Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan mahalli seçimler nedeni ile yaptığı miting gezilerini 13 Mart 2014 Perşembe günü ilimizde gerçekleştirecek. Hükümet meydanında yapılacak olan miting saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Miting ile ilgili çalışmalarına Ak Parti yetkilileri hazırlıklarına devam ediyor. Muhtemelen ilimize helikopter ile gelecek Başbakan yine helikopter ile ilimizden ayrılacaklar.

      Sayın Başbakanın gelişi ile ilgili olarak Ak Parti il binasında bir Basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı, Milletvekilleri ve diğer teşkilat mensupları ile Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı katıldılar. Toplantıda Başbakanın gelişi ile ilgili bilgiler veren heyet bunun dışında diğer konulara da değindiler.

      Sayın Başbakan ilimize gelişlerinde bakalım ilimiz ile ilgili olarak ne müjde verecek. Kendileri ilimize gelişlerinde muhtemelen Milletvekillileri, il Başkanlından ve Belediye Başkan adayından bilgiler alacaktır.

     İlimize gelen Sayın Avrupa birliği Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ve Milletvekili Ali Rıza Alaboyun Tren konusuna açıklık getirdiler ama bunu birde Sayın Başbakanımızın ağzından halkımıza duyurturlarsa fevkalade güzel olur.

       Yine sanayi ile ilgili esnaf ve mülk sahiplerini rahatlatacak çözüm konusunu Başbakanımızın ağzından duyurmak buradaki insanlarımızı rahatlatacağı kanaatindeyim. Bu konunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum.

       Ak Partiyi tek başına sırtlayan Başbakanın Aksaray ile ilgili söyleyecekleri çok önemli olduğunu düşünüyorum. Miting ile ilgili bir sıkıntı olacağını zaten düşünmüyorum. Mitinge yoğun bir ilgi olması bekleniyor, meydan her zaman ki gibi dolacaktır.

     Seçimlerde paralel yapının aksi yönde çalışması ne kadar etki eder onu 30 Marttan sonra görme imkânımız olacaktır. Bizzat gördüğüm ve karşılaştığım hanım kardeşlerimiz Ak Partiye oy verilmemesi için yaptıkları çalışmayı her halde Belediye Başkan adayları onlar kadar kapı kapı gezip çalışmıyorlardır.

      Bunu inkâr ederlerse gezdikleri apartman kameralarından çıkarır gösteririm. Ellerinde birer adet pasta ile gezip ikram ederek insanları ikna metotları yeterlice tutmadığını ziyaret sonrası konuştuğum insanların tavırlarından görmek mümkün.

      Bunların yeterli sonuç vermeyeceği gibi aksine insanların nefretini çekmektedir. En doğrusu oylarını vermeyeceklerse de vermesinler. Evlerinde oturup seçimlerin sonuçlarını bekleseler daha doğru olur. Kime oy istedikleri belli olmayan çalışmalar çok yanlış.

      Sayın Başbakan günde en az iki mitingle ülkeyi dolaşırken, bazen üç il birden geziyor. Şöyle düşünüyorum bu gezi ve mitingler inanın herkesin kaldırabileceği sağlıklı insan içi olmasa gerekir. Bu kadar enerji ve performans inanılmaz bir enerji olsa gerek.

     Sesiniz kısılmadan, yorgunluk çekmeden, istirahat etmeden her gün aynı performansla ülkeyi dolaşacaksınız. Bu inanılmaz bir enerji olsa gerek. Bunun yanında akşam Ankara’ya döneceksiniz buna birde ülke meselesi ile ilgili konuları ekleyip onlarla ilgileneceksiniz.

      Çoğu insandan duyuyorum bunun bir Allah vergisi olduğunu söylüyorlar. İnsanlar onu bundan dolayı sevdiklerini söylüyorlar. Sık sık lider ve muhalefet boşluğundan söz edilmesi de Sayın Başbakanın performansına yetişemediklerinden dolayı konuşuluyor.

      Alternatifsiz lider olması mitinglerindeki kalabalıklar bunu göstermiyor mu? Ülkede muhalefet boşluğu olduğunu artık kabullenmektedir. Bunu kabul edersiniz etmezsiniz ama gerçek budur. Ben en fazla Sayın Başbakanın ne konuşacağı değil ilimiz ile ilgili neler söyleyeceğini merak ediyorum.

 

      Sayın Başbakana da evliyalar şehrine hoş geldin diyorum


12.03.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Başbakan Aksaray`da

Başbakan Aksaray?da