Hemşerimiz Yunus Emre’nin Aksaray ve Kırşehir Valilikleri tarafından her yıl nöbetleşerek birlikte  yapılan kutlamasının bu sene Kurban Bayramından 3 gün önce yapılanı Aksaray İl Kültür ve Turizm  Müdür vekili Mustafa Doğan Beyin  ve personelinin tüm samimi çabalarına rağmen maalesef şimdiye kadar yapılanların  en sönük olanıydı.

    Sönüklük hem katılımcıların azlığında,hemde proğramın muhteviyatındaydı.

   Daha önce yapılan kutlamalara bu senekinin en az bir veya birkaç misli  vatandaş katılırdı.

   Şimdiye kadar yapılan kutlamaların tamamına  iştirak eden  olarak bunun  1. sebebinin kutlamanın her sene aynı tarihte yapılmaması!!! bu seneki kutlamanın soğuk havaların başladığı zamana ve hafta içine denk getirilmesi ve kutlamanın yapılacağının aylarca önce açıklanmayarak törenin yapılacağı zamana kadar konunun gündemde tutulmaması sebep oldu.

VALİ BEY’İN KONUŞMASINDA YUNUS’UN AİDİYETİNİ BELİRTMESİ BİLİMSEL GERÇEĞE AYKIRI

   Benim  bu gün asıl değineceğim konu törenlerin sönük geçmesi olmayıp Aksaray Valisi  Şeref Ataklı  Beyin konuşmasıdır.

   Vali bey kürsüye çıktığında daha önce başta İl Kültür Müdür Vekili Mustafa bey olmak üzere konuyu bilenlerden aldığı bilgiler ve  yine kendisinin  Yunusu’umuzun Aksaray’lı olduğunu belgeleriyle ortaya koyan sayısız akademisyen ve  bilim adamlarının  araştırmalarından sonra vardıkları sonuçlar ışığında Yunus’un su götürmez şekilde bizim olduğu gerçeği nedeniyle  aidiyet konusuna girmemesini.

    Aksine Aksaray Vilayetinin Valisi olarak  eldeki sayısız bilimsel bu somut gerçeklerle aidiyet sıkıntısının olmadığını belirterek onun daha iyi tanıtımı ve  yeni neslin onu  hamken pişirip “Yunus Emre” yapan dini gerçeklere göre eğitilmesi ve onun daha iyi  tanıtılmasının nasıl yapılacağına değinmesini beklerken  bunun yerine talihsiz bir şekilde onun aidiyetinin belirsizliğinden bahsetti.

PROFESÖR TAVUKÇU KONFERANSINDA YUNUS’UN AİDİYET BELİRSİZLİĞİNE KESİN OLARAK SON VERDİ

    Yunus Emre’nin Türbesinin bulunduğu yerde yapılan törenin ertesi günü Vali beyin Ankara’ya gitmesi nedeniyle katılamadığı Kültür  Merkezinde yapılan konferensın konuşmacısı  Rize  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Edebiyat Fakültesi Dekanı Profesör  Dr. Orhan Kemal Tavukçu’idi.

   Sayın Tavukçu Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Aksaray Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Mustafa Acar,Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Süleyman Yılmaz,SGK  Aksaray il Müdürü Saffet Çalışkan,ev  sahibi il Kültür ve Trizim Müdür Vekili Mustafa  Doğan ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar ‘la birlikte  salonu dolduran seyircilerin huzurunda belglerle verdiği konferansında Vali beyin  Ziyaret tepedeki törende yaptığı konuşmasındaki aidiyet tartışmasını tamamen ortadan kaldırdı.!!!

   Tavukçu bu konferansında  Yunus Emre’nin  su götürmez şekilde Aksaraylı olduğunu ortaya  koyarken diğer tezleride çürüttü.

   Konferanstan sonra ise protokolle  yapılan sohbette ise Profesör Tavukçu kendisiyle birlikte 10’dan fazla  akademisyenin araştırmalarıylada Yunus Emre’nin  Aksaray lı  olduğunun belirlendiğini ve aksini belirtenlerin tezlerinin bu araştırmalarla ortadan kaldırıldığını belirtti.

      Seksenli yıllarda onlarca gün yapılan çalışmayla belirli seviye ulaşılmasına rağmen  çekimi tamamlanamayan ses  sanatçısı Arif Delen’in başrolünü oynadığı “Aksaray’lı Yunus Emre” filminin senaryosunu yazan  v e o  günden bu yana onlarca yazımla onun bizim Yunus’umuz olduğunu akli delillerle ortaya koyduğum alıç  meyvesi konusundaki  delillerimde Tavukçu hoca tarafından verdiği bu konferansında onaylandı.

     Tüm kamuoyumuzla birlikte benimde temennim gelecek sene  Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılması plananlanan  çalıştayda bu konudaki araştırmaları yapan onlarca akademisyen bilim adamının  ulaştığı belgelerle konunun net olarak ortaya konarak aidiyet meselesinin tamemen bertaraf edilmesidir.

   Güneş’in balçıkla sıvanamayacağı gibi Yunus Emre’ninde akli,nakli ve bilimsel gerçeklerle bizim olduğunun ortaya konması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

    Cuma’nız mübarek olsun.

 

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


10.10.2014 00:00:00

Ali Genç

Profesör Tavukçu Yunus Emre`nin Aksaraylı Olduğunu Bir Kez Daha Kesinleştirdi

Profesör Tavukçu Yunus Emre?nin Aksaraylı Olduğunu Bir Kez Daha Kesinleştirdi