TEMAYÜL VE MERKEZİ YOKLAMA İLE ANKET SİTTEMİYLE ADAY BELİRLENMESİ ADAYLARIDA,TARAFTARLARINIDA,PARTİLERİDE GERİYOR,YORUYUR,PASİFLEŞTİRİYOR!!!

   Bitti bitmesine de gelin birde bunu aday, adaylarına, aday yapılanlara,  yapılmayanların akraba ve taraftarlarına bir sorun!!!.

   Her seçimde adaylar açıklanınca sonuçta geçiyor geçmesine de!!!

    Hem aday ,adaylarını ,hem de taraftarlarını da delip te geçiyor!!!

    Bu yöntem partileri de partilerin il ve ilçe yönetimlerini de geriyor.

    Bir çok aday, adayını  ve taraftarını partiye rakip yapmasa da pasif hale getiriyor

 MERKEZİ YOKLAMA İLE TEMAYÜL KELİMENİN TAMA ANLAMIYLA ADAY BELİRLEME YÖNTEMİNİ 40 YIL ÖNCESİNİNDE GERİSİNE GÖTÜREN BİRER UCUBEDEN HİÇMİ HİÇ FARKI OLMAYAN BİR SİSTEM!

    Bu ara başlık ve başlık altında yazdıklarım hiçbir partiyi direk hedef alan bir şey değildir!!!

   Çünkü iktidarından ana muhalefetine, yavru muhalefetine hatta ve hatta %0? lık partilerin bile uyguladıkları ve değiştirilmesi için şimdiye kadar ciddi hiçbir çalışmanın da yapılmadığı insanları, siyasetçileri hatta aday belirleyicilerini de çok zora sokan, yoran, canlarından bezdiren bir uygulama!

BU MİLLETİ DIŞLAYAN SİSTEM SEÇİLENİ MİLLETTEN KOPARTIP GENEL MERKEZİN KÖLELİĞİNE İTİYOR!!!

 Evet bu sistem ister bir belde ile ilçe, il merkez ilçe ve büyük şehir belediyesi adayı, isterse buraların meclis üyesi ve İl genel meclisi üyesi adayı olsun öncelikle kimin aday olacağına  partilerin üyeleri veya delegeleri karar vermediğinden  Genel merkezler veya partilerin il veya ilçe teşkilatları tarafından seçmene aday resmen ve alenen dayatılıyor!!!

  Dayatılanın adaylığına parti tabanı karar vermediğinden ,aday ise seçildiğinde seçmenin veya bulunduğu yerin vatandaşlarının değil genel merkezin veya teşkilatın köleliğine itiyor!!!!

GERÇEK DEMOKRASİNİN 1. ŞARTI GENEL MERKEZİN YERİNE DELEGENİN ADAYI SEÇİMİNDE!

 Ülkemiz demokrasisinin, insan ve fikir ile inanç hürriyetinde  ve merkezi hükümetin bir çok yetkisinin mahalline verilmesinde gelinin seviye ile büyük bir tezat teşkil eden, partilerin genel merkezlerini milletten büyük hale getiren 1980 öncesi aday belirlemenin de gerisinde olan bu sistemden Türkiye´nin kurtulmasının çaresi  her partinin belde, merkez ilçe, büyük şehir belediye başkanı ile Meclis üyesi ve İGM meclisi üyelikleri ile Milletvekilliği adaylığına partilerin üyeleri  veya delegelerinin karar vermesinde!!!

MİLLETVEKİLİNDEN BÜYÜK ŞEHİR,İL ,İLÇE BELDE BELEDİYE BAŞKANIYLA MECLİS ÜYELERİ VE İL GENEL MECLİSİ OLAN İLLERDEKİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELİKLERİNDE ADAYI DELEGE VEYE SEÇMEN BELİRLEMELİ

   Bunun için mevzuat değişikliği yapılarak tüm adaylıkların ilçe seçim kurulları gözetiminde kurulacak sandıkta belirlenmesinin sağlanmasıyla  yetkinin her partinin üyeleri veya delegelerine verilmesi.

  Delege veya partiye kayıtlı üyeler tarafından Seçim Kurul gözetiminde yapılan oylamadan çıkanın  aday olmasında yasal bir  sakıncası yok ise  genel merkezlerin buna uyması sağlanmalı.

  Bununla hem genel merkezlerin her seçim öncesi sıkıntıları ortadan kaldırılır, hem de adayların tamamı genel merkezin değil özelde kendi partisinin  üyesi ile delegesine, genelde ise  seçildiği yere karşı sorumlu hale getirilir!!!

   Yine temayül, merkezi yoklama ve anket sistemi ile aday adaylarıyla taraftarlarının ve partilerin yaşadığı tüm olumsuzluklar ortadan kalkar!!!.

    Yaşanan tüm hayal kırıklıkları da böylece yerle yaksan edilir.

DÜNYANIN 5´DEN BÜYÜK OLDUĞU GERÇEĞİ GİBİ MİLLETİMİZİNDE TÜM PARTİLERİN GENEL MERKEZLERİYLE İL VE İLÇE TEŞKİLATLARINDAN BÜYÜKLÜĞÜ YASAL DÜZENLEMEYLE BELİRLENMELİ

    Ülkemizin demokrasi ve insan ile inanç ve fikir hürriyeti, sivilleşmesiyle uyumlu olmayan bu nedenle bize yakışmayan bu ucubeden milletimizin kurtarılmasıyla  milletimizin de Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın her vesileyle dillendirdiği ?Dünya 5´ten büyüktür!!!? sözünün gereği yerine getirilerek milletimizin de Partilerin genel merkezlerinden büyük hale gelmesi sağlanmalı.

  Bunun için başta Ak Parti olmak üzere ana muhalefet CHP  ve diğer muhalefet partileri tarafından gerekenlerin  2019 yılı bütçesinin kabulünün ardından zaman geçirilmeden yapılmasıyla bu yaşanan streslerinde daha önce milletimize yaşatılan fakat Ak Parti tarafından normalleşme ve sivilleşme çerçevesinde milletin ve ülkemizin gündeminden çıkartılan olumsuzluklar gibi ebediyen gündemimizden çıkartılmasının sağlanması dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


10.12.2018 07:49:45

Ali Genç

Aday Kargaşasını Çözmek Milletin Parti Genel Merkezlerinden Büyüklüğünü Kabulde

Aday Kargaşasını Çözmek Milletin Parti Genel Merkezlerinden Büyüklüğünü Kabulde