Hafta başı rahatsızlığım nedeni ile bir yazı yazmıştım, içerisinde Hastane acili ve hijyenik meselesini de yazmıştım. Yazımdan sonra o kadar olumlu tepki aldım ki, çalışanlar bile yönetim zaafından rahatsızlar. Hastanenin şu anda sendika kör dövüşüne girdiğini yönetimden zorunlu olarak istifa eden Başkan ekibi ve Genel sekreterin sendika taraftarlığı için personeli tedirgin ettiği şikâyetleri ayyuka çıktı.

 

      Benim yazımdan sonra o kadar insan Hastanenin bakım meselesi ve temizlik konusunu şikâyet ettiklerini görmekle beraber, çalışan personelin ise idarenin sendika seçimi dolayısı ile sürekli personelin yerini değiştirmesi nedeni ile personelin psikolojisinin bozulduğunu ve bundan dolayı çalışanların şevkinin kırıldığını, bundan dolayı hastalarla ilgilenmediklerini bana bizzat telefon açarak söylediler. Bazıları da yorum ve mail ile bilgiler verdiler, isterseniz bunların bazılarını buradan sizlerle paylaşayım.

 

      B. Ö. ?Erdoğan bey, ben hastanede çalışan bir personelin kayınpederiyim. Damat hastanede kaos durumundan bahsediyor. İnsanlar birbirine düşmüş. İşe güce bakan yok. Siz siyasilere yakınsınız iletirseniz memnun oluruz. Çalışanların genelde morali bozuk, personelin sık sık yeri değiştiriliyor. Etkili ve yetkili kişileri göreve davet ediyoruz. Saygılarımla.?

 

     M. Ş. ? Abi geçmiş olsun yazını sonuna kadar okudum dibine kadar haklısın menfaat derdine düşüp millet için çalışması gereken insanların böyle vurdumduymaz olması çok incitici. Acil şifalar.?

 

     H. S. ? Abi hastalanmışında iyi ki görmüşün, görmesen bunları kim yazacaktı? Hastane yeniden düzene sokulmalı, yeniden yapılanmalı. Yoksa bu şekilde bir hastanenin sağlıklı hizmet vermesi mümkün değil. 10 bin liraya yakın maaş alacaklarına Hastaneye baksınlar.?

 

      K. B. ? Allah senden razı olsun hastalanınca gelme ara sıra gel de bir gör. İnsanlar neden hep özel Hastaneye kaçıyor bir bakın. Özel Aksaray Hastanesinde mi hasta çok Devlet Hastanesinde mi? Bu insanların parası çok mu da buralara gidiyor? Dört dörtlük aletleri olan Hastaneden niçin insanlar özele kaçıyor bunu araştırın. İlgisizlik, şefkat, sevgi, saygı ve temizlik olmadığı için bundan kaçıyorlar. Yetkililer Devlet Hastanesine acilen el atıp Hastalara ilgi ve alakaya kavuşturmalılar.?

 

     Hastaneden şikâyet ve sıkıntı vatandaşlarla kalmıyor personelde, ? aman abi ismimizi verme bizi başka yere sürerler ama bazı konuları bil psikolojimiz bozuldu sürekli yer değişmeden? diyorlar.

 

      Valla ben pek hastane işi ile ilgilenmediğim için neler olup olmadığını bilmiyordum. Taki rahatsızlanıp acile gittiğimde yaşadıklarımı kısmen yazınca bir dokunduk bin ah işittik.

 

       Yeminle söylüyorum yattığım sedye bozuk görevli geliyor bakıp güya düzeltiyor. Sonra hiç ilgilenmeden bakıp gidiyor, ne yenisini veren var ne konuyu izah eden. Kendimiz bir hasta kalkınca bir sedye buluyoruz sedyenin üzeri tüm kan. Gelin yetkililer siz bunun üzerine bir yatın bakalım yatabilirseniz.

 

      Be kardeşim bunu özellikle mi yapıyorsunuz, yoksa siz bir yapının adamımısınız Devleti kötülemeye çalışıyorsunuz? Hangi çağda yaşıyoruz böyle bir hijyensizlik içinde insanları tedavi ediyorsunuz?

 

       Hükümetin ülke genelinde uyguladığı insan sağlığı ile ilgili atılımlar takdir görürken, Aksaray Hastanesinden şikâyetlerin gelmesi manidardır.

 

      Binalar eski olabilir, görünüşü farklı olabilir, ama biliyorum ki, Doktor sıkıntısı yok. laboratuvar ve gerekli teçhizat sıkıntısı yok şikâyet ise ilgisizlik ve hizmette. İyi ki aile hekimliği çıktı da hasta sayısı eskisi gibi değil, aile hekimleri olmasa idi halimiz ne olacaktı?

 

      Tutturulmuş bir sendika meselesi yatıp kalkıp bununla uğraşma yerine herkes kendiişleri ile meşgul olmalı. Sendikaların görevi personelin ekonomik ve özlük hakları ile ilgilenmek değilmidir? Sanki devlet idaresini eline geçiriyormuşsun gibi bir yarış ile bir müessese yıpratılmamalı. Kimse bizim babamızın oğlu değil, yakınımız değil, kim ne olursa olsun biz hizmete bakarız. Hizmet güzel olursa kim olursa olsun alkışlamaya hazırız. İnanın benim bu kurumda kimse ile hiçbir kişisel problemim yok, beklentim yok, hatta yakınlığımda yok. Hizmet konusunu takip etmeye ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğim.


19.09.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Hastaneye kemoterapi gerekli

Hastaneye kemoterapi gerekli