Dillere galat olan “Tarih tekerrürden ibarettir” cümlesi yanlış.!!! Çünkü tekerrür ün öznesi tarih değil ettirenlerdir.!
    Bunun kanıtı ise 37 yıl önce 1987 Genel Seçimlerinden sonra 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın Başbakan olarak ”Seçimden önce zam yapacak kadar enayi miyim?” demecine seçmenin ilk cevabı 1984 Mahalli İdareler seçimlerinde  %41.5 olan oy’ un 1989’daki mahalli seçimde %23’e çekilmesiyle oy oranın %21.8’e indirilmesi.
  Önce Özal’ın,   ardından merhumun Cumhurbaşkanı seçilmesiyle yerine gelen Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz tarafından da seçmenin gönlü alınamayınca 29 Kasım 1987 de seçmen ANAP’a verdiği %45.1’lik oy oranı olan ANAP’a seçmenin 2. cevabı 1991 genel seçimlerinde %21 azaltmasıyla DYP 1. parti yapılarken ANAP ise tarihinde ilk defa düştüğü ikincilikle 31 Mart Mahalli Seçimlerindeki AK Partinin yaşadığını  33 yıl önce yaşadı.!!!
  Bu analizden de anlaşılacağı gibi kabahat tekerrür eden tarihte değil ders almayarak tekerrür ettiren siyasetçilerde.!
   AK PARTİNİN HARBİLERİ DESTEK VERDİ ,HASBİLERİ ASLILLARINA RUCU ETTİLER( DÖNDÜLER)!!!
   Seçimin sonucunu belirleyen asıl ve diğer sebeplere geçilmeden bu sonucu belirleyen ilk sebep Ak Parti kurulurken birlikte yola çıkılan harbilerin peyde pey gitmeleri ve çeşitli sebeplerden gitmeleri için itilmeleriyle seçmenlerden de partinin kemik taraftarları olan harbilerin dışında kalan hasbilerinde bu seçimde partiden ayılmasıdır.!!!
  31 MART SONUCUNU OLUŞTURAN  ASIL OLUMSUZLUKLAR!!!
 Cumhurbaşkanı Erdoğan ın yanında samimi dostları olsaydı ve geçen sene yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimiyle birlikte Mahalli seçimlerinde 1999 ‘daki 21. Dönem milletvekilliği seçimi gibi birlikte yapılsaydı Türkiye Cumhuriyetinin önünde seçimle kesilmeyecek kesintisiz bir 5 yıl sağlanmaması ve seçimlerden önce  baskılanan kur artışının da  ana sebebi nedeniyle seçimlerden sonra dizginlenemeyen fiyat artışları.
   Cumhur ittifakının Meclisteki çoğunluğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen tam desteğin gereğinin mahalli seçimlere kadar özellikle fiyat artışının önüne geçilememesi.
MEMUR BİR EKMEK YİYORDA İŞÇİ YARIM EKMEKMİ  YİYORDA MEMURA VERİLEN ZAM İŞÇİYE VERİLMEDİ?!!!
  Memur ile işçilerin beslenme ve barınması farklıymış gibi memurlar lehine  yüzde olarak daha fazla zammın yapılmasının ve verilen seyyanen artışla yapılan maaş artışından işçilerin faydalandırılmaması.
SSK EMEKLİSİNE 2024 İÇİN VERİLECEK ZAMMIN  3 DEFA REVİZESİ AK PARTİYE EN BÜYÜK ZARARI VERDİ!!!
 Bu yetmiyormuş gibi SSK emeklisine 2024’ün ilk yarısında yapılacak zam için  önce bir oranın benimsenip açıklanması ,ardından yeni bir oranın açıklanması ve  yılın ikinci döneminde SSK emeklilerinin memur emeklisinin seviyesindeki orana çıkabilmeleri için yapılacak düzenlemeyle yılın ikinci yarısındaki zammın aynı seviyeye getirileceği.
 Ve nihayetinde memur emeklisi ile SSK emeklisinin zam oranlarının aynı yüzeye çıkartılması gibi üç ayrı söylemle SSK emeklilerinin iktidardan soğutulması seçim sonucundaki ana sebeptir.  Bir kısmı sandığa gitmeyerek tepki koyarken gidenler ise tepkilerini sandıkta diğer partilere oy vererek gösterdiler.
SEÇİM SONUCUNU ETKİLEYEN DİĞER SEBEPLER!!!
    İnanç hürriyetinin ve bu çerçevede sağlanan başörtüsü serbestliğinin ve diğer iyileştirmelerin aradan geçen on yıldan fazla zamana rağmen anayasal ve yasal güvenceye kavuşturulmaması.
  Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak yapılan partilerle mahalli seçimlerde aynı şekilde devam ettirilerek ulusalcı solcular, dindarlar ırkçı bölücülere karşı İslam kardeşliğini savunanlarla birlikte hareket edilmemesi.
     Ak Parti teşkilatlarında “Nasılsa millet Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veriyor” denilerek oluşan rehavet.
   Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 22 yıl boyunca yapılan 18 seçimin tamamında kesintisiz olarak destek olanların bu desteklerinin karşılığını alamamaları.
  Aksaray örneğinde olduğu gibi  22 yıldır aralıksız olarak 18 seçimde Ak Parti ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘a verilen kesintisiz maksimum desteğin karşılığında 20 yıl önce sözü verilen ve aradan geçen zaman içinde defalarca tekrarlanan  Aksaray-Ulukışla demir yolu gerçekleştirilmezken Aksaray gibi destek olmayan başka yerlere bu hizmetin misli misline harcamalara sebep olan hava limanları ve hızlı tren hatları ile daha nicelerinin gerçekleştirilerek sevenlerin küstürülmemesidir.!!!
 Başka Türkiye olmadığı gerçeğiyle gerekenlerin zaman geçirilmeden yerine getirilerek ülkemizin istikbalinin abat edilmesi için küstürülenlerin yeniden kazanılması dileğiyle.
Nasip olursa Ramazandan sonra ise yeri ve zamanı gelince genel ve mahalli analizleri gereken derslerin alınması için sürdüreceğim.
 Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


3.04.2024 10:30:00

Ali Genç

ABAT VE BERBAT 37 YIL SONRAKİ TEKERRÜRDEN ALINACAK DERSTE!!!

ABAT VE BERBAT 37 YIL SONRAKİ TEKERRÜRDEN ALINACAK DERSTE!!!