Aksaray Ak Parti İl Koordinasyon toplantısı Cumartesi günü yapıldı. Ben il dışında olmazsam genel olarak bu toplantıları takip ederim. Toplantıda bugüne kadar genel olarak yapılan çalışmalardan bahsedilir ve dağılınılırdı. Bu toplantıda farklı konuşmalar yapılarak bir nevi iç hesaplaşma yaşandı. Aslında ben bu toplantıda il Milletvekilleri ve İl Koordinasyon Milletvekillerinin de olmasını isterdim işin bir başka özelliği ise bugüne kadar yarısı dolan salon bu sefer tıklım tıklım dolu idi.

      Hesaplaşma derken parti içi rahatsızlıklar hep içe atıldığı için karınları şişirmişti. Bu sadece merkezde değil bazı İlçe teşkilatları da ciddi manada mevcut yönetimden rahatsızlar. İl Başkanı Sayın Yıldırıcı her ne kadar bu konuşmaları sakinleştirmeye çalışsa da ok yaydan çıktı.

     Toplantı Hizmet içi salonunda yapıldı, ben eve yakın olduğu için biraz erken gittim. Salon boş durumda idi, baktım biraz sonra kalabalık bir gurup içeriye geldi. Belediye Başkanı Sayın Haluk Yazgı ve İlçe Belediye Başkanları ile kalabalık bir gurup salona geldi ve salon doldu.

       Salona şöyle bir baktım teşkilattan kaç kişi var diye, üç beş kişi vardı. Bunlarında bazıları İl Başkanı Fatih Yıldırıcı konuştuktan sonra yan kapıdan çıkıp gittiler. Benim gönlüm isterdi ki İl ve Merkez ilçe teşkilatının tamamı burada olmalıydı. Gördüğüm kadarı ile çoğunluğu Mahalli seçimde aday belirlendikten sonra işi bırakmış bir kırgınlık içindeler. Bazılarının da zaman zaman geldikleri toplantıya görünmek için geliyor ve görünüp gidiyorlar.

      İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı konuşmasında ilimize yapılan çalışmalar ve hükümetin başarılarını anlatarak, ilimizde alınana sonuçları katılımcılarla paylaştı. Daha sonra kongre takvimini açıklayarak Şubat ayına kadar bütün kongrelerin tamamlanacağını söyledi. Tabi en önemli konu ise 4 yıldır yaptığı Başkanlığın sonunda aday olmayacağını açıklayarak bundan sonra partinin bir neferi olacağını söyledi.

      Daha sonra kürsüye gelen Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı duruşuyla konuşmasıyla burada komutan benim mesajı verdi. Salona gelirken sokakta kalabalıkla gelişi ve salondaki konuşma duruşuyla, ?partiye ne zarar veririm nede zarar verdiririm. Zarar vermeye çalışanlarda karşısında beni bulur? dedi.

      Önce Belediyenin yaptıklarını ve yapmak için acil çalışmaları ve kış dönemindeki proje hazırlıklarını slayt gösterisi ile partililere anlattı. Ardından katılan partililere mesajlar vererek Sayın Başbakan Davutoğlu?nun Bakanlığı dönemindeki konuşmasından aldığı notlardan atıfta bulunarak partide kargaşa çıkarmak isteyenlere ciddi mesajlar verdi. Önümüzdeki İl ve İlçe seçimlerinde belirleyici olacağının sinyalini vererek birlik mesajı verdi.

     Hatta Merkez İlçe teşkilatına sitem ederek kimsenin organizelerde elini taşın altına koymadığını bu işleri mevcut Gençlik kollarının yaptığını söyledi. Eskiden ise bu işleri İlçe Teşkilatı olarak kendilerinin yaptığını anlatarak öz eleştiride bulundu. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yazgı hem partiye, hem de teşkilata sahip çıktıklarının mesajını verdi.

      İlçeler adına söz alan Eskil Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay önce ilçesindeki çalışmalardan bahsetti. Ardından ise İlçe teşkilatı ile uyum içinde olmadıklarını söyleyerek şunları söyledi:

      ? Teşkilat seçimlerde partimizin bir kısmı aleyhimizde çalışmıştır. Partimizin sandık görevlileri bile bize oy atacakları başka yere yönlendirmiştir. Bunun başında ise ilçe Başkanımız bulunmaktadır, seçimde %60 üzerinde oy alacağımız yerde düşük oy almamıza sebep olmuşlardır. Böyle bir uyumsuzluğun içinde başarılı olmamız mümkün değildir. Partide eş dost, akraba, bacanak, emmi dayı ilişkisi var. Delege sadece bunlar partiye sadece bunlar mı oy veriyor. Partimize herkes oy veriyor, partiyi akraba partililiğinden kurtarmalıyız? dedi.

      Tabi bunu söylerken karşısında oturan ilçe Başkanın yüzüne söylemiştir. Yani biz yine bu teşkilatla devam edeceksek ben burada yokum mesajı verdi.

      Ardından kasabalar adına söz alan Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut; ? gerilen havayı yumuşatayım, ama benimde söyleyeceklerim var. Tutturulmuş bir Ali Rıza?cı falancı, filancı kardeşim bu insanlar bizim partimizin Milletvekili değil mi, onu daha çok sevmek falancılık mı oluyor. Partimizin yarısı birbirine küs, neden sen ben meselesinden. Ak Partide partililerin değil partili olmayan ve partiyi eleştirenlerin işini görenler artık gitmeli. İç çekişmeler bitmeli, parti aile şirketi olmaktan çıkmalı ve yeni vizyonla devam etmeliyiz?  dedi.

      Görünen o ki, artık teşkilattan herkes şikâyetçi, yeni bir teşkilat beklentisi var. Sayın Yazgıda eski usul ve çalışmaya izin vermem diyerek partisine sahip çıktı. İlk defa bir karşılıklı hesaplaşma yaşanarak içindekiler dışa vurularak partiye zarar verenlerin gitmesi istendi.


29.09.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Ak Parti il koordinasyon toplantısında hesaplaşma

Ak Parti il koordinasyon toplantısında hesaplaşma