13 Mayıs 2013 tarihinde 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığında görevliyken, Osmaniye'de F-16 uçağın düşmesi sonucu şehit olan Aksaraylı Hava Pilotu Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un adı mezun olduğu Aksaray Fen Lisesine verildi. Törende en duygulu an ise Şehidin babası Yunus hocanın oğlu için yazdığı şiiri okuduğu esnada yaşandı. Baba konuşmasından sonra yerine güçlükle oturabildi.

İsim verme törenine, Aksaray Valisi Selami Altınok, AK Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Belediye Başkanı Nevzat Palta Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Daneri, İl Müftüsü Bekir Gülce, şehidin babası Yunus, Annesi Zübeyde ve yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Aksaray Valisi Sayın Selami Altınok, "Türk milleti, kendileri için canını veren insanlarımızı hiç unutmuyor. Mutlaka onu yüreğine koyarak, okullarda ya da cadde isimlerinde yaşatıyor" dedi.

Vali Altınok, Şehit olan insanları kesinlikle unutmayacaklarını vurgulayarak, şunları ifade etti "Hassasiyet, onur ve şerefimizi koruma noktasında canını vermekten çekinmeyen şehitlerimizi unutmayacağız. Bunu devlet olarak göstermek lazım. Devlet olmanın da gereği budur. Bu duygu fazlasıyla Aksaray'da yaşıyor. Aksaray kadim bir kültürden gelen Selçuklu ve Osmanlının ruhunu içerisinde yaşıyor. Şehitlerimizin rahmete ulaşmasından sonra özellikle AK Parti Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun ve şehidimizin ailesi ve Aksaray halkının büyük bir isteğiydi. Şehit Hamza Gümüşsoy'un adını Fen Lisesine verme onur ve gururunu yaşadım. Belki de mesleki hayatımda attım imzaların en güzeliydi. Bu anlamda şehit ailemize Allah'tan Rahmet diliyoruz" dedi.

Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise duygularını şu şekilde ifade etti “ Şehidimizin ismini buraya vermekle bir anda sevinçte yaşasak bir taraftan da bir şehidimiz olması nedeniyle bu hüznü bu sevgiyi tam olarak tadamıyoruz. Allah onların hepsine gani gani rahmet eylesin, eğer onlar olmasaydı polisimiz askerimiz veyahut canını bu vatan için verenler olmasaydı biz bu ateş çemberinde huzur içinde yaşayamazdık. Şehidimizin isminin verilmesi için Bakan yardımcımız ile görüşüp prosedüre uygun olduğunu söylemesi ile gerekli girişimleri yaptık. Sayın Valimizde konuyu takip ettiler ve onun ismini yaşattık. Yalnız gönül ister ki, okulumuzun girişine şehidimizin biyografisi asılarak gelecek öğrencilere okutulmalı. Dolayısı ile buradan şehidimizi rahmetle anıyorum. Öyle bir evlat yetiştirdiği içinde özellikle annesine ve babasına çok teşekkür ediyorum.” Dedi

Belediye Başkanı Nevzat Palta da canı verenin, olanın da Allah olduğunu ifade ederek, "Tabi ki şehitler ölmez. Bizler inançlı insanlarız. Kur'an-ı Kerim'de 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz' ayeti kerime geçiyor. Cenabı Allah böyle diyor. Şehidimizin ailesine Allah'tan metanet diliyorum Allah sabır versin diyorum.

Hamza kardeşimizin ailesini ziyaret ilk konuştuğumuzda Hamza kardeşimizin çocukluğunun geçtiği Coğlakı Mahallesi 1235 nolu sokağa ismini verdik. Şimdi de kıymetli yavrumuzun mezun olduğu okula isminin verilmesi gündeme geldi. Ben burada emeği geçenlere başta kıymetli milletvekilimiz Ali Rıza beye teşekkür ediyorum hakikaten çok ciddi anlamda uğraştılar.

Aksaray Müftüsü Bekir Gülce'nin dua okumasının ardından, okulun ismi "Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi" olarak değiştirildi.

Tabi burada duygulu anlarda yaşandı. Şehidin babası Yunus hoca oğlu için yazdığı şiiri okurken gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Ağlamakla da kalmadı ayak da zor durdu. Allah kimseye evlat acısı vermesin, şehit de olsa evlat acısı çok zordur. Görevliler tarafından yerine oturtulurken protokole baktım burada oturanların gözyaşlarını tutamadığını gördüm.

Ben burada Milletvekili Ali Rıza Beye bir paragraf açmak istiyorum. Şehit cenazesinde güldüğü şeklinde hakkında çıkarılan dedikoducuları burada yere sermiştir. Ben bu şehidimizin adının bir okula verilmesi için, hatta kendi okuduğu okula adını vermek istiyorum diyerek belki de ismi değiştirilmeyen bir okulun adının değişmesine vesile olarak onu isminin yaşatılmasını sağlaması umarım iftiracıları utandırmıştır.

Burada Sayın valimizin gayret ve çabalarını da unutmamak lazım. Şehidin adının yaşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ailesine de tekrar başsağlığı diliyorum.


14.09.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Gümüşsoy`un adı yaşatıldı

Gümüşsoy?un adı yaşatıldı