Bayram öncesi Ağaçören ilçesinde idim, buradaki dostlarla hasbihal edip birazda seçim nabzı tuttum. Ben seçimle ilgili yazmak istemiyorum, çünkü burada çok aday adayı var. Kimseyi etkilemek yâda yönlendirmek istemiyorum. Ama burada net bir bilgiye ve kanaate sahip olduğumu söyleyebilirim. Ben seçim nabzı yerine bu ilçemizde edindiğim intibadan bahsedeceğim.

      Ağaçören ilçesi gerçekten misafirperver bir ilçemiz. Tabi birde benim bu ilçemize sık sık gitmem nedeni ile burada birçok dost ve tanıdıklarım var. Onlarla hasbihal ederken Kaymakam Sayın Şaban Arda Yazıcı ile de uzun uzun konuşma ve sohbet etme imkânı buldum.

      Aslında önemli bir çalışma için gittiğim ilçemizde önce Kaymakam Beyi ziyaret ederek sohbet etme imkânı buldum. Cuma vakti olduğu için Hükümet konağı karşısındaki görkemli ve mükemmel gösterişli camide Cuma namazımızı eda ettik.

       Daha sonra İl Genel Meclis üyesi Ercan Yeşilöz ile bir araya gelerek çaylarımızı içip sohbet ettim. Ziraat odası da bitişiğinde olduğu için gelen vatandaşlarla da sohbet ettim. Buradan bir kahvehaneye geçerek vatandaşlarla sohbet etme imkânı bulup burada vatandaşların nabzını tuttum.

       Daha sonra Ak Parti ilçe Başkanı Sayın Mustafa Yeniceli’yi işyerinde ziyaret ederek sohbet ettik. Buradaki sohbetimizden sonra Öğretmen Evinde Cuma gününden bayramlaşma varmış buraya katılarak ilçenin idarecileri ile tanıştık.

       Bayramın uzun olması ve memurların izne çıkması nedeni ile Kaymakam Yazıcı böyle bir gelenek başlatmış. Buraya ilçenin bütün idarecileri katılmıştı, hele köy muhtarlarının da burada bulunmasına çok şaşırdım. Geçtiğimiz günlerde Milletvekili Sayın İlknur İnceöz hanımefendinin muhtarlarla yaptığı toplantıya katılan muhtarların tamamı bayramlaşma töreninde idi.

      Bu çok güzel bir örnek ve davranıştı, kolay kolay köylerden kalkıp bayramlaşmaya gelmezler. Ama uğurlama esnasında Kaymakamdan öyle güzel bir davranış gördüm ki, muhtar ve vatandaşlarla çok mükemmel bir ilişki ve dostluk kurmuş. En ufak bir kibir ve enaniyet yok herkesi kucaklayıp güler yüzle uğurladı. Hatta her gelen kişiye ayağa kalkarak devlet adamlığı örneği sundu. Niye yalan söyleyim aklıma Sayın Valimiz Selami Altınok geldi, sanki kaymakam Yazıcı onun kopyası idi.

     Biraz geç geldiğimiz bayramlaşma salonunda kaymakam bey bizi yan tarafına aldı. Burada sohbet ettik ve yanı başımda oturan kişiyle tanıştırdı. Tanıştığım kişi ilçe Müftüsü imiş, kendisi ile uzun uzun sohbet etme imkânı buldum.

      Müftü Bey ilçe lisesinde ve bazı okullarda din dersi ve Kuran-ı kerim derslerine de giriyormuş. Son yasal düzenleme ile okullarda verilen dini derslerin faydası ile ilgili soru sordum. Müftü Bey anlatınca samimi söylüyorum hayretimi gizleyemedim.

       Çocukların besmele çekmekten aciz olduğunu ve dini bilgilerinin hiç olmadığını söyledi. Bunları öğretmek için büyük emek verip gayret sarf ettiğini söyledi.

       Eskiden hocalar dini nikâh kıyarken damatlara 32 Farzı bilip bilmediğini sorardı. 32 Farzı bilmeyenin nikâhı kabul olmaz diye yayılır nikâh kıydıracak damatlar 32 Farzı öğrenip gelirlerdi. Aslında maksat 32 Farz zorunluğu değil gençlere bunu öğretmek amacı ile söylenirdi. Bu söyleminde çok faydası olur gençler hiç değilse 32 Farzı öğrenmiş olurlardı.

       Kardeşim 32 Farzı ve Besmele çekmesini bilmeyen bir insan nasıl gusül abdesti alacak? İmam Hatip Liselerinin dışındaki okullarda yeterli din ve ahlak bilgisi verilmiyordu. Bunu ben kendi çocuklarımdan biliyorum, eğer evde öğretmesek onlarda dinden bir haber olacaklardı.

      Okulların çoğunda din kültürü ve Ahlak bilgisi hocası yoktu. İşte 28 Şubatçıların amaçları da vatan ihaneti Müslümanlar yapıyormuş gibi dinin yok olması için ne gerekiyorsa yapıldı. Topluma dindar korkusu verdiler, insanlar da çocukları İrticacı damgası yemesin, yoksa bir okul kazanamaz diye din dersi almalarını istemeyerek engellediler. Neticede de çocuklar dini bilgiden yoksun yetiştiler.

      Allah Sayın Başbakandan bin kere razı olsun okullara yeniden din dersleri ve kuran eğitimi getirdi de çocuklar dinsiz ve dinden yoksun yetişmeden kurtuldu. Müslüman bir ülkede dinini öğrenenler vatan düşmanı gibi ilan edilerek çocuklar dinsiz kalacaktı. İmam Hatiplerin yolu açıldı ve şimdi binlerce din dersi öğretmeni yetişecek. Evet, beyler 28 Şubatın amaçlarını anlamayanlara Allah akıl versin.


21.10.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Besmele çekmesini bilmeyen gençler

Besmele çekmesini bilmeyen gençler