Aksaray valisi Sayın Selami Altınok henüz geleli üç ay falan oldu. Bizim meslekte bir tabir vardır, gelen idareciler hakkında peşin hükümlü olma, bir altı ay zaman tanı deriz. Bu söze katılmakla beraber ben Sayın Valimiz ile ilgili sadece gelişinde bir yazı yazdım. Birde cemiyeti ziyaretindeki düşüncelerini okuyucularla paylaştım. Hatta kendisi ile bir görsel söyleşi yapmak istiyorum ama bir üç ay geçsin istedim. Yazdığım cemiyet ziyaretindeki düşüncelerime erken diye itiraz edenler oldu.

      Vallahi niye yalan söyleyeyim, yağcılık benim pek işim değil. Hoş geldin ziyareti dışında henüz valilik koridorlarını adımlamadım. Adımlarsam da Aksaray için adımlar gayrı resmi bir hukuksuz iş için adımlamam. Zaten pis işlerle de Allaha şükür işimiz olmaz.

       Valilik dışındaki görüşmelerimiz dışında anlayacağınız bir ikinci ziyaretim olmadı. Ama perşembenin gelişi çarşambadan belli olur diye bir tabir var. Sayın Valimizin ayak seslerini Televizyon çekimleri için gittiğim kırsal bölgelerde bile duymaya başladım.

      Salı günü Eşmekaya kasabasında çekim yaparken bir yaşlı tanıdık dostun evine misafir oldum. Burada çay içerken yakındaki cami imamı ve bazı tanıdıklarda buraya geldi. Sohbet koyulaştı ve konu Sayın Vali Altınok’un Eşmekaya ziyaretine geldi.

      İnanın çok şaşırdım, biz eskiden gelen valilerin bir üç beş ay makamından çıkmayıp hoş geldin beş gittinle zaman geçirdiğine alışık olduğumuz için Sayın Vali inanın nerede ise ilimizin yarısını bu üç ay zarfında gezmiş.

        Geçen Ortaköy ilçemize gittim Sayın Valimiz burada birçok yeri ziyaret ederek gezmişler. Eşmekaya da 70 yaşındaki bir yaşlı amca Sayın valimizi öve öve bitiremedi. Nasıl anladın bir görmede diye itiraz ettim. “ ben adam sarrafıyım bilirim, tam bir Anadolu çocuğu ve çalışma şevki ile dolu” dedi. Sayın valim kısa zamanda vatandaşın gönlüne girdiğinizi söyleyebilirim.

       Aklıma gelmişken söyleyeyim, yerinde pek fazla oturmayı sevmeyen bir valiye sahibiz. Kısa zamanda kendisini ziyarete gelenlere iadeyi ziyaret yerine işinin takibi ve vatandaşın ayağına giderek onların dertleri ile dertlenmesi hoşumuza giden bir duruş.

        Kendilerini ilk defa İl Genel Meclis salonunda dinledim uzun uzun konuştu. Konuşması bir resmiyetten uzak samimi bir ortamda geçti. Ama burada Meclis üyelerinin akıllarına kapı açarak bana göre çok önemli bilgiler verdi. Uyumlu çalışma sinyalini burada gördüm desem abartı olmaz. Seçilenlere saygılı olacaklarını, kanuni çerçevede yapılan tüm kararları destekleyeceklerini burada söyledi. Tabi ardından kör dövüşüne dönen git gel kararlarını imzalayarak meclisin önünü açmıştır.

       Yapılan ve yapılacak işlerin istişare sonucu yapılmasını önererek bütün engellerin bu şekilde açılacağının sinyalini vermiştir.

       İktidar partisi ile uyum içinde olması, herkesle iyi ilişkiler içinde işi götürdüğünü söyleyebilirim. Böyle bir uyum Aksaray’ın yararınadır. Geçmişteki uyumsuzluklar Aksaray’ın önünü tıkamıştır. İktidarla iyi uyum içinde de muhalefetle uyum içinde değimli onlarla da uyum içinde bir duruşu var.

      Bazı toplantı ve açılışlarda görüştüğümüz de inanın öyle bir ince zekâya sahip ki, hiçbir kimsenin atlatmasına müsaade etmiyor, atlamıyor. Sürekli “ ben Aksaraylıyım” demesi bile çok güzel.

       Milletvekillerimizin tamamı ile İl ve İlçe Başkanı ve Belediye Başkanımızla çok güzel bir uyum sergilemesi Aksaray için bir kazanç diyebilirim. Gördüğü her yanlışa zamanında müdahale ediyor. Neticeyi de takip ederek sonuç alıyor. Sanki yeni bir vali değil de yıllarca valilik yapmış gibi bir tecrübeye sahip olması inanın takdire şayan.

       Burada şunu söylemek istiyorum, bana çok erken Vali Bey hakkında olumlu bir kanaattesin diyen desin. Evet, ben Sayın Vali beyin hakkında çok güzel olumlu kanaate sahibim. Umuyorum Aksaray için bir kazanç olacaktır, koltuğuna yapışmayan sürekli halkın içinde ve çalışma şevki ile dolu olan bir valiye sahibiz. Bundan dolayı da kısa zamanda ayak sesleri il dışındaki bölgelerimize de sıçramış. Şuna inanıyorum ki, kesinlikle yanılmayacağım ve Aksaray Altınok’la çok şey kazanacak.


14.11.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Vali Beyin Ayak Sesleri

Vali Beyin Ayak Sesleri