Yurt dışı gezilerinde Sayın Başbakan AB ile ilgili net ve sert konuşmalar ile Avrupa Birliğini eleştiriyor. 1963 de AB müracaat eden ülkemizi 50 yıldır oyalayarak yok şununuz eksik yok bununuz eksik diye sürekli oyalanarak başka bir pakta üye olmamızı da engelleyerek oyalandığımızı bizim kadar dünya da biliyor.

        Sürekli özgürlüklerle ilgili gerekçeleri öne sürerek yasa değişikliklerini önümüze koyuyorlar. Birisini değiştiriyorsun öbürünü önümüze getiriyorlar, hani olmadı bir daha hesabı. Hiçbir AB’ye üye olan ülke 50 yıl beklememiştir, daha dün bağımsızlığına kavuşan ülkeler bile nasıl ekonomik güç elde ettilerse derhal AB’ye alınarak adeta Türkiye’ye nispet yaptılar.

       AB üye olmayı Sayın Erdoğan istemedi, ama devlette devamlılık esas olması nedeni ile yapılan bu başvurunun arkasında durdular. Üstelik bununla ilgili birde bakanlık kurarak çok isteklilik göstermelerine rağmen dürüst bir yaklaşım görememişlerdir. Bundan dolayıdır ki, Slovakya ziyareyin de sertleşerek şunları söylemiştir:

       “ 1963'te resmi müracaatımız var. 50 yıl geçti. Biz hala kapıdayız. Bize 'Şunu yapamadınız' diyemediler. Birisine olumsuz cevap vermek isterseniz bahane boldur. İstediğiniz bahaneyi söylersiniz. Ben Robert'i istisnalar içinde olan bir arkadaş olarak görüyorum. Biz de bir fıkra var kurt kuzuyu yiyecek. Ne yaptım da beni yiyorsun diyor. Suyu bulandırdın diyor ve kuzuyu yiyor. Bugüne kadar hep böyle geldik ama biz kuzu değiliz. Bunu da görüyorlar. Biz sabırla devam ediyoruz. Bu nereye kadar olur bu ayrı bir konu. Bir yerde biz de artık noktayı koyarız."

       Şimdi Başbakan haksız mı? Sen ülke bile olmayan Kıbrıs Rum kesimini üye olarak alacaksın Türkiye’yi ise kapıda bekleteceksin.

        Aslında bir Müslüman ve Osmanlının torunları olarak haçlı zihniyetinin içinde olmamamız lazım. Osmanlının emrine girerek Osmanlıya vergi veren zihniyet bizi içine almadığı gibi üstüne üstlük birde bizden geçmişin intikamını alıyorlar. Şuandaki bize yapılan tutum ve davranışlar bir intikam düşüncesi değilmidir. Neden bu gevur milletinin idaresine girip ortak paydaları paylaşalım?

       AB olmadan da güçlü olduğumuz ve büyük ülke duruşunda değimliyiz. İki gün önce Sayın Başbakanın Kıbrıs Rum kesimi örneği ile yaptığı açıklama ile gurur duydum. Ayakları yere basan gerektiğinde dünyaya rest çeken bir ülke haline gelmemiz bizi gururlandırmasında kimi gururlandırsın.

       Daha 20 yıl önce yedi düvele muhtaç bir ülke durumunda değimliydik? Sürekli IMF’ye avuç açıp borç para almıyormuyduk, İMF kredi verirse enflasyonun düşeceği beklentisi içinde değimliydik. İMF heyeti geldiğinde arkaları tir tir titreyen liderlerin ülkesi değimliydik? Şimdi AB’ye girmeden de İMF borç vermek ne demek biliyormusunuz, hiç kimse siyaset adına dünü unutmamalı.

       Neden Ortadoğu liderliği dururken AB girelim, AB’nin kel merhemi olsa kendi başlarına sürerler. Allah Sayın Başbakana uzun ömürler versin, ülkesini bir süre daha hizmet etsin.

      Daha dün bu memleketi 40 yıl idare edenler iki ülkeye gidememişler. Dört tane dost ülke edinememişler ve tosun gibi yatıp Atatürk Hava alanını dışarıya çıkamayıp elinde bir fotörle ülke insanını kandırarak bizi avutmuş ve yetmiş sente muhtaç etmiştir.

      Bizim yerimiz neden AB üyeliği olsun, eğer Ortadoğu liderliği ise yerimiz İslam birliği olmalı ve bu bölgenin lideri olmalıyız. Biz Müslüman ülke olmamız nedeni ile kesinlikle yerimiz orası olmamalı ve zaten de bizi almayacaklardır. Sayın Başbakanında benim gibi düşündüğünü düşünüyorum, bir batı kulübüne üyelik düşünmez. Söylediği de zaten bir tehdit almayacaklarını bildiği için alacaksanız alın almayacaksanız 50 yıldır beklediğimiz yeter kendi başımızın çaresine bakacağız denecek.

       Sayın Başbakanda artık zannedersem bahaneler aramaya başlamıştır. Türkiye de yaşayan insanlarımızın çoğunluğu da zaten buna inanmıyor. Hatta %60 vatandaşımızda AB girmeye karşılar. Neymiş efendim vizesiz giriş çıkış yapalım. Beyler ayıdan post gevurdan dost olmaz. Aklı esen adını bile duyduğumuz ülkeler bize vize uygulamadı mı? Dünü unutmayalım AB bize zaten hayal.

       


9.02.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

` biz kuzu değiliz`

? biz kuzu değiliz?